^

Diet "Sex kronblad"

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 04.04.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Bland de olika sätten att gå ner i vikt sticker dieten med sex kronblad (eller blommor) ut med ett vackert och spännande namn. Orsakar söta associationer: med ett bi som livnär sig på nektar och lämnar blomblad för en kvinna som vill gå ner i vikt. Tyvärr eller lyckligtvis är detta inte helt sant. Även om den imaginära sexbladiga blomman verkligen är närvarande - som en "avrivningskalender".

Är kosten säker?

De flesta mono-dieter har oönskade konsekvenser: protein kan leda till berusning, och överskott av fibrer med kolhydratmetoder orsakar flatulens. Är A. Johanssons kost säker, som består av flera mono-dieter?

 • Varje teknik, inklusive dieten med sex kronblad, kräver att reglerna och ordningen följs. Om de inte kränks, utsätts inte en frisk person för särskilda risker. I närvaro av kontraindikationer tillgrips inte dieter alls eller överenskoms med den behandlande läkaren.

Att äta inom det svenska systemet är ganska enkelt; hunger plågar inte, kroppen lider inte av en långvarig brist på vissa näringskomponenter. Vikten minskar konsekvent, och dagligen.

 • Ändå är en långsiktig hobby för en diet full av negativa konsekvenser och sjukdomar.

Eftersom, enligt motståndare till tekniken, bör hela uppsättningen av näringsämnen tillföras kroppen dagligen, och inte i form av separata mono-rationer. (Jag skulle argumentera för denna åsikt, eftersom vegetarianer bor runt omkring oss, liksom människor som observerar alla kyrkliga inlägg. Och de mår bra, och ibland på detta sätt blir de till och med av med kroniska sjukdomar som har plågat dem i flera år! Och dessa sätt att äta är mycket längre än sexdagars svensk kost).

Denna metod för att gå ner i vikt har flera synonymer. Med författarens namn - Anna Johanssons kost 6 kronblad. Faktum är att - en mono-diet med 6 kronblad. Enligt en imaginär bild - en kamomilldiet. Bilden kan göras verklig genom att avbilda på papper i form av en flerfärgad blomma med kronblad som faller av ett i taget. Som namnet antyder varar det sex dagar, och under denna tid är det verkligen möjligt att gå ner från 3 till 5 kg.

 • Den svenska nutritionistens diet med sex kronblad är intressant eftersom den låter dig äta allt, men inte alltid.

Mat alternativ: var och en av de sex dagarna ges endast produkter i en separat kategori. I själva verket äter många av oss vid vissa perioder på samma sätt på egen hand, omedvetna om kosten av en sådan regim.

Proteiner alternerar med kolhydrater, så dieten med sex kronblad anses vara balanserad: kroppen har inte tid att lida av brist på ett eller annat ämne på kort tid. Och tack vare monotonin i den dagliga kosten börjar deras egna reserver, koncentrerade i fettdepåer, förbrukas.

 • De skriver att det är den dieten som Hollywoodstjärnor föredrar, och det kan vara sant.

Informationen är inte förvånande, eftersom vackra legender är inneboende i de flesta viktminskningsmetoder. Detta är ett ögonblick av psykologisk påverkan och motivation: alla vill se ut som våra idoler. Det är faktiskt inte så viktigt vilken kändis som äter vad: det är viktigt att systemet passar oss personligen.

Indikationer

Den populära dieten med sex kronblad är lämplig för alla människor som inte har några kontraindikationer - av hälsoskäl, ålder, fysiologiska indikationer. Huvudindikationen för utnämningen är att göra figuren smalare.

Vad ska man göra:

 • ät fraktionerat, bara en produkt;
 • tugga ordentligt;
 • drick mycket mellan måltiderna;
 • välj högkvalitativa råvaror för rätter;
 • ta ett minimum av salt och kryddor.

Du kan inte göra följande:

 • starta en diet med sex kronblad efter en sjukdom, när kroppen är försvagad;
 • förbereda mat för framtiden;
 • att vara lat och röra sig lite;
 • ät en daglig portion åt gången;
 • dryck till måltider;
 • bryt sekvensen av dagar;
 • salt och pepparrätter;
 • ät godis och kryddig mat;
 • dricka någon alkohol.

