^

Hälsa

Salvor för allergisk dermatit

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 09.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Allt fler människor, oavsett ålder, lider av ökad reaktivitet i immunsystemet mot agens som orsakar allergiska tillstånd, inklusive dermatit.

Dermatit - är ett svar av kroppen, som uppstår genom kontakt av huden med olika mekaniska och kemiska stimuli, eller kan associeras med den inre obalans i den mänskliga kroppen som orsakas av överträdelse av metaboliska, hormonella störningar och patologier i magtarmkanalen, i form av lokal inflammation i huden.

Hudytor som påverkas av lesionen måste behandlas med medicinska salvor och krämer. Terapi börjar med mindre aktiva droger, och om det inte finns någon positiv dynamik tillgriper potenta droger. För att få en effektiv och adekvat behandling måste patienten besöka en allergiker eller dermatolog.

Läkaren kommer att bestämma vilken typ av inflammation i huden, ta reda på orsaken som orsakade det, förskriva testen och, enligt resultaten av forskningen, kommer att välja de nödvändiga beredningarna och salvorna. Bland de vanligaste salvorna, geler och krämer: beponen, radevit; hud cap; fenistil. I salva former kan innehålla extrakt av medicinalväxter, liksom komponenter som har antiinflammatoriska egenskaper, eliminerar smärta och underlättar snabb återställning av normala hudförhållanden.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Släpp formulär

Vid behandling av allergisk dermatit rekommenderas användning av suspensioner, krämer, salvor, geler som består av en oljebaserad bas och olika aktiva substanser (hormonella komponenter, extrakt av vegetabiliskt och animaliskt ursprung).

Bepanten. Det används oftast i följande situationer: allergisk dermatit, skärningar, repor, insektsbett, dermatit av olika ursprung.

Krämer får användas under perioder av dräktighet och amning.

Den enda kontraindikationen är individuell överkänslighet mot ingredienserna i Bepantin.

Hållbarhet från tillverkningsdatumet är 3 år, under förutsättning att lagringsförhållandena är torra, mörka, otillgängliga för barnplats. Lufttemperatur högst 25 ° C

Desitin är en kräm vars aktiva beståndsdel är zinkoxid. Rekommenderas för: streptoderma, repor, sår, sår, allergisk dermatit, herpes, eksem.

Cream losterin. Ingredienser: dexpanthenol, fenolsyra, kolsyradiamid, japanska Sophora-extrakt, mandelolja, nioftalsnaphtalan. Det rekommenderas för: scaly lichen, inflammatoriska patologier i epidermis, allergisk dermatit. Applicera två gånger eller tre gånger om dagen på den drabbade huden. Dess fördelar - icke-hormonella medel, utan färgämnen och luktar, blir inte beroendeframkallande, absorberas snabbt, lämpar sig för vilken hudtyp som helst.

Varaktigheten av användningen av grädden (7-30 dagar) beror på svårighetsgraden av sjukdomen, frekvensen av återfall och organismens egenskaper. Avbrott mellan behandlingscyklerna beror på stabilisering av hudförhållandena. Har antipruritiska och antiphlogistiska egenskaper. Regenerativ effekt börjar manifestera inte tidigare än 1-1,5 veckors behandling och är endast fastställd vid cyklisk användning.

Känslighet för vissa delar av grädden är anledningen till att vägra använda den.

Mycket sällsynta biverkningar (litet brinnande på platsen för läkemedlet). Hållbarhet från tillverkningsdatum är 24 månader.

Naftaderm - liniment av 10%. I dess sammansättning innehåller naftalanolja, som har antiflogistiska och analgetiska effekter i dermatologiska sjukdomar (atopisk dermatit, eksem, furunkulos, etc.).

Kontraindikationer: Individuell känslighet för linimentingredienser, utsöndringssjukdomar, hemorragisk vaskulit, olika anemi.

Liniment får tas under dräktighet efter att en läkare utses. Biverkningar är praktiskt taget frånvarande.

Används externt. Applicera på tunna områden två gånger om dagen med lätta rörelser, utan att gnugga. Varaktigheten av behandlingen är strikt individuell, standard från 3 veckor till 1 månad. När torrhet och peeling av huden kan smutsas med mjukgörande grädde eller avbryta proceduren i flera dagar. Om Naftaderm används för att behandla ett barn, är det nödvändigt att lyssna på en specialists uppfattning.

