Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Vaccin som är nödvändiga för rutinmässiga vaccinationer hamnar i ukrainska polikliniker

Medicinsk expert av artikeln

Barn immunolog
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.05.2018

Läkemedelsbrist kan leda till att det blir extremt svårt för föräldrar att skicka sina barn till daghem, skolor och universitet.

Enligt fru Irina Ischuks fru, som nekades vaccination från difteri till sin 15-årige son, har vaccinet inte varit i polikliniken redan i två månader. "Vi har bestämt oss för att göra det själv i distriktskliniken, men vi fick höra att det inte finns några vacciner alls, men utan vaccination kommer barnet inte att tas till college!" Läkaren varnade redan för att vi med kvitto av problem kommer att vara, "- tidningen informerade tidningen.

Som chefen för avdelningen för barn av en av polyklinikerna i Kiev, Larisa Bobrysheva, sa vaccinerna oregelbundet och i otillräckliga kvantiteter. "Vi har 14 platser som vi måste fördela alla vacciner, till exempel, har vi identifierat totalt 20 stycken pentaksima (vaccination mot difteri, stelkramp, polio) vid varje plats kommer att få ett en - .. Två vacciner (måste vara 30-40)" , säger Bobrysheva.

Huvudstadens barnläkare, Elena Moroz, säger att de senaste inokulationerna till barn gjordes i december. "Kön kom för att göra en andra vaccination, och barnen gjorde inte det första." Föräldrar ringer ofta, de frågar när de kommer att ta drogen, säger läkaren.

Problemet med tillförsel av rutinvacciner är relevant för alla regioner i landet. "Vi har slutat med vaccinationer för barn under ett år, och inte alla kommer att kunna köpa dem, deras kostnad är 375 UAH", säger Irina Taran, huvudläkare i Kherson polykliniken.

Enligt henne hade de knappt hälften av vaccinationshastigheten gjort för kvartalet. I Odessa, även under det senaste året, levererades inte 70% av det erforderliga antalet vacciner. "Till exempel tog pentaksima 46% av den deklarerade kvantiteten, - sade chefen för den epidemiologiska avdelningen vid regionala SES Lyudmila Krasnitskaya -.. På grund av brist på vaccin endast mot mässling och röda hund nedoprivili 9800 barn upp till 2 år"

I Verkhovna Rada Healthcare Committee fick journalisterna veta att landet lämnades utan vaccinationer på grund av anbud. "På den tiden kunde inte hålla dem fanns ingen räddare, eftersom GP Ukrvaktsina, som handlar om anbud nu används i rättegången, har sina anställda fört brottmål." - säger chefen för den kommitté Bakhteyeva.

Men hälsovårdsministeriet försäkrar att vaccinet kommer att ligga till maj, och före den tiden kommer allt att bli bra. "Det finns verkligen störningar i vissa regioner, vi arbetar på ett problem", säger Sergei Platov, chef för immuniseringssektorn vid hälsovårdsministeriet. Om situationen inte förändras kan Ukraina möta epidemier. "Om vacciner inte vaccineras i tid kommer de föregående att slösa till, vilket hotar med epidemier som inträffade med difteri på 1990-talet och mässling 2006", säger immunologen Victor Malievsky.


ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.