^

Ansiktskrämer för barn för vuxna och barn

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Alla vill se yngre ut, men alla har inte råd att spendera mycket pengar på skönhet. Och högkvalitativa märkeskosmetika, riktade till kvinnor i en viss ålder, kostar mycket, och du måste använda det nästan konstant. Så många skönheter letar efter ekonomiska alternativ för föryngring och vård. Baby ansiktskräm är just ett sådant alternativ.

Kan jag använda baby ansiktskräm?

Angående om det är möjligt att använda en ansiktskräm för barn finns det oenigheter bland kosmetologer. Vissa anser att det är mycket användbart för att återfukta, mjukgöra, bli av med inflammation, skydd mot sol, vind och kyla, behandla akne och lugna huden. Barnens ansiktskräm för dessa ändamål används i kurser, blandat med eteriska oljor och andra användbara ingredienser för att öka effektiviteten. Sådana krämer i kombination med mumie används för att eliminera bristningar.

Motståndare till off-label användning av läkemedlet påminner om skillnaderna i huden hos ett spädbarn och en vuxen. Så om filmen som bildas i ett barn behövs för att skydda huden från negativa faktorer, är det överflödigt för en mogen kvinna. Eftersom det fördröjer toxiner, saktar ner ämnesomsättningen, håller ihop döda epidermala celler. Detta är kantat av lätt svullnad, som av misstag kan uppfattas som utjämnande rynkor.

Mot denna bakgrund förlorar ömhet och silkeslen, som verkligen uppträder på grund av lanolin, sin dragningskraft. Dessutom börjar cellerna i framtiden att förlora fukt och fyllas med giftiga ämnen, och detta leder oundvikligen till en försämring av hudens utseende och tillstånd. Peeling, rodnad, överkänslighet mot temperaturförändringar kan uppstå.

Vad kosmetologer inte förbjuder är användningen av produkten i ett solarium eller på stranden. Det skyddar på ett tillförlitligt sätt mot UV och eventuella brännskador.

Fördelar med baby ansiktskräm

Den största fördelen med baby ansiktskräm är att formlerna innehåller naturliga extrakt och växtoljor, basen är lanolin eller glycerin. De skapar ett skal som skyddar spädbarns känsliga kropp från yttre aggression. Men ett sådant skal stör ett moget hölje: det tillåter inte andning och kan med konstant applicering förvandlas till något slags skadligt skal.

 • Genom att regelbundet använda ansiktskräm för barn kan du lösa individuella hudproblem: återställa sammetslen och mjukhet, lindra torrhet och akne, skydda mot kyla och vind.

Den skyddande funktionen sträcker sig även till ultraviolett ljus: smord hud utsätts inte för brännskador - varken på stranden eller i solariet. Men skapar visuellt effekten av att dra upp hängande zoner. Och blandat med mumie används krämer inte bara för ansiktet, utan också för att eliminera hängslen på magen och låren.

Indikationer Baby ansiktskräm

Barnens ansiktskräm för en vuxen används för följande ändamål:

 • för utjämning;
 • fuktgivande;
 • väderskydd;
 • för daglig vård;
 • dra upp ovalen;
 • förebyggande av brännskador;
 • för förebyggande och behandling av sprickor i bröstvårtorna;
 • mot akne, narr, jamning i mungiporna;
 • för att eliminera små bristningar (i kombination med mamma).

Masker baserade på en fet produkt lindrar överflödig pigmentering. Förekomsten av dessa problem bestäms vanligtvis av kvinnan själv, eftersom kosmetologer föredrar individuella rekommendationer baserade på specifika indikationer för användning.

Tala om farorna med barnkosmetika för vuxna bygger på det faktum att huden blir mjukare och ömmare bara för ett tag. Lanolinskiktet, som utför skyddsfunktionen på nyföddas kropp, är fördelaktigt eftersom den lilla mannens celler uppdateras mycket snabbt och skyddet har inte tid att utvecklas. Skyddsfilmer kommer till hjälp av naturliga processer. För en vuxen är det värdelöst. Tvärtom saktar det ner metaboliska processer, täpper till andningsporerna, vilket så småningom leder till det motsatta resultatet - en försämring av ansiktets utseende och tillstånd. Därför är babykrämer tillåtna tillfälligt, endast för terapeutiska ändamål, tills problemet är eliminerat.

Släpp formulär

Bübchen baby ansiktskräm

Genom att använda "Gentle" babyansiktskräm byubchen för ansiktet av tysk produktion erhålls följande resultat:

 • fuktgivande;
 • uppmjukning;
 • näring.