Hållbarhetstid är 48 månader. För lagring krävs en torr, otillgänglig för solljus, en plats med en lufttemperatur på 4-8 ° C.

Protopik. Salva. Aktivt verksamt ämne - takrolimus. Används vid behandling av diffus neurodermatit i barndomen, har antiseptiska och antiphlogistiska effekter. Vit eller gulaktig nyans, homogen utan strukturinkluderingar.

Farmakodynamik. Takrolimus saktar kalcineurins funktion. Det reagerar med immunofilin, vilket är ett intracellulärt protein för kalcineurin. Denna reaktion saktar fosfatasaktiviteten hos kalcineurin. Salva takrolimus påverkar inte produktionen av fibrillär protein, så det finns ingen uttömning av djupare skikt av huden.

Farmakokinetik. Takrolimus absorberas inte praktiskt i den systemiska cirkulationen när den används topiskt. Aktivt verksamt ämne med långvarig användning ackumuleras inte av kroppen. På grund av låg absorption är förmågan att reagera med plasmaproteiner i blodet försumbar. En liten mängd takrolimus som kommer in i blodomloppet metaboliseras i levern. Takrolimus ackumuleras inte i epidermis.

Överkänslighet mot salvans ingredienser; svangerskapstid laktationsperiod Nethertons syndrom är kontraindikationer för användningen.

Medlet appliceras externt på de drabbade områdena i huden. Vid kontakt med slemhinnor, skölj noggrant med kokt vatten vid rumstemperatur. Använd inte i form av salvaförband. Tilldela extremt försiktighet till patienter i dekompensationsstadiet av leversvikt, med betydande hudskador, barn under 3 år, speciellt vid långa kurser.

Användningsperioden för salvan är 3 år, under de lagringsförhållanden som rekommenderas av tillverkaren (torrt, mörkt rum med en temperaturreglering på högst 25 ° C). Det rekommenderas inte att använda efter utgångsdatum som anges på originalförpackningen.

Radevit är en kombinerad salva. Det har antiphlogistiska, regenerativa effekter. Det minskar klåda, mjukar och mättar de övre skikten av epidermis; stabiliserar keratiniseringsprocesserna och ökar epidermis skyddsfunktioner. Sammansättning: 10 mg retinol, 5 mg tokoferol och 50 mg ergokalciferol.

Salva innehåller inte hormoner. Indikationer för användning är allergisk dermatit, sprickor, erosion av de övre skikten av epidermis, spridad neurodermatit.

Radevit appliceras på lesionsplatsen två gånger om dagen, med en stark erytroderma i huden med ett hermetiskt förseglat bandage. Innan du applicerar radevit på mikroskador, sår och andra defekter i huden utsätts de för antiseptisk behandling. Kontraindikationer - Ökad känslighet mot salvans ingredienser; hypervitaminos A, D, E i kroppen; med dermatit under den akuta perioden (eventuellt ökade lokala symtom, hyperemi och klåda); under dräktighet under amningstiden. Applicera inte synkront med tetracykliner och kortikosteroider, vilket minskar salvens effektivitet.

Förvara salva på en torr, mörk plats med en temperaturreglering på 4-10 ° C. Utsätt inte för frysning. Hållbarhet Radevita 48 månader.

Huden är tillgänglig i form av en kräm eller gel med antimykotiska, baktericida, antiphlogistiska, antiproliferativa egenskaper.

Är indicerat för: dermatit av olika ursprung, skinkor erytem nyfödda, psoriasis, eksem, neurodermatit, torrhet och peeling av de övre skikten av epidermis, och fett torr seborré.

Farmakodynamik. Drogen har en egenskap som hämmar tillväxten av bakterier. Antimykotisk orientering av läkemedlet hänför sig till Pytyrosporum oval Pytyrosporum orbiculare, vilket är orsaken till inflammation och överdriven desquamation av squamous lice och andra dermatologiska sjukdomar.

Zinkpyrition inhiberar proliferationen av epitelet, minskar flakning med skalig lung och andra dermatologiska sjukdomar.

Farmakokinetik. Zinkpyritionat kan ackumuleras på hudområdena med extern applikation, men systemisk absorption uppträder inte i blodomloppet, därför kan spår av ämnet hittas i blodet. Rekommenderas för användning hos barn från 1 år.

