^

Hälsa

Ögonsjukdomar (oftalmologi)

Diplopi: binokulär, monokulär

Synnedsättning, där en person tittar på ett föremål, men ser två (i vertikalplanet eller horisontellt), definieras som dubbelsidighet.

Follikulär konjunktivit

Om ögats slemhinna blir inflammerad med uppkomsten av bubbelformationer - follikeln (från den latinska folliculus - påsen), är detta inget annat än follikulär konjunktivit. 

Hyposhagmus

Subkonjunktival eller intraokulär blödning, annars kallad hyposhagmus, uppstår när ett litet blodkärl skadas, vilket resulterar i att en liten mängd blod hälls under konjunktiva.

En uppsättning övningar för att stärka ögonmusklerna

Vision spelar en viktig roll i uppfattningen av omvärlden. Övningar för att stärka ögonmusklerna håller den i god form och förhindrar olika patologier.

Ett kärl brast i ögat: vad ska man göra, vad sjunker för att droppa?

Vad ska jag göra när ett kärl i ögat spricker? Våra handlingar beror direkt på orsaken till händelsen. Om förekomsten av blödning inte orsakar andra symtom, förutom en synfel, och dess samband med en händelse som orsakar en bristning spåras dagen innan, behöver du inte få panik.

Ett kärl brast i ögonen på en vuxen och ett barn: skäl

Det är meningslöst att gå vilse i gissningar om vad ett bristande kärl i ögat betyder, och ännu mer, att engagera sig i självdiagnos. Det rekommenderas att söka professionell hjälp. Du kan behöva råd från medicinska specialister i olika profiler.

Utsläpp från barnets ögon: purulent, gul, grön

En gul urladdning från barnets ögon finns ofta med kontaktlinser. Om barn använder linser berör de ofta ögonen med händerna, följ inte alltid rekommendationerna för hantering och förvaring av linser.

Acantamebic keratitis

Bland många ögonsjukdomar är akantomebisk keratit inte särskilt utbredd, även om den inte har en viss sexuell eller ålderselektivitet. Denna allvarliga sjukdom som påverkar hornhinnans funktionalitet upplevs främst av personer med synskador som använder kontaktlinser. 

Anisometropia hos barn och vuxna

Bland de befintliga patologierna i synen noterade ögonläkare anisometropi. Vad är det här? Detta är en brytbar obalans - när en persons högra och vänstra ögon har ojämn brytningskraft, och denna skillnad kan vara flera dioptrar. 

Ett ögonblick för en man

Den medicinska definitionen av en tät vit fläck på den främre genomskinliga delen av ögat är hornhinnelukom. Vad betyder spelom? På grekiska är leukos "vit" och hornhinna är det latinska namnet på hornhinnan.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.