Det vill säga, barnens ansiktskräm av detta märke ger fullständig vård. En av dess viktiga fördelar är frånvaron av färgämnen och dofter.

Bubchen för bebisar används också mot blöjutslag. Det lindrar perfekt irritation, ger vård för ömtåliga områden, särskilt under nattsömnen.

 • Zink desinficerar och torkar upp problemområden, kamomill och panthenol lugnar, vax skyddar mot negativa faktorer och återställer celler under den resulterande filmen.

Bubchen kan också anpassas till vuxen hud, eftersom mandel och sheasmör främjar föryngring, mjukar upp det torra epidermala lagret. Men det rekommenderas inte att använda det under lång tid, eftersom det finns risk för ödem och överkänslighet mot andra kosmetika. Om du till exempel använder krämen kontinuerligt i sex månader, blir det svårt att återgå till "vuxna" produkter. Ansiktet tar lång tid att vänja sig vid dem och reagerar med rodnad och svullnad. Det är också omöjligt att stanna med barnkosmetika under lång tid, eftersom det inte ger mogen hud alla nödvändiga komponenter.

Barnkräm Tik Tok för ansiktet

Den populära barnansiktskrämen "Tik Tak" används av många, eftersom den har testats av flera generationer kvinnor. Produkten innehåller naturliga extrakt och oljor, idealiskt anpassade för behoven hos spädbarns känsliga hud. Funktioner av baby ansiktskräm:

 • återfuktar, normaliserar fuktbalansen;
 • lugnar känsliga områden, eliminerar rodnad och inflammation;
 • bekväm på huden;
 • eliminerar torrhet och obehag;
 • skyddar mot väderpåverkan;
 • ger daglig vård;
 • berikar med naturliga ingredienser;
 • innehåller inte färgämnen och parabener.

I receptet "Tick tock" - extrakt av växter med kraftfulla helande egenskaper: timjan, rölleka, viburnum. Lanolin, vax, glycerin, betakaroten ingår. Timjan läker skadade celler, behandlar inflammation. Yarrow bekämpar inflammation, normaliserar mikrocirkulationen, stimulerar ämnesomsättningen. Viburnum stärker, desinficerar, tar bort döda celler och hjälper till att förnya huden; toner, stärker, skyddar mot aggression av yttre faktorer.

Genom att använda Tick Tock för vuxna kan du spara på kostnader utan att riskera allergier. Den appliceras både i ansiktet och på andra delar av kroppen, vinter och sommar. Skyddar lika bra mot brännskador och sprickor. Men det finns risker, särskilt för fet hud: filmen kan orsaka igensättning av porer och ansamling av lipider.

Babynärande ansiktskräm

Calendula-extrakt är huvudkomponenten i WELEDA barnnärande ansiktskräm med samma namn. Företaget producerar en serie barnprodukter med kalendula: schampogel, babyolja, tvål. Kräm med närande och lugnande egenskaper är avsedd för daglig ansikts- och kroppsvård, för att smörja in lindningsområdet vid blöjbyten.

Den innehåller inga syntetiska och allergiframkallande ingredienser, men är rik på antiinflammatoriska vätskor – extrakt av ringblomma och kamomill. Klarar mild inflammation och irritation, gör huden extra öm. Vax och lanolin skyddar mot aggressiva faktorer och låter huden andas.

Barnens ansiktskräm för vuxna används på grund av dess naturlighet och gynnsamma effekt på huden. I många fall kan det vara fördelaktigt, vilket gör huden slät, återfuktad, mjuk. Speciellt effektiv för torr och känslig hud. Fet hud är också "att möta" barns kosmetika, eftersom den har antibakteriella egenskaper, lindrar akne, håller epidermis i gott skick.

 • Radikala förändringar i typen av föryngring från barnläkemedel bör dock inte förväntas. Och att avgöra om de verkligen kan ersätta "vuxna" kosmetika, bör vara på individuell basis.

Baby Face Cream Kantarell

En av de pålitliga och beprövade är Kantarellbabycremen. Används för alla åldrar. Mjukar upp, återfuktar, skyddar ung hud. Tillåter inte bildandet av blöjutslag, rodnad och peeling. Och detta är förståeligt, eftersom receptet utvecklades med hänsyn till egenskaperna hos barns hud.

 • Helt säkra ingredienser, icke-allergiframkallande, lågt pris är övertygande argument till förmån för denna babyansiktskräm.

Den aktiva ingrediensen solrosolja kommer att påminna många mammor om bristens tider, då till och med babytvål och schampon var knappa på den knappa marknaden. Mormödrar rekommenderade att smörja huden på nyfödda med vanlig solrosolja, efter preliminär sterilisering genom kokning. Och alternativ kosmetika fungerade perfekt. Det fungerar också som en del av kosmetiska preparat, som kantareller.

