^

Hemhårbehandling

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Hemhårbehandling utförs om håret förlorar ett hälsosamt utseende, ändrar sin struktur. Hembehandling kan inte vara mindre effektiv än i dyra salonger. Sannerligen, för att klara av eksem i hårbotten är seborré inte alltid möjligt, eftersom håret är en indikator på interna patologiska processer. Utomhusdamm är inte tillräckligt.

Hair Treatment hemma är möjlig med följande frågor:

 • håravfall
 • delade ändar;
 • håret har bleknat;
 • flottighet.

Hemlagad hårbehandling ges både med specialiserade medel och alternativa recept.

Hår Recept

Lyxigt hår - en myt eller ett hårt arbete? Naturligtvis är hårvård, näring, fuktgivande mycket viktiga. Endast tålamod och vanliga rutiner kan ge fantastiska resultat.

 • klippa håret bara till den växande månen (detta var känt för våra förfäder), så håret växer snabbare;
 • Tvätta huvudet i två steg - först spruta bara shampooen på håret från topp till botten och håll det utan manipulation och gör den andra applikationen med en ljusmassage (effekten tar inte lång tid);
 • Efter tvätt, gör det vana att skölja ditt hår med avkok av örter - kamille, nässla, björkblad;
 • ättika, citronsaft eller vodka är bra som en balsam (1 ssk per liter vatten);
 • gnugga iodiserat salt i hårbotten med massagerörelser. Förfarandet är gjort på vått hår. Loppet på 10 sessioner kan återlämna hårets liv i de mest hopplösa fallen.
 • Lägg i några droppar farmaceutiska vitaminer P, B, E från ampullen eller den lämpligaste eteriska oljan i en burk med ditt favoritschampo.
 • Du kan lösa upp 2 tabletter av acetylsalicylsyra i schamponet, vilket kommer att underlätta kamning.
 • splurge på en professionell massage borste som inte kommer att bryta och elektrifiera dina lockar.

Recepten för hårbehandling är så olika att alla kan hitta sig själva den mest effektiva, vilket ger nöje i applikationsprocessen. Bara behöver inte vänta på ett mirakel från den första ansökan. Du kan uppmana stressat, skadat hår med minst 10 behandlingar.

Salt hårbehandling

Salt är en underbar skalning för hårbotten som tar bort döda celler, normaliserar blodcirkulationen och har en positiv effekt på hårväxten. Salthårbehandling indikeras som ett fettbenägt hår. Masker används för matlagning eller havssalt, rikt på jod och mineraler. Salt löses i vatten, kefir, serum. För att använda torrt salt tvättas huvudet först och torkas. Håret är uppdelat i avskiljningar och masserar rörelser av saltskrubs keratinerade vågar.

Behandling med salt, som ingår i maskerna:

 • hårtillväxt tillhandahålls med hjälp av en vassle av mogen banan blandad med 1 msk. Salt. Håll under komprimering under en halvtimme, tvätta sedan med vatten;
 • Tjockt, starkt hår blir efter applicering av kompositionen - en tesked salt, upplöst i 2 skedar vatten, blandat med äggula, en halv kaka kefir vid rumstemperatur. Ställ i en halvtimme och tvätta av.

trusted-source[1]

Honungshårbehandling

Honung förblir en oumbärlig läkare för hår, ingår i de flesta masker, ger skönhet och hälsa till sina lockar. Honungshårbehandling gör att du kan glömma mjäll, för detta ändamål presenteras honung (en tesked) i ett avkok av ekbark (1 kopp). Betydar processhud på huvudet i en timme före tvätt.

Honung och lökjuice (1: 4) främjar aktiv hårväxt. Blandningen gnids i rötterna, inkuberas i en halvtimme och sköljs med vatten. För mycket torrt hår, tillsätt olivolja till masken.

Honungsbehandling för att återställa den skadade strukturen utförs enligt följande:

 • Gommen blandad med en sked av majonnäs kombineras med honungs- och vitlöksklyftsaft (majonnäs - 1 matsked, honung - 1 hl). Sprid över hårbotten, lämna hela natten. På morgonen tvättades med varmt vatten, sköljdes sedan med avkok av nässla;
 • i 1 msk. Vegetabilisk olja injicerad äggula, 1 msk. Honung, juice av en liten lök. Används även för natten.