För män

Populariteten för dieten med sex kronblad tillhandahålls inte bara av den kvinnliga publiken, som i regel bryr sig mer om utseende och figur än den starka hälften av mänskligheten. För män vars prioriteringar inkluderar dessa föremål är denna metod för att optimera kroppsvikten också lämplig.

 • För att vara ärlig, en man som flitigt klipper och målar kronbladen ger ett leende.

Därför kommer antingen någon att göra det åt honom, eller så kommer mannen att hålla "bilden" i huvudet. Även om psykologer anser att teknikens lekfulla karaktär är en garanti för gott humör och moraliskt stöd.

 • Mäns dieter skiljer sig inte så mycket från kvinnors. För dem ökar de bara kosten - med 30% i jämförelse med kvinnor.

Kom ihåg att det svenska systemet är sex monodieter i rad, som lovar fantastiska resultat. På var och en tillämpas regeln om separat näring. För konkurrerande produkter agerar tvärtom: de framkallar avlagring av fettreserver.

 • Den svenska nutritionisten, och andra europeiska experter, hävdar att samma typ av mat under dagen aktivt främjar viktminskning.

Detta beror på särdragen i leverns funktion, som i sådana fall spenderar sina egna fettavlagringar för bearbetning. A. Johansson tilldelar hälften av dietens framgång till schemat med alternerande kolhydrat- och proteindieter.

 • Varje dag i denna cykel utför sin tilldelade roll och förbereder kroppen för nästa mono-diet.

Det är omöjligt att följa ett sådant system till tonåringar och unga män i vilka kroppen just formas och behöver alla näringskomponenter. Men män bör komma ihåg att vilken diet som helst ger en kortsiktig effekt, och för att uppnå viktstabilitet är det nödvändigt att ändra inte bara kosten, utan också livsstilen.

Efter 50 år

Vissa källor rapporterar att efter 50 år är alla dieter kontraindicerade. Som regel finns det redan vid den här tiden kroniska sjukdomar, och avsevärt slapp hud under viktminskning kan bilda fula veck på kroppen, ansiktet och nacken. Strikta dieter provocerar förvärring av sjukdomar och hudproblem, som inte är lättare att hantera än med övervikt.

 • Dieten med sex kronblad är inte särskilt strikt, men i denna ålder är det fortfarande bättre att inte vända sig till dietmetoder, utan att ändra det allmänna näringsbegreppet: att göra hälsosamt ätande till livsregeln.

Med tanke på att ämnesomsättningen blir mindre intensiv med åldern bör den stimuleras. Några tips som hjälper dig att nå dina mål:

 1. Minska eller eliminera fet mat och allt godis - från godis till rika bakverk.
 2. Berika kosten med skaldjur, frukt- och grönsaksprodukter, spannmål, surmjölksprodukter, fullkornsbröd.
 3. Missbruk inte animaliska proteiner.
 4. Ät inte för mycket: ät ofta, i mindre portioner.
 5. Var uppmärksam på fysisk utbildning (morgonövningar, intensiv promenad).
 6. Bli inte involverad i kryddig och kryddig mat, rökta produkter och snabbmat.
 7. Drick tillräckligt med vatten, örtdrycker.
 8. / Ta vid behov vitamin- och mineralpreparat.

Sådana aktiviteter hjälper till att optimera vikten utan att skada hälsa och mental balans. Och att bevara den naturliga skönheten som finns i varje tidsålder.

Diet 6 kronblad under amning

En ammande mamma är ansvarig för sitt barns hälsa och harmoniska utveckling. En bra mamma misshandlar ingenting och äter inte det hon själv älskar, utan det som är bra för barnet. Detta är moderskapets uppdrag - att förneka dig själv njutning, sömn och vila för ditt älskade barns skull, i den omsorg och kommunikation som hennes liv avslutas med. Denna period är inte tiden för matexperiment och olika dieter, inklusive 6 kronblad.

 • Ingen av de konstgjorda produkterna kommer att ersätta modersmjölken. Den innehåller alla komponenter som är nödvändiga för barnets fulla tillväxt och utveckling.

