^

Vad händer om jag blev kär?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Mycket ofta kan killar inte svara på sina egna frågor om vad de ska göra om de blir kär? Kärlek täcker med huvudet och det verkar som om du inte kan leva utan den här tjejen, att denna kärlek kommer att bränna dig och döda dig och att det kommer att vara oändligt. För att förstå hur man beter sig vidare måste man veta vad som är kärlek. Och då kommer alternativen för ett svar - hur man beter sig med en tjej - sig själv.

Kärlek är ...

Från engelska är ordet "kärlek" översatt som limerence - det här är en stark känsla eller ett komplex som psykologerna anser vara positiva. Föremålet för denna känsla är en annan person (djur, objekt). OBS: Psykologer säger att förälskelse orsakar en försvagning av medvetandet, för vilket utvärderingen av det älskade objektet är väsentligt snedvridet. Detta är en psykologisk egenskap, som med kärlek måste beaktas.

På grund av denna förvrängda bedömning av verkligheten är det många besvikelser. Du gav flickan några egenskaper, och det visade sig att hon var helt annorlunda. Och när tiden går och du tittar på föremålet för din kärlek med nyktera ögon, kommer tanken ofta: "Och vad hittade jag i det?"

Men det blir senare. Under tiden ser en person inga nackdelar i syfte att bli kär, men gigantiska dimensioner får bara värdighet.

Vad är skillnaden mellan kärlek och andra känslor?

Villkoren när en person blir kär, skiljer sig från sexuell tillgivenhet eller förälskelse med att kön inte är den viktigaste i det här fallet. Bli kär i en person helt - hans gång, vanor, röst och så vidare. Men till skillnad från kärlek är kärleken mer intensiv och stormig, men mindre förlängd. Det kan gå för en vecka, och kanske - i sex månader - beror på den som förälskades och huruvida den här kärleken är gemensam eller inte.

När en person blir kär, upplever han mycket mer och mer än när han blev kär. Dessa villkor forskare karakteriserar som final, men de exakta gränserna för kärlek är enskilda, de är svåra att definiera även av professionella. Enligt de mest strikta uppskattningarna kan kärlek vara upp till två år. Men oavsett hur glad du är i ett tillstånd att bli kär, eller tvärtom, oavsett hur mycket du lider, måste du veta att kärleken har en viktigare egenskap: ändlighet. Förr eller senare slutar det, passerar antingen i en fast och stark kärlek, eller i likgiltighet eller besvikelse.

Och självklart, om du blev kär, kan detta tillstånd vara

  • ömsesidig
  • dum

Vilka socialpsykologer säger om de som blir kär?

Om du blir kär, är det första som en person gör att försöka närma sig syftet med hans passion. Endera, klämma, döljer sig bort från det här objektet, men detta avbryter inte hans önskan att närma sig. Dessa två egenskaper noteras när sociala psykologer är kär.

Om du blir kär, bestäms den också av fysiska symptom: ett tillstånd av ångest eller ångest, eller orsakslös glädje, eller en droppe känslor från ohämmad lycka till hopplös sorg. Obehaglig kärlek kännetecknas vanligtvis av ett sådant symptom som ångest.

När du frågar dig själv "Vad man ska göra om du blev kär", notera att tillståndet att vara kär inte beror på huruvida det är ömsesidigt eller inte. Om kärlek inte är ömsesidig, passerar det snabbt i 90%. Men om kärleksobjektet svarar lite lite, kan kärleken vara mycket längre.

Så, om du blev kär?

Först, fråga barnet om det. Barn kan uttrycka sådana tankar som, trots all sin enkelhet, är mycket användbara för oss, vuxna. Varianter av svar:

  • Det är nödvändigt att inte vara rädd, men att gå för att bekanta sig. (5 mars)
  • Att säga det personligen till en person. Du kan inte hålla allt i dig själv. (Frosya, 11 år gammal)
  • Tja, om du är en vuxen, kan du kyssa ... (viskar) det är pinsamt att säga, på läpparna. (Rebecca, 5 år gammal)
  • Gifta och få vänner. (Mark, 6 år gammal)
  • Hitta sätt att förhindra detta. (Petya, 9 år gammal)

Allvarligt, när du är kär, måste du ta hänsyn till all information du läser ovan och bestämma: vill du kontakta ditt kärleksobjekt? Om ja, gå, bestäm, ta reda på det. Och var lycklig eller tvärtom lida i tystnad. Kanske kommer din kärlek inte att gå så snabbt och omärkligt som det började.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.