Gelatin hårbehandling

Gelatin används för att ge tjocklek och volym av hår. Kompositionen av gelatin innehåller protein, vilket förbättrar hud och hår. Du kan göra ett gelatinskampo: vatten, två skedar, äggula, gelatinpulver och schampo - 1 msk. Sked. Gelatin löses i vatten före svullnad. Se till att det inte finns några klumpar. Kompositionen appliceras på vått hår, efter 10 minuter tvättas med varmt vatten.

Gelatin hårbehandling hemma:

 • I gelatinmasken kan du lägga till allt som står till hands - äggulan, en sked full av honung, persiljajuice, några vegetabiliska oljor;
 • masken hålls i några minuter tills gelatinet är helt upplöst.

Hårbehandling med gelatinlamineringsmetod:

 • skölj håret väl med schampo;
 • torr till måttlig fuktighet utan hårtork
 • fördela gelatinblandningen som förbereddes i förväg (3-4 matskedar vatten per 1 skedsked torrgelatin, uppvärmd till en gelliknande konsistens och kyld) längs hårets längd;
 • Applicera inte gelatin på hårbotten för att undvika åtdragning och känna sig torr;
 • linda i folie, täcka med en handduk;
 • i 15 minuter för att värma hårtorken genom en handduk;
 • låt stå i ytterligare 30 minuter och skölj huvudet med varmt vatten;
 • Använd inte en hårtork för att torka håret.

trusted-source[2]

Hårbröd Behandling

Rågbröd är särskilt användbart för hår, eftersom det innehåller vitaminer B, E, mangan, zink, järn, koppar. Bröd näring, tvätta hår, baserat på det gör läkningsmaskar. Hårbehandling med bröd kan kombineras med tillsats av brandy, majonnäs, äggula, henna, honung och andra fördelaktiga ämnen. För varje mask är brödet förberedt enligt följande: några brödskivor befrias från skorpan och krossas, fylld med varmt vatten, insisterade (det kan vara en halv dag), de nödvändiga komponenterna läggs till brödmassan. Denna våt tvättar sina huvuden eller används som en mask. Det är mer effektivt att göra bröd med ett avkok av örter, kefir, aloe juice.

Hårbehandling med bröd är inte alltid acceptabelt för rättvisa människor. I synnerhet i kombination med brandy svarta bröd lämnar en koppar nyans. Denna behandling kan inte vara lämplig för ägare av fet hår. Det är också svårt att tvätta brödsmulorna från håret.

trusted-source[3]

Ägghårbehandling

Den mest populära metoden är behandling av hår med ägg, vilket har en positiv effekt på håret och hårbotten. Äggula i kompositionen har fettsyror, många vitaminer. Gommen används som ett självständigt medel eller i kombination med fermenterade mjölkprodukter, oljor, honung, etc.

Hårbalsam beredda från slagen 1-2 yolks, blandad med några skedar olivolja. Tillsätt varmt vatten till blandningen. Applicera efter tvättning av huvudet, håll i 5-15 minuter, skölj sedan av med varmt vatten.

Ägg främjar aktiv tillväxt och förhindrar håravfall. Det räcker att blanda två äggulor med ricinolja 1 msk. Och gnugga i hårbotten. Skölj med kallt vatten.

trusted-source[4]

Hårbehandling med öl

Effektiv och prisvärd öl hjälper till att lösa många hårproblem. Hårbehandling med öl används för att stärka. Ta 1 msk. L. Varje råmaterial - kardborre rot, humle kottar, calamus root. Häll ett halvt glas mörk öl, insistera upp till 2 timmar, filtrera och närma hårrödderna några månader tre gånger i veckan.

Du kan tvätta huvudet för att slutföra massage med användning av öl, som tvättas av med varmt vatten. Bra för förebyggande ändamål mot håravfall och ökad tillväxt.