Med naturlig utfodring minimeras sannolikheten för kolik och andra gastrointestinala problem. Det ger den nyfödda den närmaste kontakten med modern, stödjer honom psykologiskt, ger en känsla av trygghet och trygghet. Det är omöjligt att överskatta vikten av denna process, därför kan endast extremt vägande skäl motivera en mamma som vägrar att amma.

 • Och absolut inte önskan att gå på en diet med 6 kronblad medan du ammar!

Naturligtvis säkerställs den höga kvaliteten på mjölken bland annat genom en balanserad kost för mamma. Färsk mat tillagad på rätt sätt är kosten för en ammande mamma, och inte ökad uppmärksamhet på figuren och ta hand om dig själv, din älskade. Erfarna kvinnor försäkrar att med en hälsosam livsstil och livsstil minskar vikten med tiden till det normala, och figuren återgår till optimala parametrar. Om de såklart var tillgängliga innan graviditeten började.

Allmän information sex kronblad diet

Var och en av dagarna kan betraktas som en mono-diet: en dag - en diet: fisk, grönsaker, kyckling, spannmål, keso, frukt. Kärnan i kosten ligger i den alternativa kombinationen av protein- och kolhydratdieter. Efter att ha passerat dagen river vi av ytterligare ett sexblommigt kamomillblad (i analogi med en avrivningskalender). Om du börjar från måndag kan du senast på söndag "skörda frukterna": minus 3–5 kg garanteras!

 • Förutom kvaliteten på produkterna, i dieten med sex kronblad, är deras kvantitet och matlagningsmetoden viktiga. En annan regel är att inte byta produkter sinsemellan.

Så fisk äts kokt eller bakad, bara ett halvt kilo per dag. Engångsportioner bildas efter eget gottfinnande.

Av grönsaker föredrar de vitgröna nyanser, med en totalvikt på ett och ett halvt kilo. Välj en favorit eller olika grönsaker.

Det tredje kronbladet, det vill säga dagen, är återigen protein. Det är nödvändigt att äta kycklingfilé, daglig portion - 500 g.

Den fjärde dagen ägnas åt spannmål. Spannmål kan varvas eller välja en. Det är bäst att ta bovete, hirs eller oskalat ris, 200 g.

Kesodagen dikterar sina egna regler: du bör konsumera 0,5 kg av en produkt med låg eller medelhög fetthalt.

"Till efterrätt", som förväntat, - frukt. Den rekommenderade mängden är 1,5 kg frukt som inte är för söt, utan stärkelse.

Drickandet är inte begränsat: under alla sex dagarna bör du dricka vatten, färsk juice, te. Vissa dagar - kvass, kefir, mjölk.

Hur många är på 6 kronbladsdieten?

Den tydliga ramen för dieten med sex kronblad begränsas av antalet endagsdieter - "kronblad". Detta är en cirkel, som ofta avslutar allt. Efter att ha uppnått den önskade viktminskningen slutar kvinnan att följa detta mönster och återgår till den vanliga menyn .

Men när det gäller att gå ner mer i vikt och utveckla hälsosamma matvanor räcker det knappast med en cirkel. Hur många som är på en diet med 6 kronblad i sådana fall beror på flera faktorer:

 • initial vikt och fysik;
 • ultimat mål;
 • kostdisciplin;
 • hälsa och välbefinnande efter varje omgång;
 • ålder;
 • livsstil.

Personer med viktparametrar nära det normala kan inte räkna med kraftig viktminskning. De som har ett betydande överskott av massa och är på diet för första gången kommer att vara nöjda med resultaten, även efter de första sex dagarna.

 • Flera cirklar kan föra figuren närmare idealet. Ändå är det osäkert att upprepa kronbladstekniken mer än fyra gånger i rad.

Ska jag vila mellan varven? Det finns ingen konsensus om detta. De säger att en eller två dagars ledighet är önskvärt. Detta kommer att hjälpa till att distrahera från tråkiga mono-dieter och minska sannolikheten för ett sammanbrott.

 • När du ordnar en semester, kasta dig inte över maten som du missade under dietveckan. Öva en normal, balanserad kost, undvik för rik, fet och sockerrik mat.

Om vikten minskar enligt plan och det inte är något särskilt obehag, kan du tacka nej till helgen och fortsätta i samma anda de kommande sex dagarna.

Hur mycket kan man gå ner i kg?