En av de bästa medicinerna är kamomillextrakt, eukalyptusolja är en match för det. Komponenterna eliminerar klåda, rodnad, inflammation, lugnar det översta lagret av huden, har antibakteriella, antivirala och antiinflammatoriska effekter, läker och mjukar upp.

 • Lanolin är ett ämne som till sin kvalitet liknar talg. Det bildar ett lätt skal på huden, förhindrar fuktförlust och oönskad påverkan av yttre faktorer.

Vitamin A är mycket användbart för epidermis, eftersom det eliminerar torrhet och dess konsekvenser, läker skador och inflammerade områden. Visar effektivitet vid köldskador, blöjutslag, skav.

Enligt recensionerna av kvinnor som använder kantarell är botemedlet utmärkt för att skydda mot kyla och eliminera dess konsekvenser. Lämplig för att skydda läppar, smörja hälar, armbågar och andra härdade punkter. Det enda villkoret är att inte använda det konstant, för daglig vård: det innehåller inte de komponenter som är nödvändiga för icke-barns hud, och lanolinfilmen komplicerar avsevärt andningen av hudporer.

Ansiktskräm för barn för rynkor

Jämfört med superpopulära droger har barns ansiktskräm mot rynkor flera fördelar, som börjar med ett överkomligt pris. Du kan köpa den när som helst där de säljer de relevanta produkterna. Återfuktar perfekt inte bara ung, utan också för torr vuxen hud.

Lanolinbasen säkerställer hypoallergeniciteten och säkerheten hos babykrämen för ansiktet och för andra delar av kroppen - även ögonlocken eller bröstvårtorna, på vilka sprickor bildas när barnet matas. Lanolin, som ingår i medicinska preparat, behandlar hudinflammationer av olika etiologier, och frånvaron av kemikalier gör krämen användbar för allergier och känslig hud.

 • Naturligtvis kan reaktionen från vuxen hud på en babykräm vara individuell när det gäller effektivitet. Det kan bara hävdas att yngre eller välvårdad hud kommer att svara med en bättre effekt än mogen eller försummad.

Men barnpreparat kan verkligen eliminera små rynkor och göra djupa rynkor mindre märkbara. Det är sant att experter inte godkänner den ständiga tillämpningen av sådana medel till nära-ögonzonerna.

 • Biverkningar är också möjliga, nämligen: igensättning av porer, filmbildning och kvarhållande av skadliga metaboliska produkter i tjockleken, samt överdriven glans på ytan.

Du kan förbättra effektiviteten av barnläkemedel på egen hand genom att lägga till användbara ingredienser, beroende på egenskaperna hos dermis. Så, eteriska oljor berikar med vitaminer, mjukar upp, återfuktar. Mumiye kommer att göra ansiktet yngre och fräschare. Aloe ger ett skonsamt lyft. Vissa mammor applicerar babykräm under foundation.

Baby ansiktskräm Krokha

"Baby", skapad av Vitex-specialister, är gjord på basis av högkvalitativa vegetabiliska oljor, som mjukar upp, ger näring, eliminerar inflammation och irritation. De är också mycket effektiva mot blöjutslag och utslag.

 • Produkten, att döma av namnet, rekommenderas för mycket små barn, men på grund av denna sammansättning, såväl som antioxidantaktivitet, används ansiktskräm för barn också av vuxna, främst mammor till spädbarn. Det är de som är praktiska för att spåra den gynnsamma effekten av den vitryska barnkrämen "Krokha" för ansiktet eller dess billiga motsvarigheter.

Kamomill, svalört, jojoba, eukalyptus - det här är bara några av de växtbaserade ingredienserna som har fått kosmetologernas erkännande sedan urminnes tider. Tack vare den framgångsrika sammansättningen av ingredienserna manifesterar produkten sig perfekt när den appliceras på ett vuxen ansikte: den skyddar mot värme och kyla, täpper inte till porerna, absorberas snabbt och konsumeras också ekonomiskt, vilket är viktigt för daglig användning.

Vissa kvinnor anser att det är multifunktionellt och framgångsrikt applicerar det på händer och kropp, i synnerhet efter rakning av benen. Fördelarna med detta, liksom andra vitryska krämer, inkluderar en lätt, diskret arom och låg kostnad med en ganska hög kvalitet.