Metod för applicering - externt. Applicera ett tunt lager 2 gånger per dag. Behandlingsförloppet för diffus neurodermatit är 3-4 veckor. Behandlingstiden beror på arten av sjukdomen, svårighetsgraden och omfattningen av hudens manifestationer.

Cremen är lämplig att användas i 3 år om lagringsförhållandena observeras - på en mörk, torr plats som inte är tillgänglig för barn vid t från 4 ° till 20 ° C.

Timogen är en immunmodulerande kräm som lindrar klåda och rodnad med atopisk dermatit, långvarigt eksem. Det ska ges med försiktighet, särskilt barn. Eventuellt immunostimulerande medel används endast för läkarens recept.

Aktiv aktiv substans är Alpha-glutamyltriptofan i form av natriumsalt. Fyllmedel: flytande paraffin, polysorbat 60, petroleumgel, 1,2,3-propantriol, xantangummi, propylparhydroxibensoat, renat vatten etc.

0,05% vit eller vit med gul färg.

Cremen appliceras externt. Enligt instruktionerna är dagsdosen 2 g grädde (appliceras på morgonen och kvällen på de drabbade områdena utan att gnugga eller täcka med ett bandage). Behandlingstiden - för att minska lokala manifestationer av sjukdomen, men inte mer än 20 dagar. Kontraindikationer: Ökad känslighet för komponenterna och aktiva komponenter i grädden.

Timogen används inte under graviditet och under amning. Fall av överdos av Timogen observerades inte. Data från experimenten indikerar att preparatet inte är giftigt.

Användningsperioden är 24 månader. Avser potenta droger. För att lagra grädden krävs följande villkor: En otillgänglig plats för barn, skyddad mot ljus, med en lufttemperatur på 2 ° till 20 ° C.

Fenistil (Gel), avser antipruritiska läkemedel som används för att stoppa lokala allergiska manifestationer i dermatologiska sjukdomar. Fenistil har en bedövningseffekt (lokalt) med eksem, dermatit, insektsbett, brännskador.

Den består av aktiv substans - dimethindenmaleat; fyllmedel - alkilbenzildimetila ammoniumklorid, dinatrium salt, Carbopol 974 P (karbomer 974 P), propylenglykol, kaustiksoda (30% lösning vikt / vikt), renat vatten.

Finns i aluminiumrör av 30 g med ett skydd av syntetisk polymer.

Fenistil har en homogen struktur. Transparent gel utan specifik lukt.

Tack vare gelstrukturen har den en snabb terapeutisk effekt (i några minuter finns symptomavlastning), den maximala effekten varar i 1 till 4 timmar.

Farmakokinetik. Den har goda dermoprolactingsegenskaper på lokal nivå. Systemisk biotillgänglighet - 10%.

Under den första trimestern (före 14 veckor) av graviditetsperioden är gelén strikt tillåten enligt indikationerna. Från den 14: e veckan av graviditeten fram till leverans, såväl som under amning, används läkemedlet inte. Det är inte tillrådligt att använda på platser med stora skador, särskilt i närvaro av inflammation eller blödningsyta.

Fenistil smörjer det drabbade området två till fyra gånger om dagen.

Vid användning av Fenistil på stora områden av drabbade områden är det nödvändigt att undvika exponering för ultraviolett strålning. Om terapin visar brist på positiv dynamik eller ökade symtom bör konsultera en hudläkare.

Förvara den under normala förhållanden för salvor och krämer och en temperatur på högst 25 ° C. Om lagringsförhållandena är uppfyllda är hållbarheten 36 månader. Använd inte efter utgångsdatum.

Exoderyl är en antimykotisk kräm som används för dermatit av oförklarlig etiologi. Indikation för användning - svamphudsskador, bältros och allergisk dermatit.

Ljussubstansformen används lokalt, externt. Läkemedlet appliceras på ren, torr hud. Smörj drabbade områden och ta tag i en frisk hud.

Varaktigheten av behandlingen och frekvensen av hudbehandlingar bestäms av läkaren individuellt.

Standard salva appliceras 1 gång per dag, applicerar ett tunt skikt och gnuggar in i huden tills den absorberas helt.

Vid lokal användning under graviditet orsakar inte embryonala abnormiteter. Under graviditeten är det möjligt att använda drogen om den avsedda nyttan för moderen överstiger den möjliga risken för fostret som läkaren bestämmer. Läkemedlet används med försiktighet under laktationsperioden.