När vi börjar med vilken diet som helst, är var och en av oss först och främst intresserad av hur många kilo som kan kastas av och under vilken period. En normal indikator är ett och ett halvt till två kilo för de första sex dagarna. Det händer också att vikten tycks komma tillbaka, men det här är en missvisande bild: det är bara att vissa dagar av sexlobsdieten uppstår vätskeretention i kroppen. Och när proteindagen kommer tas vätskan bort och det blir tydligt att kroppsvikten ändå har minskat.

 • Enligt observationer är viktminskning mer sannolikt hos personer som är tillräckligt överviktiga. De pratar om 4 kg per vecka, och rekordet är 8 kg.

Med indikatorer nära normen minskar inte vikten så intensivt. Sådana viktminskningshastigheter är typiska för många dieter, inte bara för den svenska, utvecklad av A. Johansson.

Daglig viktminskning varierar från 500 till 900 g. Under 2-3 veckor av en sådan diet kan du minska vikten till 15 kg. Recensionerna nämner också mer påtagliga lod, upp till ett kilo per dag, och till och med fantastiska minus 7 kg på en sexdagarsperiod!

 • Om du efter den första cykeln är nöjd med resultatet, byt smidigt till en traditionell hälsosam kost. Om det inte räcker att gå ner i vikt, fortsätt kronbladstekniken på nästa cirkel.

Hur ofta kan du upprepa?

Få människor stannar vid en omgång av dieten med sex kronblad. Under denna tid lyckas majoriteten bara korrigera vikten och innan dess var det inte för mycket över normen. För mer påtagliga resultat är det tillrådligt att fortsätta med näringssystemet, efter att ha tagit reda på själv hur ofta du kan upprepa "kronbladsmonodagar".

 • Historien är tyst om exakt hur författaren till tekniken rekommenderar att "cirkla på kronbladen". Som två cykler med en veckas uppehåll. Om övervikten är 15 kg eller mer behöver kroppen en vila på 3-4 dagar.

Författarna till artiklar och recensioner om detta ämne är benägna att tro att det finns mycket individualitet i allt detta: vem förlorar hur mycket per dag eller per cirkel, och hur de tål dieten och hur länge de tål upprepade dagar och cirklar. För att sammanfatta informationen framträder följande alternativ:

 • två cirklar med en paus på 3-4 dagar;
 • en dags paus
 • en omgång en gång i månaden konstant.

Vissa upprepar 5 cykler, med korta pauser, även om experter rekommenderar högst fyra. Det har observerats att frekventa upprepningar inte är lika effektiva som engångspass på sex dagar varje månad. Eftersom kroppen vänjer sig vid kosten och slutar svara med att tappa massa. Dessutom orsakar kontinuerliga cirklar trötthet och att äta monoton mat. En platåeffekt kan uppstå när vikten håller sig på plats, och den som går ner i vikt tappar all motivation att fortsätta banta.

 • En serie monodieter, oavsett antalet cykler, rekommenderas inte att användas mer än en gång om året.

På grund av det faktum att viktminskning sker gradvis, bildas inte sådana defekter som slapp hud. Detta är ett stort plus, eftersom det räddar thinnern från kosmetiska problem.

Hur många cirklar kan du göra?

De som har uppnått något resultat är alltid intresserade av hur många cirklar som kan göras. Experter svarar att allt beror på hälsan, såväl som på om du är nöjd med resultatet av den första cykeln. En sexdagarsdiet är mer än tillräckligt för någon, och någon är redo för flera upprepningar av den svenska sexbladsdieten.

 • Det är upp till dig att välja, men utan överivenhet, att komma ihåg talesättet "Det som är överdrivet är inte hälsosamt."

Nutritionister rekommenderar starkt att begränsa dig till de fyra cirklarna i kronbladsdieten. Börja den andra omgången, ta en endagspaus för att ta en paus från den strikta kuren. Ät vanlig mat denna dag, förutom mjöl och godis.

 • Det finns andra rekommendationer: ta en paus i två hela veckor.

Oavsett antalet cirklar, kom ihåg att hälsa och form upprätthålls i normen inte så mycket av en kortsiktig diet som av vardagsnäring. Efter att ha nått den optimala vikten, använd en hälsosam kost utvecklad av ledande experter, och effekten av att gå ner i vikt kommer att vara så länge som möjligt, och kanske bli permanent. Och i framtiden kommer varken försvagande dieter eller stränga matrestriktioner att krävas.