Baby ansiktskräm med panthenol

Den ukrainska tillverkaren "Home Doctor" är populär inte bara i Ukraina. Dess produkter kännetecknas av traditionella formler med ett överflöd av naturliga ingredienser. Kosmetika för barn, i synnerhet barnkrämer för ansikte och kropp, används av många kvinnor - i färdig form eller för att skapa sina egna hemlagade recept.

För vuxna som använder babykräm med panthenol för ansiktet är nyckelordet panthenol, som har en gynnsam effekt på dermis:

 • lugnar känslig och inflammationsbenägen hud;
 • läker mikrosprickor orsakade av svår torrhet;
 • återfuktar och mjukgör dessutom.

På vuxen hud fungerar panthenol som ett föryngrande läkemedel. Det är helt säkert, så det kan användas under graviditet eller amning. Panthenol innehåller andra krämer för spädbarn.

 • Kräm "Children's panthenol" märket "My sun" innehåller 5% D-panthenol. Återfuktar intensivt, återställer övertorkad och utsatt hud för aggressiva faktorer, förhindrar irritation av känslig hud. Den skyddande filmen håller kvar fukt och förhindrar UV-strålar.

Ett speciellt skyddsmedel från Bubchen innehåller förutom panthenol vitamin E och fiskolja. Kvinnor använder det för både ansikte och händer. Men inte alla gillar den specifika lukten som orsakas av närvaron av fiskolja.

 • Billig "Barnnärande" kräm "Spring" lockar främst med ett lägsta pris och bra kvalitet.

"Sol och måne" för ansikte och kropp skapas med hänsyn till egenskaperna hos känslig hud. Det används som ett universellt botemedel, inklusive för armbågar och knän.

Magic Herbs Baby Cream är en billig, lugnande produkt som är två tredjedelar naturlig. Istället för vatten ingår örtextrakt i formeln. Lämplig för nyfödda från de första dagarna av livet, inklusive skydd mot myggbett.

Alice baby ansiktskräm

Barns hud är utsatt och sårbar för olika faktorer. Obehagliga temperaturer, ultraviolett ljus, hårt vatten är bara några av de faktorer som kan bryta den skyddande barriären och orsaka en reaktion i form av rodnad, irritation, smärta och andra obekväma förnimmelser hos en liten man. När allt kommer omkring fungerar hudkörtlarna, liksom andra organ hos barnet, inte med full styrka och kan inte förhindra oönskade fenomen. För detta finns barnkrämer för ansikte och kropp. De är utformade för att fylla bristen på sådana ämnen och stärka skyddet av huden.

 • Vuxna har lärt sig att använda de nödvändiga egenskaperna hos barnkosmetika för sina egna ändamål.

Så Alice baby ansiktskräm används av många mammor och mormödrar till spädbarn. Det är rimligt att anta att om läkemedlet är säkert för spädbarns hud, eftersom det inte innehåller skadliga ingredienser, så kommer vuxna också att gynnas.

Formulan är berikad med extrakt av rölleka, kamomill och timjan, som har antiseptiska och bakteriedödande egenskaper. Minkolja, lanolin och vitamin A ger effektivt näring, mjukgör och återfuktar mjuka vävnader.

Krämen har en krämig konsistens, fördelas lätt över huden och absorberas spårlöst - lämnar inga feta märken, men lämnar en synlig positiv effekt. För vård och förebyggande är det viktigaste att applicera det korrekt: på ett rent ansikte efter vattenprocedurer.

Farmakodynamik

Farmakodynamiken för lanolin, en av de aktiva komponenterna i babykrämer, beskrivs. För ansiktet är den användbar genom att den skapar ett skyddande skal som motstår aggressivt väder. När de appliceras externt absorberas inte lanolin och lanolininnehållande krämer i den systemiska cirkulationen.

Farmakokinetik

Tillverkare tillhandahåller inte information om farmakokinetiken för barns ansiktskrämer.

Dosering och administrering

På förpackningar, ange som regel appliceringsmetoden och doseringen av kosmetiska produkter. De flesta ansiktskrämer för barn appliceras dagligen på ren, torr hud. Kräm "Kokha", till exempel flera gånger om dagen.

 • För torr hud fungerar denna kräm som en fuktighetskräm. Med utslag lugnar det, lindrar inflammation. För att påskynda resultatet kan du lägga till några droppar eukalyptus- eller ringblommaolja. Vid applicering i ett tunt lager två gånger om dagen försvinner inflammationen efter ungefär en vecka.

Det är viktigt att applicera krämer i ett tunt lager, med ömtåliga rörelser, utan att köra in i huden. För att undvika svullnad, lämna inte över natten. Man tror att en kosmetisk produkt som lämnas i mer än 10 minuter hindrar huden från att andas och täpper till porerna.

