^
A
A
A

Han drog ansikte mot ansikte

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Den fläckiga huden på ansiktet idag är ganska vanligt och det ser inte ut som att det är attraktivt alls - vanligtvis är det skonsamt, har en blek nyans och rynkor verkar snabbare på den.

I detta fall förstoras porerna ofta, det observeras mycket fett, och färgen på en sådan hud är grå eller gul.

Orsaker svag ansiktshud

Huvudfaktorn för flabbhändelse är åldrande. Med ålder minskar produktionen av hyaluronsyra, på grund av vilken huden fuktas mycket sämre, och därför uppträder uttorkning av cellerna. Elastin- och kollagenfibrer sänker också sin tillväxt, så att huden förlorar sin elasticitet.

Det finns andra orsaker till flabbarhet - som expressdieter. Sådana extrema näringsmetoder dramatiskt och snabbt minskar vikten, och hudcellerna har inte tid att anpassa sig till denna hastighet. På grund av detta, och det finns flabbighet, som är mest märkbar i ansiktet, eftersom det inte kan dölja sig under kläderna. Dessutom är det oftare än andra delar av kroppen som faller under det aggressiva inflytandet av yttre stimuli.

Laxitet kan också uppstå på grund av användningen av olämpliga kosmetika eller allvarligare orsaker - sjukdomar. Bland sådana kan vara ett brott mot det endokrina systemet, olika kroniska sjukdomar, hormonell obalans. Och ett liknande problem kan uppstå även i en ganska ung ålder. Fingrar i ansiktet på 30 år är ofta resultatet av svår utmattning, någon sjukdom, en kraftig viktminskning eller rökning.

trusted-source[1], [2], [3]

Vad behöver man undersöka?

Hur man undersöker?

Behandling svag ansiktshud

Vad ska man göra och hur man kan bli av med hud i ansiktet? Om din hud är fläckig bör du förbättra växlingsprocesserna i den. För detta är det nödvändigt att fastställa processen för dess näring och fuktgivande (både externt och internt).

Ta bort flabbigheten i ansiktet hjälper följande manipuleringar:

  • Ansiktsmassage;
  • Utför gymnastik;
  • Utföra vattenprocedurer;
  • Applicera speciella masker i ansiktet.

Men du måste förstå att endast externa förfaranden i den här situationen inte räcker till. Vi behöver balansera och äta fullt för att fullständigt förse huden med de nödvändiga elementen. Det är också viktigt att följa vattenregimen, för att eliminera flabbarhet behöver du en god hydrering av huden.

Vitaminer

Det bör också mätta huden med vitaminer. Att ta hand om huden täcka hjälper vitaminerna A och E. I det här fallet, vitamin A stöd hudens hälsa och Grupp E-vitaminer förhindra tidigt vissnande och åldrande. Det bör noteras att det inte är nödvändigt att köpa sådana system på apotek, eftersom de vitaminer som finns i många frukter och grönsaker gröna och spenat (vitamin A), och dessutom, nötter, vegetabiliska oljor och vetekorn (vitamin E).

Dessutom rekommenderas personer med skinnande hud att ta en kurs av vitamin B1-vitaminer - detta ökar tonen.

Fysioterapeutisk behandling

Flabby hud eliminerar behandlingen ganska effektivt med hjälp av speciella enheter. Det finns flera olika procedurer.

Fraktionell mesoterapi. Förfarandet är följande: injicera grunda (mindre än 1,5 mm) mesopreparationer i ansiktets hud med korta mellanrum, vilket hjälper till att återställa cellulära vävnader och skapa nya. Kollagenskiktet bildas under 2-8 veckor.

Även om denna procedur tolereras utan problem finns det fortfarande vissa kontraindikationer: Mesoterapi är förbjuden för epileptika, för kvinnor under graviditeten, och för dem som lider av förkylning eller har inflammatoriska hudsjukdomar.

Förfarande för fraktionerad RF-lyftning. Denna metod eliminerar effektivt flaskig hud på ansiktet. Enheten, som bidrar till att eliminera små defekter, verkar under påverkan av RF-energi. Applicatorn som användes under proceduren har ett spets på vilket ett flertal elektroder är anordnade. Det är han som utför volymetrisk uppvärmning av huden, tränger in i sina djupaste lager. Detta hjälper till att återställa elastin såväl som kollagenfibrer och påskyndar processen med fibroblastmetabolism.

Metoden för fraktionell fototermolys är ett ganska populärt och effektivt sätt att eliminera flabbarhet på huden. Denna procedur utförs på detta sätt - de skadade områdena i huden påverkas av laserstrålar. Deras egenskaper ökar kollagenproduktionen i hudens hud, vilket har en fördelaktig effekt på hudtillståndet. Denna metod anses vara helt kontrollerad och därför säker - risken för komplikationer efter att den är minimal. Experter argumenterar också att resultatet av denna procedur kan vara ganska lång.

Alternativ behandling

Det finns många hemma masker som hjälper till att minska ansiktshudens flabbighet. Nedan är de enklaste och samtidigt effektiva.

Mycket effektiv i de flesta av dem är masker, gjorda på basis av äggulor - de är lämpliga för torr hudtyp. I det här fallet måste du mala den råa gommen, lägga till en liten krossad fruktskorpa (citron eller apelsin), och insistera sedan i en halvtimme. I tinkturen tillsätt citronsaft (2-3 droppar.), Liksom någon vegetabilisk olja (kan vara oliv) - 1 msk. Den resulterande masken ska appliceras på ett rent ansikte, håll i 15-20 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Inflammad magert skinn av torr typ hjälper perfekt med en mask av färsk fruktjuice tillsammans med stugaost - det ger huden mjukhet och elasticitet. Det är nödvändigt att ta 2 ch.lozh. Tjock stallost och slipa den med en viss utvald juice (den ska färskpressas), tillsätt sedan halva äggulan i råform tillsammans med 1 tsk. Kamferolja. Den resulterande substansen blandas och appliceras på huden - håll i 15 minuter. Skölj sedan med vatten och skölj ansiktet med tinktur av kamomill eller grönt te, använd sedan fuktkräm.

