^

Ansiktskärl

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 20.11.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Hudens vaskulära system är mycket komplicerat. Men några ord om det borde sägas, eftersom många kosmetika och förfaranden syftar till att "stimulera blodcirkulationen", "toning och stärka hudens kärl" etc. Ett antal kosmetiska defekter har ett vaskulärt ursprung, till exempel vaskulära asterisker, stillastående fläckar efter inflammation, "röd näsa", etc.

Läder är en samling av levande celler (celler i överhuden, dermis och subkutant fett), intercellulära substanser - Produktcellaktivitet (t ex kollagen, hyaluronsyra, intercellulära lipider i stratum corneum) och livlösa strukturer (kåta skalor). För att påverka levande celler tar det tid, eftersom levande system förändras långsamt. En snabb förändring i ett levande system innebär antingen förstörelse eller ett tillstånd av chock.

Men strukturen som består av icke-levande element, det vill säga stratum corneum, kan ändras. Du kan till exempel mätta den med fukt så att den sväller, du kan smörja den med fett så att den blir smidigare, du kan delvis exfoliera den, etc. Allt detta kommer att leda till en snabb och märkbar förändring av hudens utseende - ibland om några minuter.

Förändringar som levande strukturer genomgår, är det svårare att märka, eftersom de förekommer i veckor, månader eller till och med år. För att förstå vad som verkligen gör för en hud, detta eller det här kosmetiska, bör dess effekter uppdelas i två grupper - effekterna av exponering för hudceller och effekterna av exponering för stratum corneum. Jag måste säga att det här är en mycket svår uppgift. Och ändå kan till stor del lösas om du vet hur djupt vissa kosmetiska ingredienser kan tränga igenom huden, de kommer att agera på olika struktur i huden, som de möter på vägen, och på något sätt eller andra förändringar i det inre livet i huden återspeglas på dess utseende.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Behandling av vaskulära asterisker i ansiktet

Den mest förolämpande saken, speciellt en kvinna, när spindelvenerna syns inte bara på benen utan också på ansiktet. Det finns alternativa medel med vilken hjälp det är möjligt att göra omärkliga redan uppenbara asterisker och avsevärt för att bromsa bildandet av de nya.

Frukt och grönsaker masker

Aprikosmaske: Köttet på 4 aprikoser appliceras på ansiktets hud i 10-15 minuter. Ta bort masken med en fuktig bomullspanna eller servett, gnid sedan igen med lotion.

Peach mask: dela persiken i hälften. Torka ansiktets hud med en halv persika. Tvätta persikensaften med vatten i 20 minuter. Det är tillrådligt att applicera masken på morgonen, 1 timme innan du lämnar hemmet.

Bananmask: Krossa banan och applicera den resulterande vattnet i ansiktet. Efter 20 minuter avlägsnar du masken med en bomullsskiva fuktad i kallt vatten.

Mask körsbär-currant: för att göra det måste du pressa juice från dessa bär. Det är bra att suga i saften erhållen gasbind eller ren bomullstyg. Applicera ansiktet och vänta 10 minuter. Torka sedan av spåret av masken med vatten vid rumstemperatur.

Gurka mask: du behöver nypressad juice av 1 gurka, medelstorlek och gasväv, viks i flera lager. Fuktig gasbindning i gurkajuice appliceras på ansiktet. Skölj ansiktet med vatten efter 20 minuter.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.