^

Hälsa

Clotrimazol från tröst

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 09.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Bland flertalet antifungala medel för medicinsk terapi vaginal candidiasis eller trast, som bländar annonsering på nätet, modetidningar, skyltar och displayer i detaljhandeln kiosker, är mest lämplig, effektiv och säker medel klotrimazol från jäst.

Under begreppet vaginal candidiasis eller tröst förstås som inflammation i slidan i slemhinnan orsakad av jästsvampar av släktet Candida. Detta är en mycket vanlig infektion. Svampar kan parasitera någonstans: på grönsaker och frukter, på huden, i munnen, i tarmarna, i luftvägarna, i könsorganen.

Svamp och andra mikroorganismer på huden och slimhinnorna hos det nyfödda får från moderns födelsekanal under födseln och förblir hos honom för livet. De blir bara sjuk av sjukdom när immuniteten försvagas. Att orsaka sjukdom mest av allt provoceras de av antibiotika, i synnerhet deras frekventa och långa mottagning. Mikrofloran i människokroppen som påverkas av antibiotika, förlorar sin normala balans, dess biologiska balans bryts. Samtidigt börjar kandidatsvampar, som är betingelsepatogena floror, som tidigare funnits tyst i vår kropp, börja multiplicera intensivt. Utvecklingen av tröst kan bidra till faktorer som hormonella störningar, fetma, avitaminos, kroniska sjukdomar, diabetes, graviditet. Candidiasis kännetecknas av utmatad urladdning från vagina av vit färg med en sur, obehaglig lukt. Patienter klagar på klåda, vilket ökar långvarig gång, menstruation.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Indikationer för användning av clotrimazol från tröst

Klotrimazol från jäst som används i Candida vulvitis, vulvovaginit, balanit, trichomoniasis, genital parturient saneras innan leverans.

Form av frisättning av clotrimazol från tröst

Tabletter Clotrimazol 0,1 gram №6

Clotrimazol 1% vaginal grädde 20 g rör med applikator

Clotrimazol en-procentig salva 25 gram

En lösning av 15 ml - flaskor orange glas.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Karakteristik av Clotrimazole

Clotrimazol, som har en molekylvikt av 344,84, är ett vitt luktfritt läkemedel som används i jäst- och jästliknande skador. Clotrimazol är dåligt lösligt i vatten och eter, lättlöslig i polyetylenglykol 400, kloroform och etanol. Läkemedlet används både vid behandling av män, kvinnor och barn. Den vanligast föreskrivna clotrimazolen inom gynekologi, allmän terapi, dermatologi, venerologi och obstetrik. Clotrimazol från tröst frigörs som lösningar, tabletter, krämer och salvor med speciella applikatorer.

trusted-source[12], [13], [14]

Farmakologisk verkan av clotrimazol mot tröst

Antiprotozoal, antisvamp, antibakteriell. Clotrimazol, en topisk beredning med en antifungal effekt, härrör från imidazol.

Resultatet är en störning av drogen ergosterol metabolism, som är den viktigaste beståndsdelen av cellstrukturen svampar, svampcellvägg permeabilitet, framkallar frisättningen av kalium från cellmembranet, fosforföreningar, som tillhör cellerna samt destruktion av intracellulära nukleinsyror. Retarderar anslutningen av fosfolipider och triglycerider. Det gör peroxidas och oxidativa enzymer mindre aktiva, så att mängden väteperoxid inuti cellerna blir giftig. Detta leder i sin tur till det faktum att cellulära organeller förstörs och cellen är nekrotisk. Svampdödande och fungistatisk effekt beror på koncentration. Fördröjer omvandlingen av Candida Albicys sprängsporer till en form som tränger in i insidan.

Clotrimazol absorberas något genom slemhinnorna och huden.

Intravaginal injektion - absorberad 3-10% av läkemedlet.

I levern förekommer ett antal transformationer av clotrimazol före metaboliter som inte är aktiva, varefter det isoleras med avföring. Absorberad clotrimazol påverkas av subcellulära enzymatiska reaktioner i levern, varför oxidationsreaktionerna som förekommer i den accelereras.

I stora mängder i vaginalsekretionen och i de små i blodflödet finns två till tre dagar.

Inga bevis har erhållits om de cancerframkallande effekterna av klotrimazol på den levande organismen vid studier på råttor. Mutagena effekter som bedöms genom studier på hamstrar finns inte heller.

