^

Huruvida jag är redo att sortera eller arbeta?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Vad ska jag förbereda för modersjukhuset?

För att inte vara redo i bråttom, när du har slagsmål, försök att samla allt du behöver, i förväg. För det första är det underkläder - en tröja, en mantel, tofflor. För det andra hygienartiklar - tvål, schampo, tandkräm och pensel, handduk, blöjor, dynor. Ta sänglinne - ett lakan, en täcke, en örngott. Detta bör tas inte bara för att tvätten kanske inte är i barnhemmet, men också för att ditt sängkläder kommer att ersätta dig (delvis) de inbyggda väggarna. Glöm inte växlingskortet, där alla analyser och register över specialister ska markeras och ett pass.

På grund av det faktum att finansieringen av medicin är nu på en låg nivå, kontrollera i förväg med en lista över läkemedel som krävs för att föda på sjukhus och köpa allt i förväg, sedan till dina nära och kära inte köras på jakt efter den nödvändiga.

När man går in i förlossningsavdelningen är kvinnan rakade pubis och grenar. Att du inte "sårar" det gamla, trubbiga bladet, rakar hemma själv och tar rakhyvel med dig.

De så kallade familjefödslarna är mycket vanliga (det är tillåtet att få en man), så ta reda på i förväg vad som behövs för detta.

Kanske, det här är allt du behöver laga för tillträde till sjukhuset.

Hur vet du att leveransen redan har börjat?

En eller två dagar före arbetets start är det så kallade falska slagsmål. Vid denna tidpunkt öppnar livmoderhalsen, slemhinnan som täcker livmoderhalsen kan strömma bort. Men dessa strider är inte starka, oregelbundna och kortlivade.

Efter 1-2 dagar visas riktiga slagsmål. Först är de korta och inte för starka, så minskar intervallen mellan dem gradvis. Ofta under de första striderna från slidan börjar blodig slem utstå, och smärtor ges tillbaka. Initialt inträffar regelbundna anfall 10-15 minuter, och före försöket minskas luckorna till ett eller två minuter.

Sammandragningar behövs för att öka intrauterint tryck. På grund av det faktum att trycket i livmodern ökar, växer fostervätskan däri inifrån för att skjuta livmoderhalsen.

Det är från det här ögonblicket och du måste samla i förlossningsavdelningen: att ringa en ambulans eller att gå till sjukhuset med din egen väg och ta förinsamlade saker. Du måste skynda om du har fostervätska!

Om kamperna har börjat och efter ett tag har slutat, ska du omedelbart ringa till ambulansbrigaden!

Om barnet är i en sätesbjudning i den tvärgående eller snedställning under graviditeten har observerats svullnad i benen och ökar blodtrycket, behovet av att gå till en BB i förväg, utan att vänta för uppkomsten av arbetskraft.

Ibland händer det att kamperna ännu inte har börjat, och fostervätskan har redan börjat avgå. I detta fall är brådskande sjukhusvistelse i barnsjukhuset nödvändigt. Dränering av vatten är förknippat med bristning av membranen och utsöndring av slemhinnan från livmoderhalsen. Genom den bildade passagen kan en infektion från utsidan tränga in i livmoderhålan och orsaka infektion hos fostret och livmodern själv. Ju längre vattenfri period, desto mer sannolikt blir smittsamma komplikationer. För normal leverans är tre villkor nödvändiga:

  • normalt utvecklad, heltidsfoster, beläget i huvudpresentationen;
  • tillräcklig storlek på bäckenet hos en kvinna
  • tillräcklig i styrka och intensitet av livmoderkontraktion.

I 96% av fallen är fostret i livmodern i huvudvärk. Fosterhuvudet är den tätaste och största delen av fostret och är därför mest lämpat för bildandet av födelsekanalen i en kvinnas kropp. Sammandragningarna i livmodern pressar fostret framåt med huvudet, och hon, som en ryggram, trycker på födelsekanalens vävnader, som väger vägen för hela kroppen. Som du redan vet är skullbenen ännu inte smälta samman, de är förbundna med en bindväv och rör sig i förhållande till varandra. Skallbenen är sålunda konfigurerad (skiftad), skallen antar den optimala koniska formen, och detta underlättar processen att utvisa fostret.

Födelsekanalen består av bäckenben, muskler, bindväv och fettvävnad. Om du förtydligar är det livmoderhålan, livmoderhalsen, vagina och perineala muskler. En viktig punkt är att könsorganen mjukas till leveransen, som vid födelsetiden främjar huvudet för att passera benringen ohindrad. Dessutom, för samma ändamål, är coccyxen något tillbakadragen. Allt detta expanderar benkanalen med 1-1,5 cm.

Uterin sammandragningar (slagsmål) i början är inte för intensiva och uppträder om 10-20 minuter. Då blir de frekventare och starkare och noteras efter 1-2 minuter. Vid den här tiden sprider den främre fostervätskan, som ligger mellan livmoderhalsen och fostrets huvud, som en kil, livmoderhalsen.

Upplysningsperiod. Det bör noteras att sammandragningarna utan tvekan är smärtsamma och ge kvinnan stora besvär, men de är alltid inom tolerans för dessa smärtor. För vissa orsakade de allvarliga trauma och minnen av dem - som en hemsk dröm, men någon kom inte ens ihåg dem. Men nästan alla kvinnor efter några dagar, efter barnets födelse, glömmer alla obehagliga stunder, det finns bara en lycklig tid att kommunicera med den nyfödda.

Försök till skillnad sammandragningar som endast generiskt sätt att förbereda utstötningsperiod, kännetecknad av en känsla av tryck på ändtarmen orsakas av kontinuerlig sänkning av bjudningsdelen av slidan. Vid slutet av exilperioden kommer försöken att bli starkare och kvinnan bör aktivt delta i denna process - driva och försöka pressa frukten utåt.

Så fort som huvudet "kommer fram" under den ensamma artikuleringen blir det lättare för alla - både barn och barn, eftersom barnets kropp nu är född lätt och smärtfritt.

Barnmorska med en elektrisk pump evakuerar slim från munnen och spytten av barnet så snart huvudet framträder från släktet. Efter barnets födelse skär barnmorskan navelsträngen och bearbetar den. Barnet överförs till händerna på en barnläkare och en sjuksköterska som behandlar honom på ett skötbord utrustat med en ljus- och värmekälla. Detta avslutar exilperioden.

Sedan följer den efterföljande perioden - det här är födelseperioden för moderkakan (placenta). Efter fostrets födsel fortsätter livmoderkontraktionerna och gradvis exfolierar moderkakan och pressar den utåt tillsammans med de andra membranerna. Födelsen är över.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.