^

Hälsa

Tänders sjukdomar (tandvård)

Dystopisk tand

Bland de många tandproblemen finns det ytterligare en - en dystopisk tand, det vill säga placerad felaktigt (från den grekiska dystopin - fel plats eller brist på plats) eller utbröt på fel ställe.

Erosion av tandemaljen

En av de vanligaste icke -kariska tandläsningarna - tandemaljerosion - är gradvis och ihållande förstörelse av tandens yttre skyddshölje.

Cervikal tandförfall

Pre -gingival eller cervikal karies av tänder diagnostiseras när förstörelsen av hårda tandvävnader påverkar en del av tanden nära halsen - en något förminskad övergång av tandkronan till roten, det vill säga nära kanten av tandköttet, och ofta även under den.

Distal bett hos barn och vuxna

Felaktig placering av övre och nedre käftarna med försämrad stängning av tanden är ett vanligt ortodontiskt problem, och den vanligaste typen av patologisk ocklusion är distal ocklusion.

Mesial bett

Obehagligt utseende och felaktig ansiktsgeometri kan orsaka många psyko-emotionella problem. I den här artikeln kommer vi att prata om funktionerna i mesialbiten.

Macroglossia hos barn och vuxna

En oproportionerligt stor eller onormalt bred tunga - makroglossia förekommer som regel hos barn och anses vara en ganska sällsynt anomali. Macroglossia betyder vanligtvis långvarig smärtfri förstoring av tungan.

Djupt bett hos vuxna och barn

En djup bit som är förknippad med felaktig stängning av tänderna kan påverka funktionen att tugga, tala, leda till ökad nötning av emaljbeläggningen, etc. Med vissa grader av en sådan överträdelse bör behandling vara obligatorisk.

Perikoronarit

Pericoronitis - inflammation och infektion i mjuka vävnader runt en delvis skuren tand - är ofta förknippad med drabbade tredje permanenta molar.

Hårig leukoplakia i munhålan och tungan

Hårig leukoplakia är inte på något sätt förknippad med hårtillväxt på ytan av huden, men är en sjukdom i slemhinnorna, i vilka de patologiska områdena är täckta med filiforma vita villi, som endast märks under histologisk undersökning.

Behandling av djupa tandkaries: grundläggande metoder

Djupa karies förefaller inte plötsligt, men är resultatet av att ignorera tandens förstörelse, med början av lätt synliga förändringar i emaljen, formningen av en ihålig, och dess fördjupning i hårda lager - dentin.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.