^
A
A
A

Vad väntar på medicin i det nya året?

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

01 December 2016, 09:00

Medicinska reformer i Ukraina är utformade i flera år, men medborgarna kan känna de första förändringarna nästa år. Nu tilldelar staten cirka 4% till vårdbehov, som inte spenderas på att tillhandahålla vård till patienter, utan för att bibehålla sängar och väggar på sjukhus. På sjukhuset tvingas medborgarna att betala för läkemedel och läkare från sina egna fickor, men också. Sundhetsministern är övertygad om att den nuvarande situationen är fundamentalt fel.

De maximala förändringarna kommer att uppstå i de primära länkarna inom vården. Nästa år måste varje medborgare i Ukraina välja en läkare och skriva ett kontrakt med honom. Enligt ministrarna kommer detta avtal att bidra till att skydda både patientens och läkarnas rättigheter. En familjehandledare hjälper sina patienter i okritiska situationer, om en person behöver akut medicinsk hjälp, kommer han självklart att få det på något polikliniskt eller sjukhus.  

Förra året fick ambulansstationen cirka 10 miljoner samtal, 2,5 miljoner personer på sjukhus. Det beräknas att mer än 7 miljoner människor ringde ett medicinskt team utan god anledning, om en del av samtalen överförs till en familjepoliklinik, en del av callcenteret, kommer kvaliteten på akutvården att förbättras avsevärt. Om en person är en personlig husläkare, vid ohälsa i första hand kommer han att kalla honom, och endast en läkare som är förtrogen med patientens sjukdomshistoria, efter att ha lyssnat på alla klagomål kommer att avgöra om eller inte att ringa en ambulans. Ett sådant system används framgångsrikt i ett antal utvecklade länder.

Nu i skönhetssalonger praktiseras ett förinspelningssystem - en person spelas in på en viss dag och tid och väntar inte på timmar medan befälhavaren är ledig. Det är precis vad organisationen behöver anta för läkare - väntar på flera timmar under läkarmottagningen är en respektlöshet för människor och det är nödvändigt och möjligt att kämpa med det.

Också kommer man att uppmärksamma prispolitiken för läkemedel. En speciell formel gör det möjligt att beräkna den optimala kostnaden för specifika droger på datorn, vilket eliminerar möjligheten att använda korrupta system.

I budgeten är lönerna till familjemedicinska läkare redan lagda - för 1 familj kommer specialisten att få 1 000 hryvnia per år. En läkare kan ta tjänsten inte mer än 2,5 tusen familjer. Förutom att behandla patienter ska familjehandlare genomföra intervjuer med sina patienter om en hälsosam livsstil.

Statlig finansiering planeras att tas bort efter det att penningbelöningen från patienter införs. Efter införandet av licensiering kommer ett bötessystem och återkallande av licens att användas. Samvetsgranna läkare kommer att kunna leda många patienter och därigenom tjäna bra pengar.

Monetärt stöd från statsbudgeten kommer också att tilldelas försäkringsmedicin, inga ytterligare skatter eller försäkringspremier från befolkningen kommer att debiteras. Statlig försäkring kommer att vara tillräcklig för grundläggande sjukvårdstjänster (familjehandläggare och ambulansbrigad), en ytterligare sjukvårdscykel (för smala specialister) delfinansieras.

Arbetstagare kan ha ytterligare försäkringar, som kommer att köpas av arbetsgivaren och täcka en del av kostnaden för behandling eller köp av läkemedel. Pensionärer, barn, låginkomsttagare kommer att kunna använda speciella statliga program.

Enligt Acting. Biträdande ministern kommer också att införa ändringar i vaccinationen av barn - varje vaccin kommer att ha en individuell streckkod som matas in i den elektroniska databasen efter att den har introducerats till barnet, så att falska referenser kommer att avslöjas.

Det är omöjligt att tvinga föräldrar att vaccinera barn, men undervisningssamtal kommer att hållas i alla regioner.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.