 • Effektiviteten av A. Johanssons system bygger på separat konsumtion, vilket gör att kroppen endast kan ta användbara komponenter från inkommande mat. Systemet är utformat på ett sådant sätt att gå ner i vikt inte upplever vare sig hunger eller stress.

För tydlighetens skull kan en imaginär blomma skäras ur papper och färgas i ljusa färger. Genom att riva av ett kronblad kommer du att summera resultaten av varje dag och visuellt se hur du når målet som du tog upp proceduren för.

Fördelar

Författaren till tekniken anser att svälta, även med det ädla målet att gå ner i vikt, är olämpligt. Hunger, särskilt hos kvinnor, leder till depression, stress, hormonell obalans. Den sexbladiga dietransonen hon utvecklade lindrar inte bara denna obehagliga känsla, utan låter dig också inte smutsa ner kroppen och även använda dess energireserver för att säkerställa liv. På grund av detta uppstår verklig viktminskning, det vill säga en minskning av fettreserverna.

 • Att riva kronblad från en pappersblomma symboliserar små dagliga segrar och steg mot framgång.

Fördelarna med en diet kan förvandlas till skada om den förlängs på obestämd tid, utan att uppmärksamma råd från dietister och kroppens välbefinnande. I enlighet med reglerna får en person:

 • betydande viktminskning;
 • förbättra välbefinnandet;
 • mättnad med en mängd olika näringskomponenter;
 • rengöring av skadliga ämnesomsättningsprodukter.

Vad kan och vad kan inte?

När man bekantar sig med kosttekniker är svaret på en rimlig fråga ofta den avgörande faktorn, vad kan jag äta? Det är osannolikt att någon vill ge upp de flesta produkter, även för viktminskningens skull.

Sexbladsdieten är mycket lojal i detta avseende. Under dietperioden förbrukar viktminskning i sin tur alla kategorier av produkter: från kött till frukt. Principen för systemet är att inte störa sekvensen av kolhydrater och protein "kronblad" och att laga mat korrekt.

Under de sex dagarna äter vi följande:

 • fisk;
 • grönsaker;
 • kycklingfilé;
 • spannmål;
 • keso;
 • frukt.

Fisk är protein och omega 3-fettsyror. Produkten är stuvad, kokt, bakad eller ångad. Alla sorter av marina och sötvattensarter är lämpliga: kummel, sej, tonfisk, karp, rosa lax, sill, ål, etc. Fisk och skaldjur är också bra.

Åkrarnas och trädgårdarnas frukter bereds på samma sätt. För variation, kombinera olika typer av grönsaker. Dessa är leverantörer av vitaminer, mikroelement, organiska syror.

Kycklingbröstfiléer ger rent protein. En 200 g portion buljong är tillåten i vilken kyckling tillagas. Ångkotletter, bakade och stuvade filéer låter dig diversifiera kosten.

Den fjärde dagen är utformad för att mätta kroppen med komplexa kolhydrater. Tillåtet spannmål, bröd, kli, bovete pannkakor, grodda frön, även frön.

Den kreativa dagen talar för sig själv. Men det betyder inte att endast ren ost finns på menyn. Yoghurt och mjölk är också gott.

Fruktdagen ger utrymme för fantasi. Färska juicer, smoothies, sallader i sortiment, bakade äpplen och päron med russin, färska och tinade bär kommer att tilltala alla gourmeter. Den här dagen rekommenderas det att vila och inte missbruka fysisk aktivitet.

Under dieten med sex kronblad delas den dagliga mängden mat upp i fem till sex portioner och tuggas väl före sväljning. Ät långsamt, utan att dricka vatten. En kopp vatten kan drickas före måltiderna och sedan - mellan måltiderna och utan begränsningar.

För enkelhetens skull, skriv ner dieten för varje dag i förväg. Naturligtvis kommer det inte att få något som du inte kan äta? Nämligen:

 • sockerhaltiga livsmedel, mjölkonfektyrer, choklad;
 • rökt kött, inlagda och saltade livsmedel;
 • stekt och fet mat;
 • snabbmat;
 • färgade läsk, söta industriella juicer.

