^

Hälsa

Sjukdomar i huden och subkutan vävnad (dermatologi)

Verrucous nevus

Bland de godartade pigmenterade lesionerna på huden - nevi (från latinska naevus - mullvad) - utmärks en vårtig nevus som sticker ut över hudytan, vilket, som namnet antyder, ser ut som en vårta.

Blodiga förhårdnader på benen och armarna

Calluses är hudskador som orsakas av samtidig friktion och tryck, och calluses av blod eller blod kallas våta calluses med bildandet av en blister som innehåller vätska med blod (blister eller bulla).

Dyshidros, pompholix hos barn och vuxna

Sjukdomar i gruppen av palmar-plantar dermatit av icke-infektiös art inkluderar skador på händer och fötter, definierade av sådana synonyma namn som dyshidros, pompholix, dyshidrotiskt eksem

Sprickor bakom öronen hos vuxna och barn

Torr eller gråtande hud och sprickor bakom öronen betraktas av hudläkare som symptom på vissa tillstånd eller sjukdomar som kräver identifiering för adekvat behandling.

Laservårta för vuxna och barn

Att ta bort vårtor med en laser eller andra möjliga metoder är det enda sättet att bli av med en dermatologisk defekt. Och även om denna metod inte har ett stort terapeutiskt värde, ur kosmetologisk och psykofysisk synvinkel, är den fullt berättigad.

Vad ska jag göra om naglarna exfolierar på dina händer?

Vanligtvis är delaminering av naglarna ingen anledning till oro, uppenbarligen förknippad med en negativ kemisk eller mekanisk effekt, vid vilken eliminering av defekten vanligtvis försvinner när nageln växer tillbaka.

Varför skalas naglarna?

I vår artikel kommer vi att försöka överväga varför naglarna på händerna exfolierar och vad som är bättre att göra i det här fallet för att inte lämnas utan dem alls.

Klåda i ljumsken som ett symptom på sjukdomen

När sådana första tecken som lokal hudhyperemi uppträder, det vill säga dess rodnad och klåda i ljumsken, betraktas blöjutslag i ljumsken bland versionerna av deras ursprung, särskilt hos personer med överskott av fettvävnad, vilket ökar alla hudveck.

Enkel leukoplaki

Enkel leukoplaki hänvisar till dyskeratossjukdomar - det vill säga de som åtföljs av nedsatt keratinisering. Patologi påverkar skiktad skivepitelvävnad och kan hittas i munhålan, luftvägarna, urogenitala tarmkanalen och analområdet.

Hur ser spindelvener ut i ansiktet, kroppen och benen?

Hur spindelvener ser ut beror inte bara på antalet och platsen för de drabbade kärlen, utan också på deras typ. I artärkärlen är blodet scharlakansrött, och sådana telangiektasier kommer att ha en röd färg. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.