^

Hälsa

Diagnos av glaukom

Konfokal skanning laser-oktalmoskopi

Konfokal skanning laser oftalmoskopi - en metod för bildning och analys av en tredimensionell topografisk bild av den optiska nervskivan i realtid.

Skanning laserpolarimetri

Med scanninglaserpolarimetri (SLP) bestäms peripapillärtjockleken hos SNV vid mätning av den totala dubbelbrytningen i fundusen.

Strukturella studier i glaukom

Glaukomparametrar mäts genom att utvärdera utgrävningen av den optiska nervskivan, defekterna hos SNV och eventuellt förhållandet mellan deras tjocklek i makula. Dessa parametrar är tillförlitliga tecken på glaukom och dess progression.

Multifokal Electroretinography

Electroretinografi etablerar objektivt en dysfunktion i näthinnan. Med multifokal elektroretinografi erhålls fokalreaktioner från ett stort antal retinala platser och topografiska kartor över zoner med störd funktion konstrueras.

Kortvågig automatisk omkrets

Med kortvågsautomatisk perimetri (SWAP) är känsligheten av glaukomleessionsdiagnostik högre i de tidiga stadierna än med standardautomatisk perimetri.

Dual Frequency Perimetry

Tekniken för dubbla frekvenser perimetri (NRI) (Welch Allyn, Skaneateles, NY, och Humphrey Systems, Dublin, CA) används för effektiv tidig bedömning av synfält och detektera ändringar glaukomatös synfälts.

Bedömning av tillståndet hos den optiska nerven och skiktet av nervfibrer

Glaukom - en vanlig orsak till blindhet i alla länder, kan utvecklas i alla åldersgrupper, men särskilt ofta efter 40 år. Ökat intraokulärt tryck är den viktigaste orsakande riskfaktorn för glaukom, men högt intraokulärt tryck är inte nödvändigt för utveckling av glaukomösa skador.

Ultraljudsbiomikroskopi för glaukom

Med ultraljudsbiomikroskopi (UBM) i det främre segmentet används högfrekvenssensorer (50 MHz) för att erhålla högupplösta bilder (cirka 50 μm), vilket gör det möjligt att se det främre segmentet av ögat in vivo (penetrerande djup - 5 mm)

Metoder för visualisering och diagnos av glaukom

Det har fastställts att målet för behandling av glaukom är att förhindra vidareutveckling av symtomatisk synförlust med maximal minskning av biverkningar eller komplikationer efter kirurgiska ingrepp.

Teknik för droppande ögondroppar

Droppar kan införas på olika sätt. Metod med två händer. Patienten ska luta huvudet tillbaka så att blicken riktas uppåt.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.