Tillåten mat bör tillagas enligt kostregler: koka, stuva, baka, använd ånga och långsam spis. Ta keso med låg fetthalt, filé, missbruk inte kryddor, särskilt salt. Koka innan tillagning.

Drick vatten, grönt te, lite osötat kaffe. Du kan inte äta lågkvalitativa eller utgångna produkter, inaktuella rätter. Alla alkoholhaltiga drycker är förbjudna, även i låg grad.

Är det möjligt:

Verklig viktminskning - om vikten minskar på grund av en minskning av fettreserver, och inte på grund av avlägsnande av vätska eller tarmrening. Efterföljande drickande kommer fortfarande att kompensera för förlusten av vätska, och fast föda kommer att fylla tarmarna.

Sexbladsdieten tar hänsyn till dessa finesser och lovar att gå ner i vikt genom att bränna ditt eget fett. Genom att äta den angivna maten kan en dieter förlora 500 till 800 gram dagligen.

Det återstår att klargöra rollen och betydelsen av andra produkter som inte är indikerade i mono-dieten. Favoritkaffe, söt honung, svamp och ägg - är de tillåtna eller förbjudna? Låt oss försöka svara.

 • Är det möjligt honung?

Strikta proteindagar, som är många i dieten med sex kronblad, orsakar blodsockerfall. Detta manifesteras av dålig hälsa, huvudvärk, upp till svimning. I sådana fall blir honung ett läkemedel. Bara en sked sött kommer att jämna ut sockernivån och väcka liv till en person som går ner i vikt.

 • Kan jag få kaffe?

Under dieten med 6 kronblad rekommenderas det att dricka vatten och grönt te. Detta är så att säga en klassiker som kaffeälskare inte gillar och de "tigger" åt sig själva åtminstone en morgonportion - "att vakna". När de gick mot sådana människor tillät dietister denna del, men med en strikt reservation: bara svart kaffe, utan socker, mjölk, grädde!

 • Kan svamp?

Ibland ställer dietare konstiga frågor: är det möjligt, är det möjligt? I kronbladsdieten, som i ingen annan, är alla livsmedel tydligt listade och dagar är uppkallade efter dem. Eftersom det inte finns någon svampdag är frågan om svamp olämplig. Trots att svamp också är protein. Vad är det för diet om du inte förnekar dig själv något?

 • Kan jag få ägg?

Den vita delen av ägget är en källa till naturligt protein och det verkar för många som att de är ganska passande på en proteindag. Nutritionister förklarar det på sitt eget sätt. I de första cirklarna är äggvita förbjuden. Ett undantag gäller rätter som kräver tillsats av ägg enligt tekniken (kesogrytor, kycklingångkotletter). Ett ägg istället för keso är tillåtet tidigast på den femte cykeln av kosten, när rätt näring redan börjar bli en vana.

Kontra

Näringssystemet som kallas sexbladsdieten visas för alla kategorier av människor som inte har hälsoproblem. Kontraindikationer är kroniska sjukdomar i matsmältningsorganen, diabetes, njure och hjärtpatologier.

Du kan inte experimentera med dieter för kvinnor under graviditet och amning, såväl som andra patienter som ordineras speciella näringstillstånd eller terapeutiska dieter. För att undvika förvirring bör du rådgöra med din husläkare eller din läkare innan du påbörjar någon diet.

Eventuella risker

Friska människor tolererar vanligtvis dieten med sex kronblad lätt. Det orsakar inte allvarlig hunger, det tillhandahåller alla nödvändiga komponenter i sin tur, så det utarmar inte kroppen.

 • Ändå finns det risker med kosten.

De är förknippade med metaboliska processer, i synnerhet med det faktum att med frekventa upprepningar bränns lipider tillsammans med fetter. Och detta kan leda till en kritisk minskning av muskelmassa.

Huvudvärk på kosten

Med många dieter får de som går ner i vikt huvudvärk, och det finns en förklaring till detta. Under kosten av sex kronblad, på grund av aktiva metaboliska processer, bildas mellanmetaboliter av giftig natur. De påverkar hjärnan och kroppens celler negativt.

