Röntgenstudier (röntgenstudier)

Nyckelbenets röntgen i två utskott

I klinisk praxis förblir röntgenbildning en av de ledande metoderna för instrumental diagnostik för skador och sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Röntgen av revbenen

Vid röntgenstrålning av revbenen visualiseras benmekanismens tillstånd och ryggraden kan ses delvis. Graden av joniserande strålning anses inte vara farlig för människors hälsa, så röntgenstrålar kan betraktas som ett bra alternativ till ultraljud.

Röntgen av scapula

Eftersom det inte alltid är möjligt att omedelbart identifiera orsaken till patologin, använder läkare en röntgen av scapula. Vi talar om en icke-invasiv, smärtfri och prisvärd diagnostisk metod, som dessutom är ganska informativ.

Digital röntgen

Vad är den nya diagnosmetoden - digital röntgen? Detta är faktiskt vår vanliga röntgenundersökning med en digitalt bearbetad bild.

Röntgen av livmoderhalsen med funktionella tester

Behovet av en röntgen av livmoderhalsen bedöms av läkaren i varje specifik situation. I de flesta fall tillåter denna diagnostiska metod en medicinsk specialist att snabbt och exakt bestämma diagnosen och påbörja adekvat behandling.

Pyelografi

En av röntgenmetoderna för diagnos av sjukdomar i urinvägarna är pyelografi (pyeloureterografi, ureteropyelografi), där studien av njurar och urinledare utförs med hjälp av speciella kontrastmedel.

Röntgen i svansbenet

Coccyx-röntgen är en informativ diagnostisk metod som hjälper till att identifiera många osteoartikulära patologier i motsvarande område i ryggraden.

Röntgen av lumbosakral ryggrad

För läkare inom traumatologi, vertebrologi och ortopedi möjliggör röntgen av lumbosakral ryggrad dem att diagnostisera dess anatomiska avvikelser, skador och sjukdomar och sedan behandla dem.

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.