^

Hälsa

Sjukdomar i genitourinary systemet

Angiomyolipom i vänster och höger njure

Bland godartade tumörer finns en sådan specifik neoplasma som angiomyolipom, som av misstag kan upptäckas under avbildning av bukorganen.

Sprickor i förhuden hos män och barn

Sprickor i förhuden visas på insidan av hudarket. De är båda små, oansenliga, orsakar inte smärtsamma förnimmelser och stora, som inte kan förbises.

Testikelhematocele

Hematocele beror vanligtvis på blödning från skadade blodkärl. Detta händer med traumatiska skador, kirurgiska ingrepp. Hos vissa patienter är utseendet på patologi associerat med utvecklingen av testikelcancer, när tumören växer och kränker integriteten hos det skrotala kärlnätverket.

Förebyggande av cystit hos kvinnor, män och barn

För att förebygga kronisk cystit är det viktigt att inte fördröja urinering, för att skydda dig mot förkylningar, att iaktta personlig hygien, särskilt i det intima området. Underkläderna ska vara lösa, kläm inte på bubblan.

Varför är pungen svullen och vad ska jag göra?

Ett symptom som skrotödem kan uppstå av olika skäl hos män i alla åldrar, det kan vara ensidigt eller bilateralt, det kan åtföljas av andra symtom, särskilt hyperemi och smärta.

Typer och varför är bakterier i urinen farliga?

Idag hör man allt oftare frågan om bakterier i urinen är farliga. Ska de dyka upp där? Det visar sig att urin anses vara en villkorligt steril biologisk vätska, så normalt bör den inte innehålla bakterier. 

Bakterier i urinen: diagnos, behandling

Bakterier i urinen är ett extremt ogynnsamt tecken som indikerar en allvarligt pågående inflammatorisk och infektiös process som påverkar njurarna, urinvägarna och möjligen till och med blodet och andra kroppssystem.

Bakterier i urinen: vad betyder det?

Olika patologier hos inre organ, särskilt njurarna, urinvägarna, åtföljs av det faktum att bakterier i urin hos kvinnor och män börjar föröka sig intensivt.

Diffusa förändringar i parenchymen och bihålorna i njurarna: vad är det?

Förklarar för patienterna vilka diffusa förändringar i njurarna, detekterade under deras ultraljudsundersökning (US), menar nefrologer och urologer om ekografiskt visualiserade patologiska avvikelser i vävnaderna och individuella strukturer i detta organ.

Azotemi

Om vi översätter namnet "azotemi" från latin betyder det bokstavligen "kväve i blodet". Ibland kallas detta tillstånd uremi - det vill säga "urin i blodet", men begreppen är inte exakt desamma: azotemi är vanligtvis grunden för uremi.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.