Farmakodynamik

Clotrimazol kännetecknas av ett brett spektrum av åtgärder, speciellt med extern applikation, som täcker nästan alla svampar av patogent ursprung (som orsakar mänsklig infektion). Dess verksamhet sträcker sig till

  • filamentösa svampar (dermatofyter);
  • svampar Candida och andra jästsvampar;
  • dimorfa svampskador
  • aktinomyceter,
  • Corynebacterium
  • stafillakokki;
  • streptokokki,
  • trihomonadы.

Farmakokinetik

Clotrimazol har stor potential för penetration i vävnader. I epidermis är det mycket mer än i subkutant fett och i dermis. Läkemedlet kännetecknas inte av systemisk verkan. I människokroppen finner clotrimazol från tröst Candida svamp och påverkar deras membran, vilket är varför de helt förlorar sin vitalitet.

Clotrimazol från tröst ger vanligtvis bra resultat vid behandling av vaginal candidiasis. Dessutom kan läkaren ordinera en omfattande behandling, i kombination med andra läkemedel (ofta tabletterad). Effekten av clotrimazolbehandling på tröst kommer vanligtvis från de första behandlingsdagarna med läkemedlet. Men detta betyder inte att behandlingen ska stoppas, det är nödvändigt att gå igenom hela behandlingsförloppet som föreskrivs av en läkare, annars kan sjukdomen gå vidare till en kronisk form.

Interaktion med andra droger

Försvaga verkan av amfittericin B, nitamycin, nystatin.

Dosering och administrering

Clotrimazol från tröst - kräm eller salva - måste appliceras på de områden som påverkas av svampen, skiktet ska vara tunt, två gånger om dagen. I vagina rekommenderas att gå in i ett piller, och västbenet och perineum ska smörjas med 1 procent kräm eller salva. Varaktigheten av antifungal behandling är tre till fyra veckor. Det rekommenderas också att införa clotrimazol från tröst i urinröret i en 1-procentig lösning som varar i sex dagar. För att bli behandlad är det nödvändigt för båda sexpartnerna. Olika dosformer där clotrimazol frigörs från tröst har sina egna särdrag i applikation och fördelar.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23], [24]

Clotrimazol från tröst under graviditeten

Den gravida kvinnornas hormonella bakgrund är sådan att utseendet på många obehagliga känslor anses vara normen. En kvinna uppmärksammar inte alltid något obehag, som är typiskt för de första manifestationerna av tröst. Men när den inflammatoriska processen växer, får de obehagliga känslorna i könsorganen och lukten den framtida mamman att gå till medicinsk institution. Clotrimazol från tröst är kontraindicerat under de första tre månaderna av graviditeten. Vid intravaginal applicering under andra och tredje trimestern av graviditeten bekräftas inte biverkningar på fostret, men användning av en intravaginal applikator bör undvikas.

Försiktighet används vid amning, eftersom det inte finns några bevis för huruvida clotrimazol penetrerar bröstmjölk.

trusted-source[25], [26], [27], [28]

Clotrimazol från tröst för män

Manliga könsorgan är ordnade så att Candida-svampen inte kan stanna länge, så män lider av tröst mycket mindre ofta än den svagare hälften av mänskligheten, eftersom urin spola svampen ur urinröret. Kram på män kan börja på penisens huvud, på dermis, i munnen. Symtomatiskt kan det uttryckas i form av klåda, svullnad, brännande eller obehaglig lukt. Den mest lämpliga för behandling av candidiasis hos män, anser experter att clotrimazol är tröst. Salvan absorberas under lång tid, men dess applicering är mycket effektiv. Applicera två gånger om dagen till förhudsområdet.

trusted-source[29], [30], [31], [32]

Kontraindikationer av clotrimazol mot tröst

Överkänslighet mot clotrimazol från tröst, graviditetens första trimester.

trusted-source[15], [16], [17], [18]

Biverkningar av clotrimazol från tröst

Kanske utvecklingen av reaktioner av allergisk natur, såsom klåda och urtikaria.

Lokal applicering kan orsaka svullnad, rodnad, blåsor, obehagliga känslor (klåda, brännande), huden kan avta, irritation uppträder på den.

I underlivet: klåda, rodnad, lokal svullnad, sveda, flytningar, pollakiuri, urinblåsa inflammation, obehag i ollonet, verkar smärta under coitusa.

