^

Hälsa

Sjukdomar i leder, muskler och bindväv (reumatologi)

Varför kramper kalven och vad ska man göra?

Bland dessa många symptom sticker onormala ofrivilliga rörelser ut - kramper och spasmer, som inkluderar fokala myokloniska kramper i benen, vilket är ganska smärtsamma sammandragningar av biceps gastrocnemius -muskeln (Musculus gastrocnemius).

Achondroplasia

Det finns många sällsynta sjukdomar av medfödd natur, och en av dem är ett brott mot bentillväxt - achondroplasi, vilket leder till en uttalad oproportionerlig kort statur.

Behandling av bindvävsdysplasi

Tyvärr är ingen metod känd som permanent skulle bli av med bindvävsdysplasi, eftersom detta är ett genetiskt problem. Men kompetent användning av komplexa åtgärder kan stabilisera patientens tillstånd, lindra de kliniska tecknen på sjukdomen.

Bindvävnadsdysplasi hos barn och vuxna

Ett sådant syndrom som bindvävsdysplasi sägs vara när människokroppen är benägen att störningar i bildningen av broskvävnad i leder, såväl som andra vävnader, från födseln. 

Behandling av osteokondropati

Förutom läkemedelsbehandling föreskrivs patienten en kurs av fysioterapi: terapeutisk massage, elektrofores, paraffinbad, uppvärmning, träningsterapi, chockvågsterapi.

Osteokondropati hos barn

Hos barn är denna patologi mycket vanligare än hos vuxna. Detta beror på den aktiva tillväxten i deras bensystem. Den största åldersgruppen hos patienter från 2 till 18 år.

Ben osteokondropati

Osteokondropati är en grupp sjukdomar i det osteoartikulära systemet. De kännetecknas av aseptiskt subchondral infarkt av marginaldelen av den svampiga substansen i benvävnad på platser med ökad stress.

Kellers osteokondropati

Det förekommer i två former, påverkar benens ben och är åldersrelaterat. Oftast förekommer hos barn och ungdomar.

Osteokondropati Shlyatter

Sjukdomen sker på grund av långvarig skada på muskuloskeletala systemet under perioden med intensiv tillväxt av skelettet. 

Osteochondropathy Scheuermann-Mau

Sjukdomen kännetecknas av skador på bröstskivornas kroppar och ryggkotor, omkopplingsplattorna. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.