^

Vilka blöjor är bäst att använda?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Vilka blöjor är bäst att använda - gasväv eller typ pampers?

Det är omöjligt att besvara denna fråga otvetydigt. Det beror på många faktorer: på tjockleken på din plånbok, på graden av din anställning, och slutligen på din önskan att sova på natten.

Naturligtvis absorberande blöjor, särskilt de som "andas" (papper), hjälper till att spara tid och ansträngning. Tack vare dem gick de oavslutade bergen av linne och "seglar" av blöjor och blöjor som torkade i köket nästan i glömska. Och viktigast av allt - barn kan sova kontinuerligt från mat till utfodring.

Men "andning" blöjor har också negativa aspekter. För det första har barnet, utan att känna sig fuktigt och utan obehag, inget behov av att vana vid potten. Det är uppenbart att denna vana bör läras ut tidigast polutoradvuh år, men de fysiologiska förutsättningar för detta bör läggas något tidigare. Till exempel utomlands, där inkomsterna är mycket högre än vi är vana blöjor i större utsträckning och föräldrar förbryllad problem potträning mycket senare (börja med polutoradvuh år och slutar fyra år), även om menings behov potträning barn uppstår polutoradvuh år .

För det andra, dessa blöjor, även om de andas, men ändå öka temperaturen i perineum. Även exakta uppgifter om denna fråga finns det ingen anledning att komma ihåg att pojkar inte förgäves, det pungen, testiklarna som bör sänkas i tid. Detta beror på att testiklarna ska utsättas för hög temperatur. Faktum är att om du av någon anledning testiklarna inte i pungen i tid (till exempel patologi kallas kryptorkism), sedan i framtiden kan utvecklas antingen manlig infertilitet eller testikelcancer form. Och engångsblöjor, men obetydliga, ökar denna fara. Även om många forskare, för att inte tala om de blöja tillverkare hävdar att de är helt ofarliga att tillbringa en stor studie om huruvida den reproduktiva funktionen av pojkarna föll, som satte dessa blöjor eller inte, är det praktiskt taget omöjligt. Dessutom uppkom blöjor för bara 30 år sedan (förutom massapplikation).

Du kan ge följande rekommendationer: Om du är hemma är det bättre att använda gasvävblöjor. Om barnet har vattnat dem, så kommer han att låta dig veta om det genom groaning, och sedan genom att skrika. Och under blöjan och blöjbytet kommer du återigen att prata med barnet, vilket kommer att ge dig och hans extra glädje. Men under promenader eller på natten kan du bära blöjor.

Behöver jag stryka blöjorna efter tvätt?

Blöjor och andra barns saker måste hållas rena. Släng inte smutsiga blöjor på golvet. Du måste sätta dem i ett specialdesignat bäcken. Torka inte de babyförpackade blöjorna och använd dem igen. Detta är rätt sätt för blöjutslag. Blöjan, som blöts av barnet en gång, kan sköljas i varmt vatten utan att använda tvättmedel och torkas, men du kan inte göra det hela tiden. Blöjor, färgade med avföring, blötläggs i en skål eller tvättades omedelbart.

Ackumulerat för dagen tvättas smutsig tvätt med ett pulver i en tvättmaskin eller för hand. Det är bättre att använda speciella allergivänliga pulver för barn. Används för tvättning av tvål. Det är förstås mycket billigare än ett pulver, men jag tror att ditt barn förtjänar att spenderas på det. Efter tvätt måste blöjan kokas eller åtminstone kokas. De tvättade blöjorna ska vägas på torken så att utomstående inte berör dem. Detta kommer att förhindra deras förorening.

Att stryka barnens underkläder är bättre på specialtilldelat kull. Om tvätten är torr, måste den fuktas med ett järn med en speciell spruta eller på något annat sätt, men det får inte i något fall sprutas med vatten genom munnen.

Tvättade, torkade och strykade tvättar ska förvaras separat från annan tvätt.

En kudde, en filt, ett barns madrass ska skaka dagligen och minst en gång i veckan ska det luftkonditioneras i flera timmar.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.