Ölbehandling sker med tillsats av bröd, kefir eller yoghurt, honung, äggula, oljor och olika örter.

Hårbehandling brandy

Hårbehandling med brandy kan leda till en lätt färgning av det blonda håret. Cognac kombineras vanligtvis med äggulan för att ge näring till håret (2 matskedar brandy, äggula, 1 tsk citronsaft). För att ge volymblandning ekbark 1 msk. Och cognac gram 50. Insistera några timmar, filtrera och blanda med 2 msk. Honung. Den helande masken är klar.

Cognac behandling utförs i kombination med oljor, bröd, honung, lökjuice, örter. Lätt att göra ett sådant recept: brandy (1 msk.), Honung (en tesked), äggula. En annan lösning är två delar olivolja och ricinoljor, en del av citronsaft, ½ delar brandy och äggula. Kompositionen appliceras på hårets rötter och spetsar.

Hårbehandling vid brand

Det låter ovanligt och till och med skrämmande, men behandlingen av hår med eld är ett förfarande för återhämtning och återhämtning. Tekniken innebär att ytan av håret nivelleras med lödning av spetsen. Den unika tekniken utförs av certifierade hantverkare och är uppdelad i följande steg:

 • huvudtvätt;
 • sätta en närande mask, serum eller speciellt koncentrat som väljs individuellt;
 • Håret behandlas med en cocktail av proteiner, mineraler, eteriska oljor, extrakt från vete och andra naturliga ämnen.
 • direkt brinnande hår;
 • ett tillfälle att utvärdera resultatet - släta, silkeslen, hälsosam, voluminösa lockar.

Hårbehandling med eld med skickliga händer är en fantastisk resa som kan ge mycket trevliga känslor, täckta med unika aromer.

trusted-source[5], [6]

Lerahårbehandling

Hårbehandling med lera upptar en separat nisch i kosmetologi. Hur många lera sorter, så många möjligheter att lösa olika situationer. Blå lera är erkänd som den mest effektiva vid behandling av hår. Eliminerar mjäll, fullständigt rengör, bryr sig, närmar sig, förhindrar förlust och brott.

Lerahårbehandling utförs endast med en ny lösning som erhålls genom att spädda pulvret med varmt vatten till läckra grädde. Lika fördela lera genom håret, täck med film och wrap. Tvätta av med varmt vatten. Blå lera kan göra blondt hår mörkare, ge en gråskalig nyans. Ägare av ljuskrullar bör slutföra proceduren med ett schampo med ett färgämne.

I lera masker lägger äggula, citronsaft, honung, smör, vinäger, mjölk. Behandling av hår med lera i flera månader leder till utmärkta resultat.

trusted-source[7]

Behandling av hårtjära

Någon vid nämnandet av tjära snedvrider på grund av den specifika lukten. Men naturlig tjära kan bli av med mjäll och klåda. Behandling av hår med tjära hemma är mycket lätt att genomföra, bara lägga till några droppar i en mask, schampo. Du kan späda ut med vatten i en lämplig koncentration för dig och gnugga i hårbotten. Det finns medicinska schampon ("Revivor", "Friderm") på basis av tjära. Kort hår kan tvättas med tjärsåpe, som produceras av Krimtillverkare ("Krimsåp").

Hårbehandling med tjära är indicerad för allvarliga sjukdomar som eksem, psoriasis. Tjära används som ett självständigt medel. Tjäran upplöst i alkohol eller glycerin i lika delar är ett utmärkt botemedel mot seborré, såväl som fokal håravfall. Det behöver inte ens tvättas bort, bara för att avlägsna rester.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Peppar hår behandling

Tinktur av chili peppar på alkohol är lätt att hitta på apotekets kiosk. Det gnids in i rötterna innan du tvätter håret. Förbättrar blodcirkulationen, aktiverar hårväxten.

Pepparhårbehandling utförs också med hjälp av hemlagade tinkturer på alkohol, vodka och brandy (10 gram. Av ett brinnande läkemedel per 100 ml.). Kompositionen hålls i sju dagar på en mörk plats.

