^

Hälsa

Barnsjukdomar (barn)

Spasmofili hos barn

I barnläkare definieras en patologisk tendens till ofrivilliga muskelspasmer och spontana kramper - tetani (från grekiska tetanos - kramper), orsakad av ökad neuromuskulär upphetsning i strid med kalciummetabolismen i kroppen, ofta som spasmofili hos barn.

Ökade röda blodkroppar i ett barns urin: vad betyder det?

Ett ökat innehåll av röda blodkroppar i barns urin är hematuri. Normalt, i en allmän analys, detekteras de inte eller den detekterade mängden är inte mer än 1-2 element i synfältet.

Bakterier i ett barns urin: skäl, hur man behandlar

Närvaron av bakterier i ett barns urin fastställs som ett resultat av mikroskopisk undersökning av dess sediment och är en farlig signal. Vad betyder det? Det indikerar en virussjukdom i urinsystemet.

Vit avföring i ett barn

Hos små barn har tarmrörelser olika färger: från ljusgul till brun - det beror allt på barnets näring. Vanligtvis orsakar detta inte någon ångest, men utseendet på vita avföring larmar föräldrar och får dem att konsultera en barnläkare, är detta normalt?

Subependymal cysta hos en nyfödd

Vid utförande av en neurosonografiprocess i hjärnan upptäcker läkarna ibland en godartad ihålig neoplasma, varefter de ställer diagnosen ”subependymal cysta hos en nyfödd”. 

Purulent otitis media hos ett barn

Små barn lider mycket smärtsamt, särskilt eftersom de inte kan berätta för sina föräldrar var det gör ont. Det finns en katarral och purulent form av sjukdomen, den senare är mycket farlig för hälsan hos spädbarn på grund av större sannolikhet för återfall. 

Streptoderma hos barn: orsaker och symtom

Streptoderma är en av de typer av hud pyoderma (sjukdomar orsakade av bakteriell infektion). Streptoderma hos barn  orsakas av en specifik typ av mikroorganismer - bakterier av Streptococcus-släktet. 

Diagnos av streptoderma hos ett barn

För att diagnostisera streptoderma hos barn är det nödvändigt att konsultera en läkare. Det här kan vara en lokal barnläkare, en hudläkare, en specialist för infektionssjukdomar och en bakteriolog. Till att börja med rekommenderas att du kontaktar din lokala barnläkare, som kommer att ordinera den nödvändiga undersökningen och om nödvändigt hänvisa till andra specialister.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.