^

Hälsa

Sjukdomar i nervsystemet (neurologi)

Klämning av radialnerven i höger, vänster hand

Komprimering eller nypning av radialnerven - en av de tre nerverna i brachial plexus som ger händernas motoriska och sensoriska funktion - leder till utveckling av kompressionsneuropatier, inklusive tunnelsyndrom

Kryptokock meningit

Cryptococcal meningit utvecklas när de inkapslade jäst Cryptococcus neoformans, som tillhör mänskliga opportunistiska patogener, påverkas.

Aplasia av corpus callosum

En missbildning i form av en fullständig eller nästan fullständig frånvaro av vidhäftning av nervfibrer som förbinder hjärnhalvorna definieras som aplasi av corpus callosum, som är synonymt med dess agenes, det vill säga dess brist på utveckling under utveckling.

Kakosmia

Oordning av funktionerna i luktsystemet, som manifesterar sig i det faktum att vanliga dofter verkar obehagliga och till och med motbjudande för en person, definieras som parosmi, troposmi eller kakosmi (bokstavligen från grekiska - en dålig lukt).

Meningism

Termen "meningism" är ett syndrom som förekommer i några vanliga infektiösa patologier under påverkan av irritation av hjärnhinnorna. Meningism kännetecknas av tecken som huvudvärk, styvhet i livmoderhalsmusklerna, en ökning av intrakraniellt tryck mot bakgrund av en oförändrad sammansättning av cerebrospinalvätska.

Idiopatisk generaliserad och fokal epilepsi

En systematisk granskning och metaanalys av studier världen över visade att poängprevalensen av aktiv epilepsi var 6,38 per 1000 personer, och livstidsprevalensen var 7,6 per 1000 personer.

Kausalgi: vad är denna sjukdom?

Listan med definitioner kan fortsättas, men här är en speciell medicinsk term - kausalgi - som betyder allvarlig långvarig smärta av brännande karaktär.

Lissencefali i hjärnan

Bland organiska cerebrala patologier sticker en sådan medfödd anomali i hjärnans utveckling som lissencefali ut, vars väsen ligger i den nästan släta ytan på hjärnbarkens cortex - med ett otillräckligt antal krökningar och spår.

Hypotoni hos barn och vuxna

En minskning av skelettmuskeltonen (kvarvarande spänning och muskelmotstånd mot passiv sträckning) med en försämring av dess kontraktila funktion definieras som muskelhypotoni.

Spinalchock hos människor

I neurologi definieras ryggrads- eller ryggchock som ett kliniskt syndrom som härrör från ett initialt neurologiskt svar på traumatisk ryggmärgsskada - med en reversibel förlust eller minskning av alla dess funktioner under skadans nivå.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.