^

Hälsa

Öron, hals och näsa (otolaryngologi)

Aphonia: funktionell, organisk, psykogen, sann

Förlusten av förmågan att yttra en röst kallas afoni. Samtidigt talar en person bara viskande, utan heshet, väsande andning, karakteristisk för dysfoniska störningar. 

Pares av stämbanden hos barn

Pares av stämbanden hos nyfödda kan orsakas av de negativa effekterna av skadliga faktorer från moderns kropp, vilket resulterar i att defekter i nervsystemets utveckling observeras vaskulära och metaboliska patologier, vilket leder till en minskning av stämbandsfunktioner. 

 

Pares av stämbanden: orsaker, symptom, diagnos

Enligt studier är 60% av stämningen av stämbanden associerad med neoplasmer i struphuvudet, matstrupen eller sköldkörteln och kirurgiska operationer med samma lokalisering. Och i första hand är operationer på sköldkörteln.

Behandling av pares av stämbanden

Kirurgisk behandling av bilateral pares av stämbanden ger en grundlig undersökning av patienten, bestämning av interventionsomfånget och effektiva behandlingsalternativ, eftersom läkaren praktiskt taget inte har utrymme för fel.

Laryngeal halsont

Laryngeal angina kan påverka patienter i alla åldrar, även om det är vanligare hos vuxna, vanligtvis drabbar människor mellan 18 och 40 år, även om det kan förekomma hos barn så unga som tre år.

Caseous pluggar på tonsillerna i halsen

Ett sådant symptom som fallproppar på tonsillerna i halsen, otolaryngologer observerar ganska ofta - både i inflammatoriska processer i svalget och i de fall där det inte finns några tecken på uppenbar inflammation i palatin tonsiller.

Snarkning i sömnen hos kvinnor, män och barn

Snarkning i en dröm är ofta en varning om att du måste vara uppmärksam på en snarkares hälsotillstånd, eftersom en sådan funktion kan vara en förlängare för utvecklingen av ett livshotande syndrom

Orsaker till snarkning

Varför är det viktigt att känna till de verkliga orsakerna till snarkning? Eftersom det gör det möjligt att bli av med det, för nästan var tredje person över 30 snarkar regelbundet och 45-50% snarkar då och då.

Snarkning med adenoider hos barn och vuxna

Adenoider (adenoidvegetation) är veckliknande förstorad faryngeal eller nasofaryngeal tonsil, som är en del av det medfödda immunsystemet - lymfoepitelial svalgring. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.