^

Hälsa

Psykisk hälsa (psykiatri)

Schizofreni hos barn och ungdomar

Hos barn förekommer psykiska störningar och schizofreni i nästan samma skala som hos vuxna, bara de yttrar sig på sitt eget sätt.

Hur känner man igen schizofreni genom beteende?

Patienten återhämtar sig inte helt, eftersom uttag av psykofarmaka alltid är fyllt med exacerbationer - specifikt beteende vid schizofreni återupptas, oavsett medicineringens varaktighet.

Schizofreni hos män: orsaker, typer, diagnos, prognos

Mer än ett sekel har gått sedan det ögonblick som schizofreni pekades ut som en självständig sjukdom, men diskussionerna pågår fortfarande inte bara om dess natur, utan också om dess existens som en separat sjukdom.

Metoder för behandling av schizofreni hos män

Behandlingen av schizofreni hos män skiljer sig inte från behandlingen av kvinnor, det är bara att män är mer benägna att bli sjuka allvarligare, och följaktligen krävs kraftfullare antipsykotika i högre doser för deras behandling.

Schizofreni hos män: symtom, karakteristiska tecken på beteende

De första tecknen uppfattas vanligtvis av den nära omgivningen som excentriciteter - dåligt humör, utarmning av känslor, isolering är inte specifika tecken bara på schizofreni, och faktiskt på psykisk ohälsa i allmänhet. 

Rädsla för ensamhet hos kvinnor och män

Autofobi är en medicinsk term som beskriver en sådan psykisk störning som rädslan för att vara ensam. Andra möjliga namn för denna störning är isolofobi, eremofobi, monofobi. Vi pratar om rädslan för att vara ensam, att inte ha ett hälsosamt och permanent förhållande, att förlora nära och kära.

Rädsla för ett seriöst förhållande hos kvinnor och män

Bland de specifika mänskliga rädslor som anses irrationella (omotiverade) och kallas fobier,  finns en rädsla för relationer  eller en rädsla för känslomässig anknytning. 

Rädsla för små föremål eller mikrofobi

En fobi är ett välkänt begrepp som beskriver en persons starka, orimliga och ständiga rädsla för ett visst problem, sak, handling osv. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.