Hållbarhetstid - 70 månader.

Eplan - grädde. Omfattning: Skalig lav, eksem, herpes, akne, ljusbrännskador, klåda, dermatit av olika genes, insektsbett, som ett skydd mot kemiskt aggressiva medel. Läkemedlet främjar effektivt läkning av sår, regenerering av huden. Det har antiseptisk, smärtstillande, dermatoprotektiv verkan. Detta förhindrar infektion, accelererar återhämtning efter termiska och kemiska brännskador. Det baseras på lantansalter, polyalkohol och enkla kolhydrater utan antibiotika, hormoner och smärtstillande medel.

Har inga uttalade biverkningar. Inga kontraindikationer för långvarig användning. Ej giftigt.

Kontraindikationer - överkänslighet mot enskilda ingredienser. Applicera metoden flera gånger om dagen för att behandla det drabbade området tills fullständig restaurering av frisk hud.

Hållbarhetstid är 70 månader.

Salva från allergisk dermatit i ansiktet

Allergisk dermatit uppträder genom spolning, åtföljd av desquamation, klåda. En person har inte bara fysiskt, men också psykiskt obehag. Därför måste du kontakta en hudläkare för en lämplig behandling.

Sjukdomen har 3 steg:

  1. Akut. På ansiktet är märkbara: hyperemi, ödem, fläckar och blåsor med seröst innehåll uppträder, känsla av täthet i huden, brännande känsla.
  2. Subakut. Vesiklarna brister, i deras ställe bildas skorpor, huden är överdriven och fläckig, klåda uppträder.
  3. Kronisk. I avsaknad av snabb komplex behandling är sjukdomen svår att behandla. Processen är föremål för säsongsmässiga återfall. Dermatoser i det kroniska skedet åtföljs av avskalning av de övre skikten av epidermis, torr hud och dess lichenisering. I sådana fall är det bättre att applicera salvor av preparat och krämer till huden. Om processen har en akut ström med en vesikulär form, svullnad och mocclusion, används lotioner och aerosoler. För hårbotten, ansiktshud, naturliga veck, använd aerosoler och lotioner som inte innehåller fettbasen.

Videstim. Den används för: dermatit, ekosematösa manifestationer, cheilit, nötningar och mikrosprickor. Den aktiva substansen är retinolpalmitat (vitamin A), som stimulerar hudregenerering och saktar keratos. Hjälpämnen och fyllmedel som ingår i salvan: emulgerande vax, flytande paraffin, butylhydroxianisol, 95% etanol (lösning), propan-1,2,3-triol, renat vatten, och andra.

Videstim finns i form av en salvaform av en homogen struktur, en vit eller gulaktig nyans, förpackad i 35 gram i aluminiumrör med lock av syntetisk polypropen. En tuba och bruksanvisning finns i fabriksförpackningen.

Farmakodynamik. Salvan stimulerar processen att öka antalet epitelceller, varigenom epitelvävnaden återställs i djupare lager och inhiberar progressionen av keratos. Mindre doser retinol absorberas av huden och går in i blodomloppet.

Indikationer för användningen av salva är: ekmatiska manifestationer, allergisk dermatit, grunda nötningar, mikroskador i de övre skikten av epidermis.

Kontraindikationer för användningen av salva är: överkänslighet mot derivat av retinol, ytterligare ingredienser; hypervitaminos vit. A; inflammation i huden i det akuta scenen.

Biverkningar - rodnad, friska utslag. Om något av ovanstående symptom uppstår, sluta använda.

Innan du använder Widestim måste du noggrant läsa anteckningen om användningen av salvan.

Metod för applicering. Applikatsionnym metod två gånger om dagen appliceras på området av hudskador. Salvan tränger snabbt igenom epidermis övre skikt. Det aktiva ämnet når sin maximala aktivitet inom 3 timmar efter appliceringen och förblir effektiv i 12 timmar.

Interaktion med andra droger. Applicera inte synkront. Vi ser med de läkemedel som utgör komponenten retinoider, eftersom additiv effekt av deras tillämpning leder till hypervitaminos vit. A. Samtidig användning av Videstim och läkemedel som innehåller tetracyklin är också oönskad. I apotekskedjor kan du köpa Videstim-salva utan att ge recept.

Överdos. Under användning av salven sågs inga tecken på överdosering.

