^

Hälsa

Sjukdomar i lungorna, bronkier och pleura (pulmonologi)

Typer av pleuropneumoni

Lunginflammation delas upp efter graden av lungskada. Om den inflammatoriska processen endast täcker loberna, utan att sprida sig till kärlen och alveolerna, talar de om pleuropneumoni, eller croupous pneumonia - en infektionssjukdom som kan utlösas av virus, mikrober eller svampar.

Behandling av pleuropneumoni

Behandlingsprotokollet för krupös inflammation innebär samtidig användning av två antibiotika: en intravenöst, den andra intramuskulärt. Vanligtvis utförs terapi med de läkemedel som beskrivs nedan.

Lunghematocele

Med traumatisk skada på lungvävnad med bevarad integritet hos den viscerala pleuran kan lunghematocele uppstå. Denna patologi åtföljs av bröstsmärta, andningssvårigheter och ibland hemoptys.

Fibrothorax

Sjukdomar i pleurahålan är en frekvent komplikation som utvecklas efter olika bronkopulmonala patologier. En av dessa komplikationer kan vara fibrothorax - vi pratar om en utplånande fibrös process i pleurahålan.

Pleuropneumoni Symptom

Oftast utvecklas akut pleuropneumoni, och nästan från början av sådan inflammation eller efter två eller tre dagar börjar de första tecknen på spridning av en bakteriell infektion från lungans lob till pleura uppstå

Orsaker och patogenes av pleuropneumoni

Bakteriell lunginflammation Lobar, segmentell eller fokal inte lunginflammation eller akut lunglober kruppös inflammation som påverkar en del av den serösa membran av hans (pleura) kan diagnostiseras som en pleuropneumoni, ehuru den klass av sjukdomar i andningsorganen ICD10 denna definition är frånvarande.

Spikar i vänster och höger lunga: pleural, fibrös

En allvarlig komplikation efter andningssjukdomar är en spik i lungorna. Tänk på patogenesen och orsakerna till deras utseende, huvudsymptom, behandlingsmetoder och förebyggande åtgärder.

Syndrom av komprimering av lungvävnad

Ett gemensamt mål tecken på den utvecklande minskningen i luftighet som motsvarar åtdragningen av lungvävnaden är bröstets asymmetri, avslöjad under undersökning och palpation.

Pleural syndrom

En ansamling i pleurahålan vätskan (hydrothorax) som kan vara exsudat, transudat, pus (pyothorax, empyem), blod (hemothorax) eller blandad karaktär bär

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.