^

Hymen: Vad behöver männen veta?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Många män vet bara om hymen bara vad det är. Men den här lilla kroppen i den kvinnliga kroppen är full av mysterier och hemligheter som kan uppenbaras. Om du bara läser noggrant om de anatomiska egenskaperna hos hymen.

trusted-source[1], [2], [3]

Vad är en hymen?

Detta är en liten vik, som består av slemhinnan som finns i skeden. Hymen är inte helt hermetisk - den är delvis öppen för menstruationsflöde. Det betyder att det har små hål för detta ändamål. På vissa tjejer är hymen för liten, hos andra - den stora på området.

Hymen är permeerad med en mängd blodkärl, vilket är anledningen till att blod i princip uppträder när det spricker. Blodet av detta kan vara mer eller mindre - beroende på de anatomiska egenskaperna hos hymen. Blödning kan vara starkare eller svagare och äga rum inom 1-5 dagar. Dessa dagar måste du använda hygienkuddar.

När är hymen rippad?

Det kan rippas på grund av onani, såväl som fysisk aktivitet. Typer av sportaktiviteter, på grund av vilka hymen kan rippas, det är cykling, ridning, ridning en motorcykel. Således, även med en hymen rippad, kan en tjej vara oskyldig, men många tror inte på det. På grund av brist på information och täta antar jag.

Om hymen är tätt utsträckt före samlaget och inte sträcker sig under fysisk ansträngning, kommer det lätt att brista under samlag och rätt hållning. Denna korrekta kroppshållning kan vara en tjejs position på ryggen med benen något tucked upp till hennes bröstkorg. Således är hymen sträckt och lätt genomborrad. Med avflorering kan en tjej ha smärta eller kanske inte vara - beror på hennes elasticitet och karaktären hos samlaget, liksom hur mycket flickan var avslappnad.

Om hymen inte slits på något sätt med hjälp av en fallus, behöver du se en läkare för kirurgisk borttagning. Det är smärtfritt, utförs inom 15 minuter under lokalbedövning. Och flickan kan gå hem säkert.

Orsakerna till smärta under det första samlaget

Många tjejer är rädda för det första samlaget, för att coition orsakar dem smärta. För att göra denna smärta mindre eller ta bort helt, eftersom det blockerar förvärvet av nöje, behöver du veta mer om samlaget lite mer. Orsaker till smärta vid ruptur av en hymen kan vara hennes elasticitet och zazhatost flickan under sex.

Vad är en hymen?

Flickan före samlag kan göra hennes nerv mer elastisk, flytta fingret i skeden eller ge tillfället till mannen. Och smärtan under kön kan förknippas med en otillräcklig spänning av flickan. Därför är fett från slidan tilldelat eller nästan inte släppt. Och det betyder att du måste använda kemistens fett eller fortsätta kärleksspelet till 15 minuter, så att tjejen är ganska upphetsad. Om exciteringen är tillräcklig ökar blodflödet till könsorganen, flickan expanderar och förlänger vaginalkanalen och förlänger smörjmedlet i stora mängder. Då blir den sexuella handlingen bekvämare för båda.

Det händer att flickan har lite smörjning, och sedan kan den sexuella handlingen och därmed deflorering vara mycket smärtsam. Då behöver du använda smörjmedel, men de behöver också veta mer om dem. Om du använder smörjmedel och kondom under avflorering, måste du ta hänsyn till vissa funktioner. Vid det första samlaget har flickan en stor sannolikhet att bli gravid. Men om du använder ett oljebaserat smörjmedel och latexkondom kan det från detta smörjmedel sträcka sig och riva. När du använder latexkondomer behöver du därför köpa ett smörjmedel på vattenbasis - det förstör inte latex.

Du kan dock bara köpa kondomer som redan har behandlats med fett. Detta underlättar väsentligt samlag. Dessutom är dessa smörjmedel som regel baktericida, vilket skyddar både från infektion.

När ett par ska vända sig till en gynekolog?

Om ett par har liten kunskap i könsorganet, kan både tjejen och killen konsultera en sexolog eller gynekolog för råd före det första samlag. Läkaren kommer att berätta för vilka preventivmedel som ska användas och hur bäst man kan utföra den sexuella handlingen. Dessutom. Innan samlag görs är det inte överflödigt att vara övertygad om det finns både infektioner av könsorgan och problem med reproduktionssystemet.

Flickan efter det första samlaget kan uppleva blödning, som går i sig utan medicinsk hjälp. Men om denna blödning är för stark eller inte stannar längre än 5 dagar, behöver du se en läkare. Medicinsk hjälp kommer att krävas om flickan inte får smärta mer än 2-3 dagar efter samlaget men förstärker bara. 

Hymen är inte ett hinder för ett fullständigt samlag om paret åtminstone har en minimal kunskap om dess egenskaper.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.