Den är lagrad på ett ställe som är otillgänglig för direkt solljus, med en temperaturreglering på +2 till +8 ° C. Läkemedlet från dess produktionstid är lämpligt i 5 år.

Retinoisk salva (0,05% och 0,1%) är en dermatoprotektiv, antiseborrhoeic, mjukgörande, anti-flogistisk. Den aktiva beståndsdelen är tretinoin (retinsyra). Tretinoin är en derivat av vitamin A, som är involverad i reglering av cellulär proliferation, vilket hämmar överdriven sekretion av talgkörtlarna, vilket bidrar till de regenerativa processerna i huden.

Biverkningar: hyperemi, svullnad och utseende av färska utslag. Det är oönskat att använda vid omfattande skador. Kvinnor som planerar en graviditet under dräktighet under amning. Patienter som tar läkemedel med retinoidunderhåll rekommenderas inte att förskriva salva. Patienter som har en historia av kroniska sjukdomar i njurarna, levern, bukspottkörteln, i närvaro av hjärtsviktsalva, ordineras med försiktighet.

Använd inte tillsammans Retinoisk salva och preparat som innehåller antibiotika i tetracyklingruppen. Användningen av kortikosteroidhormoner försvagar salvets effektivitet.

Dosering och administreringssätt. Yttre i form av applikationer applicerade på skador på huden två gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingen är från 1 till 3 månader.

Särskilda instruktioner. På huden runt ögonen, med inflammatoriska processer i det aktiva skedet av exacerbationssalva appliceras inte. Retinoisk salva appliceras inte på slemhinnor.

Enligt instruktionerna är villkoren för lagring av läkemedlet enligt följande: ett mörkt torrt rum med en lufttemperatur på 2-8 ° C. Undvik att frysa.

Hållbarheten för läkemedlet är 24 månader. Produktionsdatum och utgångsdatum anges på förpackningen. Använd inte efter utgångsdatumet som anges på förpackningen.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Salvor från kontaktallergisk dermatit

Allergisk kontaktdermatit är en inflammatorisk sjukdom i de övre skikten av epidermis orsakad av direkt exponering för allergener.

Sjukdomen kan orsakas av den direkta kontakten av huden med en mängd olika produkter som innehåller nickel (smycken, objekt med nickel-pläterad metall, knappar, mynt, hårfärgningsmedel och vissa livsmedel, etc.), latex (skor, handskar, baby nappar och nipplar , anestesi, dräneringsprodukter, infusionssystem, inandningsmaskar etc.), läkemedel, hushållskemikalier etc. En kemisk substans, som kommer på huden, orsakar irritation och framkallar en allergisk reaktion, som manifesteras av inflammation. Liksom andra allergiska reaktioner uppträder kontaktdermatit endast hos personer som är predisponerade för denna sjukdom, överkänslig för vissa ämnen. Den huvudsakliga symptomatologin för allergisk allergisk dermatit är hudrött, klåda, blåsor med seröst innehåll, erosion. För framgångsrik behandling av denna sjukdom är det nödvändigt att utesluta allergens kontakt med huden. Applicering av antiflogistiska salvor; antihistaminer.

Vid hudinflammation, erosion, är det nödvändigt att använda salvor innehållande kortikosteroider, vilket hjälper till att minska inflammation - Lokoid, Advantan, Elidel och andra.

Elidel-kräm - har en antiphlogistisk egenskap. Det används för att behandla: atopisk, allergisk dermatit, eksem. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen är pimecrolimus.

Läkemedlet rekommenderas för användning vid det första symptomatiska komplexet av eksem. Det bidrar till att förhindra förvärring av kliniska manifestationer. Krämer med mjuka massagebehandlingar smutsar noga på den drabbade huden på morgonen och kvällen. Om det inte finns någon positiv dynamik inom 1,5 månader, för att klargöra diagnosen, genomförs en andra undersökning av patienten hos en hudläkare eller allergiker. Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av en specialist.

Om du av misstag får grädden på slemhinnorna ska du tvätta dem noggrant med vatten.

Kontraindikationer - använd inte Elidel, hos barn upp till tre års ålder, och även med: dysplastiska och destruktiva hudskador, med eventuell malignitet; lesioner av epidermis övre skikt genom infektioner av olika geneser (virus, svampar, bakterier); ökad känslighet för ascomycin och hjälpämnen i grädden; lamellär ichthyosis; generaliserad exfoliativ dermatit; immunbristtillstånd.