Leverns funktion är att neutralisera dessa toxiner, och denna process åtföljs av obehagliga känslor: huvudvärk, illamående, till och med kräkningar.

 • Det skrivs lite om detta i artiklar och säger inte alls om dessa smärtor kan förebyggas. Men det finns många klagomål i recensionerna.

Smärtorna börjar från den tredje eller fjärde dagen. Dåsighet, förlust av styrka, svår sjukdomskänsla tvingar vissa att gå ner i vikt för att stoppa dieten. Men även de som uthärdat alla olägenheter som är förknippade med kosten och uppnådde resultat är inte alltid redo att upprepa en sådan bedrift i framtiden.

Men alla har inte huvudvärk: det finns tillräckligt många som regelbundet använder denna teknik och är nöjda med resultaten. Detta beror på individuella skillnader mellan organismer och den ojämlika psykologiska motivationen hos dem som går på diet.

Komplikationer efter proceduren

Under dieten med sex kronblad kan dålig andedräkt uppstå. Detta beror på matsmältningen av en stor mängd proteiner.

 • Det är viktigt att inte sänka kaloriinnehållet till en kritisk nivå - 500 kcal: detta påverkar sköldkörtelns funktioner negativt. Brist på fett leder till en försämring av hårets och hudens tillstånd, nedsatt immunitet.

Möjliga komplikationer beror på hälsotillståndet och organismens egenskaper. Det händer till och med att efter att ha överlevt flera halvsvälta dagar upptäcker en person att vikten inte bara har minskat, utan till och med ökat! Och om det minskade, så mycket mindre än förväntat. Och detta har en dålig effekt på det psykologiska tillståndet hos en person som är lurad i de bästa förväntningarna och demotiverar för ytterligare försök.

Långt borta från dieten med sex kronblad

Liksom med andra kostsystem är det korrekta utträdet från dieten med sex kronblad viktigt. Vad betyder det? Låt oss dela upp det i punkter.

 1. De första dagarna efter dieten med sex kronblad bör samma livsmedel råda i kosten. Nya, mer kaloririka, tas med lite i taget och gradvis.
 2. Fortsätt att begränsa feta, stärkelsehaltiga, söta och andra ohälsosamma saker i din dagliga meny. Kroppen, van vid en diet, kommer att vara dig evigt tacksam.
 3. Tillaga med multi- eller dubbelpanna, baka mat i ugnen eller på grillen.
 4. Låt lätt träning och en hälsosam livsstil bli en livslång vana.
 5. Och om dina favoritdrycker: en portion kaffe om dagen har aldrig skadat någon. Och grönt te och örter släcker inte bara din törst, utan främjar också viktminskning.

De utlovade 800 g per dag, eller max 5 kg per vecka, är verkliga under de angivna villkoren och reglerna. Den korrekta produktionen ger ett långsiktigt resultat av implementeringen av kostsystemet. Bli inte besviken om det maximala inte fungerar: det finns alltid en korrigering i en eller annan riktning, förknippad med kroppens individuella egenskaper.

Dietuppdelning 6 kronblad

Om det var ett sammanbrott på dieten med sex kronblad, bör du vila och börja gå ner i vikt igen från den första monodagen. Att fortsätta som om ingenting hänt är ineffektivt.

 • Praktiska nutritionister avslöjar konceptet med ett sammanbrott och rekommenderar självhypnos för att undvika det.

Misslyckandet med dieten med sex kronblad uppstår när du okontrollerat vill äta något förbjudet. För att förhindra att detta händer, fokusera inte på ordet "nej". Tänk på vad som är möjligt idag, och överför det förbjudna till den sjunde dagen, när serien av mono-dieter tar slut.

Säg till dig själv att jag kommer att äta den här chokladkakan, eller grillen, eller sushi på söndag (om jag började på måndag). Och idag äter jag med nöje nyttig keso, eller vinägrett eller havsfisk.

 • Experter försäkrar att det är psykologiskt lättare att uppfatta frasen "idag äter jag det inte, men jag skjuter upp det till senare" än orden "Jag kan inte göra det."

Det kan visa sig att det på den sjunde dagen kommer att finnas en hel lista med något gott, men värdelöst, men i själva verket kommer du redan vid den tiden att vara sugen på de flesta av dessa produkter.

