^

Hälsa

Medicinska specialiteter

Podiatristen

Podologi - ett fält av medicin som studerar diagnosen och behandlingen av fot- och fotledssjukdomar, syftar till att studera nedre extremiteterna: det undersöker de vävnader och organ som de består av.

Kombustiolog

Termiska och kemiska brännskador är hänförliga till skador som uppstår på grund av effekterna av yttre faktorer, men inte bara huden på en person lider av brännskada.

Terapeut

Svara på frågan om vem som terapeuten?, Bör hänvisa till en ordbok eller en medicinsk encyklopedi, som ger röst åt det faktum att ordet kommer från det grekiska ordet Therapeia (vård, barnomsorg, healing) eller therapeutes (hand om de sjuka, läkaren).

Transplantation

Transplantatorn är en representant för ett relativt ungt medicinskt fält. Den förfader var en doktor för transplantation VP Demihov, som var den första i världen höll en donator hjärttransplantation i en hund, det var 1951

Triholog

Trichologist vet allt som våra strängar och hårbotten behöver titta på alla hundra procent.

Näringslära

Den näringsrika forskaren studerar vad vi äter och hur vi äter. Läkaren i denna specialitet vet allt om mat, matprodukter, deras interaktion och påverkan på kroppen, deras betydelse för vår hälsa.

Hudläkare kosmetolog

En hudläkare-kosmetolog är en läkare som läker hudsjukdomar och har en komplicerad effekt på kroppen, lanserar egna mekanismer för epidermal reparation.

Toxikologi

Specialiserat förstahjälp vid akut förgiftning tillhandahålls av en toxikologisk läkare, en specialist som arbetar med eliminering av toxiska effekter på kroppen av vissa ämnen.

Barnens hudläkare

Ofta för föräldrar är ett mysterium som en sådan barns hudläkare. I huvudet finns föreningar med en hudläkare, en kampanj som är noggrant dold och anses ofta vara skamlig och obehaglig.

Hudläkare

Idag inom dermatologi finns sådana specialister som dermatolog, dermatovenerolog, dermatolog-kosmetolog och tricholog.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.