^

Hälsa

Operationer

Krossning av njursten: grundläggande metoder

När njursten har bildats, vilket försämrar urinsystemets funktion, och alla försök att bli av med dem med hjälp av läkemedelsbehandling har misslyckats, återstår ett sätt - krossning av njursten eller litotripsi.

Kirurgi för att ta bort dropp i testikeln

Det finns kontroverser kring behandlingen av primär hydrocele. Aspiration och skleroterapi beskrivs; hydrocelektomi eller hydrocelektomi förblir emellertid den valda behandlingen för hydrocele.

Artrotomi

Exponering av leden och öppningen av dess hålighet utförs kirurgiskt, och denna manipulation vid ortopedisk och traumakirurgi definieras som artrotomi, som kan utföras med olika kirurgiska metoder.

Stapedectomy

En stapedektomi är en mikrokirurgi i mellanörat. Operationen utförs i syfte att återställa den fysiologiska mekanismen för ljudöverföring genom att helt eller delvis ta bort klammerna.

Lymfadenektomi

Lymfadenektomi är begränsad eller fullständig, beroende på operationens omfattning. Sannolikheten för att utveckla komplikationer efter en sådan procedur är ganska hög. Men med interventionen kan du ofta stoppa den vidare spridningen av cancerstrukturer och därigenom rädda patientens liv.

Perikardiotomi

Kirurgisk dissektion, det vill säga att öppna det fibrösa membranet som omger hjärtat - hjärtsäcken eller hjärtsäcken, definieras som en perikardiotomi, som ger tillgång till hjärtat under operationen.

Mediastinotomi

Ett av förfarandena för bröstkirurgi är mediastinotomi (latin mediastinum - mediastinum + grekisk tome - sektion), som består i att öppna direkt tillgång till de anatomiska strukturerna i de centrala delarna av brösthålan.

Orchipexy

Orchipexia är en rekonstruktiv operation hos manliga patienter med medfödd anomali, där en eller båda testiklarna (enklare testiklarna) inte detekteras i pungen, det vill säga med en diagnos av kryptorkidism.

Öppnar phlegmon

För att behandla flegmon använder kirurger det så kallade obduktionsförfarandet, som utförs under allmän eller lokalbedövning. Det patologiska hålrummet öppnas, det purulenta innehållet pumpas ut, desinficeras och den flegmonösa kapseln avlägsnas.

Ossikuloplastika

Återställning av hörsel hos vissa patienter är endast möjligt genom kirurgisk ingripande av ossikuloplastik. Om läkaren anser att en sådan operation är nödvändig, måste du hålla med om hans åsikt, eftersom detta kommer att hjälpa till att undvika komplikationer - som ihållande hörselnedsättning eller absolut hörselnedsättning.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.