Oral hålighet: rodnad, svullnad, brännande i munnen.

överdos

Om det fanns en slumpmässig hit klotrimazol från jäst inuti, kan det finnas en motvilja mot mat, illamående, smärta i epigastriet, kräkningar, störningar i levern, ibland - dåsighet, täta urinträngningar, hudutslag.

Hjälp med överdosering av clotrimazol från tröst: Ta aktivt kol, symtomatisk behandling.

Försiktighetsåtgärder vid användning av clotrimazol från tröst

Det är nödvändigt att undvika att få clotrimazol från jästinfektion i ögonen. Applicera inte om hudens integritet.

Använd inte hermetiska bandage efter applicering av clotrimazol från tröst.

För att undvika återinfektion måste båda könspartnerna behandlas. Använd inte clotrimazol från tröst under menstruationen.

Med nedsatt leverfunktion måste du övervaka dess funktionella tillstånd.

När symptom på irritation eller överkänslighet uppträder bör läkemedlet kasseras.

Om det efter applicering av clotrimazol från tröst i en månad inte uppträder den terapeutiska effekten, är det nödvändigt att genomföra en upprepad mikrobiologisk undersökning för att bekräfta diagnosen och utesluta möjligheten till annan patologi.

Villkor och hållbarhet

Clotrimazol från tröst lagras vid en temperatur av 8-25 ° C på en mörk plats otillgänglig för barn.

Hållbarhetstid är tre år.

trusted-source[33], [34], [35], [36], [37]

Pris

Priset på clotrimazol från tröst, till skillnad från andra droger, är ganska acceptabelt. Kostnaden för läkemedlet påverkas av tillverkarens namn, dosen i ett paket, markeringen i apoteket.

Idag förändras priserna på läkemedel dagligen, om inte timme. På 30/04/2014, priset på klotrimazol salva apotekskedjor i genomsnitt 7,70 hryvnian, klotrimazol grädde - 8 - 12 hryvnian, klotrimazol tabletter - ca 10 hryvnia.

Recensioner av clotrimazol från tröst

Clotrimazol från tröst är en av de vanligaste och, på ingen sätt, nya läkemedel för behandling av candidiasis, därför finns det många åsikter och åsikter om det, både bra och inte så.

Så, till exempel, Irina 35 år från Donetsk skrev följande: "Sprängen störde mig i många år. Det enda jag inte försökte: olika kända droger till de högsta priserna. Nyligen handlade det om inpatientbehandling i gynekologisk avdelning om förvärring av kronisk adnexit. Efter att ha använt antibiotika försämrades vaginal candidiasis. Läkaren förordade mig Klotrimazol tabletter. Jag reagerade med ironi, men vad var min förvåning när några dagar senare kände jag mig en betydande förbättring i staten ... ". Eller här är det: "Hej! Jag är 25 år gammal. Jag gick till regionalhospitalet med klagomål om klåda i könsorganet och riklig vitaktig sträckning ur slidan. Läkaren sa att jag har en törst och jag förskrivit flera droger, bland dem Clotrimazole från tröst. Tack hjälpte. Jag var särskilt nöjd med priset, jag trodde aldrig att en billig medicin skulle kunna ha en sådan effekt. Alina, Kupyansk. "

Patienter som fortfarande var missnöjda med läkemedlet hade i grunden allergiska reaktioner eller andra obehagliga känslor förknippade med kroppens individuella egenskaper. Det här är vad gynekologen Ilona Vasilieva från Kiev skriver: "När en patient kommer till kliniken finns det alltid mycket tid kvar för att förklara specifika användningen av detta eller det här läkemedlet. Tyvärr saknar många rekommendationer, patienter, förutom användningen av drogen, öronen. Inte alla följer den nödvändiga behandlingsregimen: du måste ge upp alkohol, akut, använd bara underkläder från naturmaterial. Om du följer dessa enkla tips tolereras clotrimazol från tröst, med sällsynta undantag, väl tolererad och ger en utmärkt terapeutisk effekt. "

Clotrimazol från tröst, trots all sin uppenbara enkelhet, är ett läkemedel som, som alla andra droger, en läkare ska ordinera. Endast en specialist har all nödvändig kunskap för att säkerställa att behandlingen administrerades korrekt och gav det önskade resultatet.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Clotrimazol från tröst" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.