^

Hälsa

Röntgenstudier (röntgenstudier)

Bariumröntgen: förberedelse, vad som visar

Röntgenforskningen bygger på att mänskliga vävnader med olika densitet absorberar strålarna som kommer från röntgenröret på olika sätt.

Bestrålning med röntgenstrålar

Röntgenstrålar är en ström av elektromagnetiska svängningar med en längd som ligger i intervallet mellan ultravioletta och y-strålar. Denna vågvariant har en specifik effekt på människokroppen.

Röntgen av bröstbenet i 2 projektioner

En lungröntgen tas vanligtvis i diagnostiska syften, men en fokuserad visualisering av det platta bröstbenet i mitten av dess främre vägg - en röntgen av bröstbenet - kan krävas.

Röntgen av bäckenet hos kvinnor, män och barn

Röntgen av bäckenbenen och höftlederna kan utföras i tre projektioner: anteroposterior (AP), posterior anterior (AP) och lateral (lateral).

Röntgen av den turkiska sadeln: vad de gör, vad de visar

Röntgenanalys av den turkiska sadelns tillstånd är en relativt vanlig diagnostisk procedur, inklusive inom gynekologi.

Nyckelbenets röntgen i två utskott

I klinisk praxis förblir röntgenbildning en av de ledande metoderna för instrumental diagnostik för skador och sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Röntgen av revbenen

Vid röntgenstrålning av revbenen visualiseras benmekanismens tillstånd och ryggraden kan ses delvis. Graden av joniserande strålning anses inte vara farlig för människors hälsa, så röntgenstrålar kan betraktas som ett bra alternativ till ultraljud.

Röntgen av scapula

Eftersom det inte alltid är möjligt att omedelbart identifiera orsaken till patologin, använder läkare en röntgen av scapula. Vi talar om en icke-invasiv, smärtfri och prisvärd diagnostisk metod, som dessutom är ganska informativ.

Digital röntgen

Vad är den nya diagnosmetoden - digital röntgen? Detta är faktiskt vår vanliga röntgenundersökning med en digitalt bearbetad bild.

Röntgen av livmoderhalsen med funktionella tester

Behovet av en röntgen av livmoderhalsen bedöms av läkaren i varje specifik situation. I de flesta fall tillåter denna diagnostiska metod en medicinsk specialist att snabbt och exakt bestämma diagnosen och påbörja adekvat behandling.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.