Det är lätt att göra en mask med peppar, schampo och någon vegetabilisk olja: pepparmint extrakt 1 msk. Blanda med 2 msk. Ditt schampo och skriv in 2 msk. Oljor (ricinus, lin, oliv).

Pepparhårbehandling utförs med tillsats av honung, äggula, citronsaft. När du gör egna verktyg glöm inte säkerhet - ta hand om hand med handskar, undvik brännskador och ögonkontakt.

Kerosin hårbehandling

Behandling av hår med fotogen är möjligt med problem med håravfall. Det är lämpligt att använda renat fotogen. Olivolja blandas med samma mängd fotogen. Applicera en massa hårrödor en gång i veckan i flera timmar innan du tvättar håret. För att öka effektiviteten rekommenderas att lägga kockrot (2 matskedar torr rot i en kopp olja) i olivolja.

Hårbehandling med fotogen utförs med oljig seborré. Gör en blandning av en del av den renade petroleum, två delar ricinolja, tio delar etylalkohol. Denna blandning fördelas över huden flera timmar före tvätt.

Propolis hårbehandling

Total håravfall behandlas med propolisinfusion med alkohol (minst 30% propolis). Hårbehandling med propolis hjälper till att lösa problemet med psoriasis. Det är också nödvändigt att ta dagligen 2 g propolis inuti efter att ha ätit. Kursen tar upp till tre månader. Applicera lotioner av propolis blandat med vegetabilisk olja eller lanolin till huvudområdena. Goda resultat erhålls genom att dricka bibisbröd med honung på natten.

Propolis hjälper till att bli av med klåda, flaking av huden, dermatit. I kombination med ett avkok av ekbark blir propolis ett oumbärligt verktyg för svampexem.

trusted-source[15], [16]

Hårbehandling med majonnäs

Hårbehandling med majonnäs är mest lämplig för torra, skadade och spröda lockar. Underbar majonnäsrecept med olivolja eller mandelolja: 3 msk. Majonnäs kombinera med en sked smör, tillsätt äggula, 1 msk. Citronsaft (för rätt hår) eller äppelcidervinäger (för mörkt hår). Täcka blandningen med vått hår, wrap och efter en halvtimma, skölj med kallt vatten.

Att tillsätta majonnäs till avokado påverkar hårets djupa struktur. En halv massa av mogen avokado förvandlas till en uppslamning och ett mögelintag införs - masken är klar. Distribuera längs hårets längd, inte glömma tipsen. Ställ i ungefär en halvtimme och tvätta av med kallt vatten.

trusted-source[17], [18]

Senap hår behandling

Senap i alternativ medicin är hedrad för att stimulera tillväxt och stärka håret. Senapshårbehandlingen utförs enligt samma ordning. För det första blandas senapspulver med varmt vatten till konsistensen av gräddfil och sedan tillsätts alla slags ingredienser. Du kan göra genom att gnugga senapstopp utan orenheter i hårrötterna. Någon mer som masker som står upp till en halvtimme och tvättas med vatten.

Senapbehandling har en brännande bieffekt. Om hårbotten bakar mycket, överbrygga inte dig själv - tvätta omedelbart. Äggula, grönsaker och eteriska oljor ger utmärkt resultat med senap. Och det kan handla om individuella preferenser.

trusted-source[19]

Hår urin behandling

Hårbehandling med urin har en underbar effekt på deras tillstånd. Urin är en säker och effektiv substans. Goda resultat accelererar hårväxten och förbättringen av hårbotten ger användningen av urin i upp till en vecka, vilket gnids med massagebevegelser.

Urinbehandling utförs i form av kompresser av färsk eller äldre urin. Håret är täckt med plastfolie och inslaget med en handduk för att hålla i ungefär en timme. Förfarandet upprepas upp till 3 gånger per vecka i flera månader.

Du kan ta morgonurinen inuti 250 gr. Som experter säger är det en bättre effekt av urinbehandling.

Hårbehandling med urin leder till varaktiga resultat, och ditt hår blir tjockt, silkeslen och vacker.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.