Recensioner av dem som har gått ner i vikt

Elena, 45, skriver att dieten med sex kronblad hjälpte henne inte bara att gå ner 5 kg, utan också njuta av en varierad och välsmakande kost. Nöjda är de som gått ner minst 3 kg på kort tid. I recensionerna av dem som har gått ner i vikt skriver de till och med om effekten av föryngring, som manifesterade sig som ett resultat av kosten.

 • De som blev lurade i förväntningar eller tog ut en halvsvält tillvaro är inte lyckliga.

Och även till vem vikten återvände efter mycket kort tid. Många människor kan inte stå ut med huvudvärk och svaghet som uppstår på kvällen den tredje dagen eller varje dag, problem med avföring.

De som är vana vid att inte äta för mycket på vanliga dagar anser inte kosten som "hungrig" och förstår inte de som på den tredje dagen går i ett halvmedvetet tillstånd och förklarar "psykologisk utmattning". Tvärtom noterar sådana människor under denna period en ökning av arbetsförmågan och en förbättring av sömnen. Detta understryker återigen att det finns individuella egenskaper för uppfattningen och resultatet som erhålls som ett resultat av kosten.

Recensioner av läkare

Positivt om dieten med sex kronblad är skriven av nutritionister som bekänner sig till principen om separat näring. I recensionerna betonar läkare som förskriver denna teknik vikten av att kroppen som helhet får bra näring och inte lider av en långvarig brist på vissa komponenter. Alla är överens om att kronbladsversionen inte orsakar mycket skada på kroppen.

Det har också rapporterats att Association of Dietians (utan att ange vilket land) observerade volontärerna och, baserat på testresultaten, officiellt erkände tekniken som ett dietmässigt sätt att gå ner i vikt.

Resultat och effektivitet

Den första cykeln av dieten med sex kronblad behagar vanligtvis: kroppsvikten minskar med tre till fem kilo. Om detta räcker kan dieten avbrytas. Mycket beror på den initiala massan. Om vi tar minimi-maximum, så fluktuerar de dagliga indikatorerna mellan 0,3 - 1,0 kg.

 • Om resultaten och effektiviteten är otillräckliga kan en andra sexdagarsperiod hållas.

Och så fyra gånger, men inte mer, rekommenderar dietister. Det finns en oenighet mellan nutritionister och gastroenterologer: om de förra anser att den omedelbara upprepningen av cykeln är mer effektiv, rekommenderar de senare att vänta och göra om diet tidigast två veckor senare. Under denna tid kommer kroppen att vila och vara redo för nästa viktminskning.

 • Självklart ska du lyssna på ditt välbefinnande och fatta ett beslut utifrån dina egna känslor.

En extra bonus är rengöringen av kroppen, samt att vänja sig vid ett hälsosammare sätt att äta. För många har det blivit en permanent vana.

En person som har gått ner i vikt känner sig lätt och glad. Men man bör komma ihåg att ständigt utövade dieter är ogynnsamma för hälsan.

Diet "favorit" eller "6 kronblad", vilket är bättre

De som har provat olika metoder för att gå ner i vikt frågar sig så småningom: min favoritdiet eller 6 kronblad, vilket är bättre i mitt fall? Eftersom resultaten är olika och alltid beror på organismens individuella mottaglighet för vissa egenskaper hos metoderna. Dieten med sex kronblad är inget undantag.

Om du gillade kronbladsläget och resultaten är tilltalande, är svaret tydligt, och du kan tillämpa ett sådant schema då och då när du snabbt behöver korrigera din redan inte alltför bortskämda figur. I andra fall måste du prova andra metoder. För att inte tortera dig själv i en lång sökning, kontakta en nutritionist som sakkunnigt kommer att välja ett alternativ baserat på specifika parametrar och hälsoindikatorer. På så sätt minskar du eventuella risker och förseningar.

Sakramentfrågan "vad man ska äta för att gå ner i vikt" löses av dieten med sex kronblad. Den förbjuder inte någon produktgrupp, den reglerar bara deras kvantitet, beredningssätt och användning. Tekniken baserades på faktorn att monoton mat stimulerar viktminskning. Detta är en idealisk teknik för dem som inte gillar strikta restriktioner, men är redo att äta fraktionerat, skära ner portioner.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.