^
A
A
A

I Kina registrerade den andra vågen av aviär influensa under den här säsongen

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

20 February 2017, 11:00

I Kina fortsätter en storskalig epidemi av aviär influensa, som i år dödade nästan hundra personer.

Ett så stort utbrott av förekomsten har redan inträffat tidigare - 2013. Denna säsong har epidemin inträffat för andra gången, och sedan årets början har cirka 90 patienter redan dött.

Fågelinfluensaviruset, som är frodas i 2017, är känt under H7N9-märket. Totalt hittades cirka 260-270 patienter med denna infektion under säsongen.

BBC: s nyhetsbyrå noterar att de kinesiska myndigheterna redan har vidtagit åtgärder för att stänga de fackliga handelsmarknaderna i södra och centrala regionerna i Kina. Samtidigt stärkte regeringen kontrollen över transporter och utnyttjande av fjäderfä. Faktum är att ett betydande antal patienter infekterades med fågelinfluensaviruset som ett resultat av direktkontakt med hushållsfåglar. Oftast observerades sådana kontakter på handelsmarknader eller fjäderfäbruk.

Just nu är de kinesiska myndigheterna uppmanade invånarna i landet att akta sig för smittade fåglar, och inte för att besöka fabriker och marknader och sjukvårdspersonal har fått den senaste informationen om de tidiga symptomen på sjukdomen sannolikt att kunna upptäcka fågelinfluensa i ett tidigt skede.

I denna säsong är viruset inte så ofta diagnostiserat hos hushållsfåglar, och oftare - i befolkningen. Tyvärr, i de flesta fall ignoreras tecken på aviär influensa, eftersom människor tar dem för förkylning eller förgiftning. I många fall diagnostiseras kinesiska läkare det är en svår variant av sjukdomsförloppet, vilket kan orsaka patientens död.

Epidemin, som registrerades 2013, orsakade mycket panik bland kinesiska invånare. Vid den tiden blev det också känt om det stora antalet offer från sjukdomen. Befolkningen köpte massivt skyddsmask och läkemedel, allt fjäderfä förstördes, invånarna i megacities undvikde ansamling av människor och offentliga platser. Men nu har många glömt bort denna fara, så i vinter reagerade vissa kineser på information om epidemin med slarv. Med tanke på detta har regeringen intensifierat ansträngningarna att arbeta med befolkningen, ökat antalet första hjälpenpunkter. Läkare förväntar sig att epidemin av fågelinfluensan kan varas fram till mitten av våren.

Chef för Center for Disease Control and Prevention Ni Daxin tillkännagav att situationen för sjukdomen är under kontroll under tiden: "Toppläget för epidemin kommer sannolikt att vara över. Ett visst antal sjukdomar kan dock fastställas redan före den sista veckan i april. "

Aviär influensa anses vara en virussjukdom med hög grad av infektiöshet. Hans smittsamhet består ofta i det faktum att sjukdomen fortsätter utan uppenbara symptom, eller "masker" för andra, mindre farliga sjukdomar - förkylning eller matförgiftning. Viruset bärs av hushållens kycklingar, kalkoner och vilt - ankor eller gäss.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.