^

Är det möjligt att sola med månads sol?

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Varje tjej minst en gång, men undrade om det är möjligt att sola med månadsvis i solen. Och det här är inte förvånande, för mycket ofta på grund av klimatförändringen är hormonbalansen bruten, och menstruationen börjar tidigare och lämnar ett avtryck på resten. Trots de olika hygienprodukter som gör det möjligt för dig att trivas, vågar många inte solprocesser.

Kontraindikationer för solbadning:

  • Ritningar i underlivet.
  • Försämring av allmänhetens välbefinnande.
  • Riklig ansvarsfrihet.
  • Sjukdomar i genitourinary systemet.
  • Risk för blödning på grund av överhettning av kroppen.

Det bör också ta hänsyn till det faktum att på grund av en tillfällig minskning av produktionen av melanin, som är ansvarig för bildandet av solbränna, förlorar hudöverdraget naturligt skydd mot ultraviolett strålning. På grund av detta är det nästan omöjligt att få en jämn nyans av huden.

Om ovanstående kontraindikationer utesluts, kan du sola med månadsvisa, bara du bör följa sådana rekommendationer:

  1. Solprocedurer är bättre att göra på morgonen, det vill säga före lunch eller på kvällen när solaktiviteten minskar.
  2. Under resten borde du dricka mer flytande. Detta är nödvändigt för att kyla den överhettade kroppen och skydda den mot uttorkning.
  3. Använd inte hygien tamponger. På grund av värmepatogenerna utvecklas mycket snabbare, vilket ökar risken för inflammation. Sola är bättre med packningar.

Baserat på allt ovanstående är det omöjligt att svara på frågan om solbad under kritiska dagar. Eftersom allt beror på många faktorer, först och främst på hälsotillstånd, ålder och allmän hälsa. Vissa gynekologer rekommenderar fortfarande att avstå från ultraviolett strålning med menstruation. Förklara detta genom det faktum att temperaturen stiger under denna period, så långvarig exponering för värme kan leda till dålig hälsa och till och med en värmeslag.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.