^

Allmän information om hår

Hår och mikrodelar

Det är nödvändigt att utveckla anslutning av håravfall med innehållet av spårämnen i människokroppen. Läran om microelementoses (MTOZah) som sjukdomar, syndrom och patologiska tillstånd orsakade av överskott, brist eller obalans av spårelement i människokroppen - detta är en stor ny tvärvetenskapligt vetenskapliga fält

Hårväxtfaser

Människohår testade tre faser av utveckling, gradvis övergång från den ena till den andra: anagen (tillväxt fas), katagen (regressiva förändringar fas), och telogen (vilofasen). Varaktigheten av varje fas beror på ett helhetskomplex av egenskaper: lokalisering, hårlängd, kön, ålder, ras och deterministiska genetiska egenskaper.

Struktur av hår

Håret är en keratinsk filiform hängande hud med en tjocklek av 0,005-0,6 mm och en längd av flera millimeter till en och en halv meter. Hårets längd och tjocklek beror på många faktorer: ras och kön, ålder, plats etc.

Hårets anatomi

Håret är höljets hud. Som relaterade strukturer har de mycket gemensamt, från byggplanen till egenskaperna för tillväxt och utveckling.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.