Om huden inte behöver återfukta bör du inte anstränga den med vare sig barnansiktskrämer eller annan kosmetika av det här slaget.

Använd Baby ansiktskräm under graviditet

Frågan om användningen av babykrämer under graviditeten och efter förlossningen är fortfarande öppen. De används aktivt av framtida mödrar, och inte bara för ansiktsvård, utan också mot bristningar, även om experter högt rekommenderar användningen av speciella kosmetika för gravida kvinnor.

Till förmån för barnprodukter är det faktum att de inte innehåller ämnen som är kontraindicerade under förväntan av ett barn och, uppenbarligen, inte kan skada varken fostret eller kvinnan som bär honom.

Kontra

Den huvudsakliga kontraindikationen för användningen av barns ansiktskrämer - både för barn och vuxna - är den individuella intoleransen av ingredienserna. Med uppkomsten av en ohälsosam glans, stark fetthalt, akne, måste appliceringen av en sådan produkt stoppas.

Bieffekter Baby ansiktskräm

Baby ansiktskrämer orsakar sällan allergier. Om det finns biverkningar måste användningen av dem överges.

Överdos

Med tillfällig användning av barns ansiktskrämer är överdosering osannolik.

Interaktioner med andra droger

Samspelet mellan barns ansiktskrämer beskrivs inte.

Förvaringsförhållanden

Enligt instruktionerna är förvaringsvillkoren för krämer från 0 till 25 grader, för enskilda barns ansiktskrämer - upp till 30 grader. Fukt, smuts, felaktig användning bidrar till produktens försämring.

Hållbarhetstid

Hållbarheten för barns ansiktskrämer efter att förpackningen öppnats är upp till 6 månader. Oförpackade burkar och tuber är giltiga i upp till ett år, cirka 18 månader. Med förbehåll för den optimala regimen kan läkemedlet vara längre.

Naturkosmetika lagras ännu mindre - upp till 3 månader. En förändring i konsistens, färg, arom talar inte till förmån för krämen. Att använda utgångna babyprodukter är farligt för hälsan.

Recensioner

Mammor utbyter aktivt feedback om barns kosmetika och är kreativa i deras användning. I synnerhet experimenterar de på sig själva och försäkrar sig själva om att inget dåligt kommer att läggas i en ansiktskräm för barn. Sedan skriver de om intrycken från ansökan, som dock syndar med subjektivitet eller uppriktig reklam-anti-reklam. Därför, när du väljer ett botemedel, är det bäst att fokusera på sammansättningen, råd från en specialist och personliga bekanta.

Den bästa babyansiktskrämen

De flesta betyg avgör de bästa krämerna när det gäller fördelar för barns hud, i synnerhet babys problemområden. Genom att smörja barns hud använder mammor spontant resterna av babyansiktskräm eller applicerar den på sina egna problemområden: armbågar, knän, baksidan av händerna. Det är mer tillförlitligt att bestämma de bästa ansiktskrämerna för barn baserat på recensionerna från dem som personligen testade sina förtjänster i praktiken, samt att anlita kompetenta specialister.

Funktioner hos krämer av olika märken:

 • Det japanska märket PIGEON, som kännetecknas av en vördnadsfull attityd mot bebisar, är mycket uppskattat. Den innovativa formeln innehåller ämnen som liknar originalsmörjmedlet.
 • MUSTELA bebe-serien med hygienprodukter är erkänd inte bara av fransmän, utan också av kärleksfulla föräldrar i andra länder i världen.
 1. "Mjuk" kräm med Marshmallow Weleda används effektivt för reaktiv hud, såväl som för atopisk dermatit. Visas för barn från födseln.
 2. PAPACARE innehåller ett läkande balsam med en unik sammansättning som låter dig behandla inflammation, läka mindre skador och förbättra skyddsegenskaperna.
 3. Det tyska företaget TOPFER arbetar endast med naturliga ämnen. För barn producerar den en universell fuktighetskräm som framgångsrikt används för ansiktet av alla familjemedlemmar, oavsett ålder.
 4. SANOSAN babyvårdslinjen skapades i laboratoriet hos Mann Schroeder GmbH av tyska kosmetologer och har en ekologiskt oklanderlig sammansättning. Innehåller panthenol, använt från födseln.

Sammanfattningsvis gör vi en kort sammanfattning: ansiktskrämer för barn kan användas med jämna mellanrum för att eliminera ett specifikt problem: torrhet, irritation, utslag. För permanent användning är det nödvändigt att välja kosmetika som motsvarar ansiktshudens typ, ålder och egenskaper.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Ansiktskrämer för barn för vuxna och barn" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.