Återställande av huden främjas av närande masker, där citronsaft läggs till. Du måste ta 6-7 g fet grädde och tillsätt det till 0,5 tsk. Gräddfil och 1 tsk. Juice. Blanda sedan ingredienserna och applicera blandningen på huden. Håll masken i 20 minuter och ta bort med en spatel. Därefter måste du gnugga ditt ansikte med toning lotion.

Fett hudtyp är bäst lämpad mask baserad på senap. Blanda med 1 tsk. Kokt vatten så mycket senap, lägg sedan till blandningen 2 ts.lozh. Solrosolja. Den resulterande substansen ska appliceras på de skadade områdena och hållas i 5 minuter. Ta bort masken i början och sedan med kallt vatten och salva därefter huden med någon näringsrik grädde.

Det är bäst att eliminera flabbarheten hos huden lämpliga gurka masker. De är mest lämpliga på sommaren. Det ska mala 2 små gurkor (alltid fräscha), applicera den resulterande svampen på huden och låt i 15 minuter. Därefter ska masken avlägsnas med en fuktig tampong och smörja sedan ansiktet med valfri näringsrik grädde.

Masker för sagging hud

Lyftmasker kan köpas i specialaffärer (åtdragningskrämer eller preparat), eller tillverkas oberoende. Den periodiska appliceringen av dessa masker minskar styvheten, och förhindrar också hudens tidiga nedsmutsning.

Mask av vit lera med tillsats av peppar och ingefära - det tar effektivt bort svullnad. Eftersom maskindelarna har en irriterande effekt, bidrar det till att normalisera blodcirkulationen. Samtidigt avlägsnar lera överskott av vatten från huden. Fördelen med denna metod är effekten och effekten av effekten. Bland bristerna - risken för allergi mot peppar eller ingefära.

Hydrogelmaskar är engångsplattor. De blötläggs med fuktgivande och värmeelement, vilket ger en bastuffekt, så att du kan eliminera överskott av vätska och ta bort fina rynkor. Fördelen är att masken inte orsakar allergier, eftersom den är baserad på aloe juice. Nackdelen är att kroppen snabbt blir van vid tvångsavlägsnande av vätskan. Därför tillåts proceduren för att införa en sådan mask endast 1 rub / month. I vissa fall kan mängden ökas till två.

Ansiktsmassage i skinnande hud

Ansiktsmassage med fläckig hud bidrar till att effektivt påverka musklerna och huden, vilket eliminerar flabbarhet och slackness. Samtidigt behöver proceduren inte utföras av en specialist - du kan också göra massage själv. Det måste ske på ren hud.

Förfarandet främjar förbättringen av lymfsystemet, såväl som cirkulationen, och undanröjer också den negativa effekten som härrör från stagnerande processer.

Massage består oftast av 10-15 sessioner. Tydliga förbättringar visas ofta efter endast 5-6 procedurer. Huden förvärvar elasticitet, bleken försvinner. Tack vare en ökning av muskeltonen blir huden tätare och mjukare. Eftersom huden är en deltagare i alla metaboliska processer i kroppen, förbättrar patientens välbefinnande efter procedurerna också.

trusted-source[4], [5]

Cream för sagging ansiktshud

En ganska effektiv, såväl som lätttillverkad grädde för skinnande hud hjälper till att upprätthålla tonen i blekande vävnader. Det framställs enligt följande: antingen genom att använda olivolja, mandelolja och vaselin med särskild kosmetisk kamomill buljong, honung (0,5 ch.lozh.), Havssalt (1 ch.lozh.), Samt färska (2 ch.lozh.) äggula (halv). Alla dessa komponenter måste blandas och frysas i kylskåpet. Därefter rör om igen för att få en homogen substans. Applicera denna grädde före sänggåendet.

Operativ behandling

Om hudens flabbarhet uttrycks särskilt starkt bör du konsultera en plastikkirurg och använd proceduren för kirurgisk plasty. I dessa fall väljs metoden utifrån hudens tillstånd, och även på basis av det resultat patienten behöver. Ibland, för att eliminera flabbarhet, räcker det bara att utföra en åtstramning av hakan och ögonlocken, och även för att ta bort rynkor från pannan. Men det finns också fall där det är nödvändigt att utföra en rund ansiktslyftning. Procedurens varaktighet i detta fall beror på arbetsbeloppet. Beroende på detta och hur länge återhämtningsperioden kommer att vara kvar.

För att påskynda rehabiliteringsperioden, öka effektiviteten i själva förfarandet samt minska de negativa manifestationerna (blåmärken och svullnad etc.) före operationen rekommenderas det att genomgå en inledning av injektioner och hårdvaruprocedurer.

Förebyggande

För att behålla en hudturgor i en ton bör du ständigt ta hand om huden - både på ansiktet och på resten av kroppen. Se till att det inte finns några plötsliga hopp i vikt. Som förebyggande åtgärd, regelbundna fysiska övningar, god vila och sömn samt vattenprocedurer (det bör noteras att det inte är nödvändigt att använda för varmt vatten för att tvätta, det minskar hudens elasticitet). Det är också nödvändigt att gå ofta utomhus och följa rätt kost.

trusted-source[6]

Prognos

Luddig hud i ansiktet verkar inte tillräckligt länge om du observerar rätt näringsregel, leder en hälsosam livsstil, gör speciell gymnastik och konsumerar vitaminer.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.