Användning av grädde under graviditeten. Elidel kan ordineras under svangerskap, men endast efter att ha hört en specialist. Potentiell risk för det ofödda barnet är minimalt. Under de kliniska prövningarna fanns ingen teratogen effekt av grädden på fostret.

Interaktion med andra droger. På grund av mycket liten penetration av den aktiva beståndsdelen är systemisk absorption osannolik. Elidel påverkar inte immunsvar efter vaccination. Kontraindicerad applikation på platsen för vaccination. För att undvika negativa interaktioner med komponenter av andra läkemedel ska Elidel användas tillsammans med dem vid olika tidpunkter.

Förvaringsförhållanden. Enligt instruktionen bör Elidel förvaras i ett tätt slutet rör i ett mörkt torrt rum med en lufttemperatur på högst 25 ° C. Frysning är oacceptabelt.

Hållbarhetstid är ca 2 år. Med det öppna röret är läkemedlet lämpligt för användning i 12 månader.

Advantan. Läkemedlet har en lokal anti-phlogistic effekt, hjälper till att minska manifestationerna av allergiska reaktioner, saktar ner hyperproliferation. Tack vare ovanstående egenskaper har den en positiv effekt på överhuden av epidermis, vilket eliminerar rodnad, hudtramning, svullnad, utslag, klåda och brännande.

Det är indicerat för användning i: allergisk, kontakt, atopisk dermatit, liksom med neurodermatit och eksem.

Den appliceras av appliceringsmetoden på lesionerna, en gång under dagen. Den normala behandlingstiden är från 3 till 5 dagar. Användningen av salvor under lång tid är oönskade.

Salva från kontaktallergisk dermatit

Hos barn vid första tecken och manifestationer av atopisk dermatit gäller lotion, ocklusiva bandage med en 1% lösning av tannin, Rivanol 1: 1000, eller färska teblad av svart te, följt av att tillämpa en zinkinnehållande pastor, salvor, liniment i 5-7 dagar.

I fallet med akut inflammation med infiltration och hyperemi, är det rekommenderat att använda pastor och salvor, vilka har antiflogistiska och keratoplastisk effekter (Naftalan, salicylsyra, resorcinol, Ichthyol, Solcoseryl).

Om en sekundär bakteriell infektion förenar, är det nödvändigt att använda salvor med antibiotika (lincomycin, ruzam, fucidin).

I avsaknad av positiv dynamik visas lokal applicering av kortikosteroida salvor som har antiphlogistiska, membranstabiliserande, vasokonstriktiva och antiproliferativa egenskaper.

Använd Salvor från allergisk dermatit under graviditet

Den viktigaste uppgiften att behandla allergisk dermatit under graviditeten är att lindra klåda, stoppa manifestationerna av inflammatoriska processer och hyperemi. Vid graviditet är det nödvändigt att använda de mest sparsamma läkemedlen, vilket inte kommer att få negativ inverkan på moderns och framtida barns hälsa. Ofta rekommenderar läkare salvor av droger, krämer, geler som innehåller steroider.

Läkemedelsindustrin producerar ett brett utbud av salvor av preparat (pastor, geler, krämer och salvor), från vilka du kan välja det mest effektiva sättet i varje enskilt fall.

Förutom medicinska preparat är det nödvändigt att använda produkter som har fuktgivande, mjukgöring, effekter som appliceras flera gånger om dagen, för att förhindra torrhet och fläckning av huden. Fuktgivande lotioner och tvålbyte (duschgeler, skum, grädde) har också en positiv effekt, vilket minskar irritation och klåda. Det är inte önskvärt att ta vattenprocedurer ofta, eftersom det provar torr hud.

För att lindra symtomen ordineras steroidkrämer eller salvor. De används på de drabbade områdena i huden. Du kan använda hydrokortison-acetatberedningar eller halogenerade glukokortikoidkrämer med medelkoncentration. Produkten ska användas i minsta mängd. Helst ett - två små rör.

Under behandlingsperioden kan antibiotika förskrivas på grund av infektion i eksem med bakterier.

Steroid krämer och kraftiga salvor har en teratogen effekt om de används med ett signifikant överskott av dos och mängd. Barn i sådana fall kan födas med undervikt.

Varje behandling bör börja med ett medicinskt samråd.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Salvor för allergisk dermatit" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.