Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Nässlor från håravfall och tillväxt

Medicinsk expert av artikeln

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.04.2020

Arsenal av alternativ kosmetologi domineras av recept baserade på praktisk kunskap och observation av naturen. Hårvård, som en integrerad del av utseendet på en vacker kvinna, har varit och är fortfarande en prioritering. Ser väldigt viktigt ut för män, och detta är omöjligt utan ett snyggt, vackert hår. Användningen av nässlor för hår, enligt dessa recept, ersätter dyra märkesvaror. Detta eliminerar påverkan av kemikalier och andra komponenter som negativt påverkar huden och håret.

Släktet Urtica tillhör familjen Urticaceae i huvudgruppen av angiospermer (blommande växter). Det finns 46 arter av blommande växter av släktet Urtica.De mest kända representanter för släktet är nässlorna Urtica dioica L. Och den lilla nässlan U. Urens L. Som växer i Europa, Afrika, Asien och Nordamerika. Växter som tillhör släktet Urtica är växtbaserade perenner och kan växa upp till 2 m.

Det sägs att ordet "nässlor" kommer från det anglo-saxiska ordet "noedl" som betyder "nål", medan det latinska namnet "urtica" betyder "att bränna." Detta hänvisar till den brinnande effekten av små hår på stjälkar och blad, som när de gnides in i huden orsakar en brännande känsla och ett tillfälligt utslag. 

Indikationer för utnämning

På grund av den unika rikedomen i sammansättningen av nässlor för hår ger ovärderliga fördelar. En brinnande buske kan på ett mirakulöst sätt vitalisera håret, göra det glänsande, tjockt, friskt. Indikationer för användning uppstår när håret tappar all denna skönhet. Bli tråkig och svag, spröd och tunn, fall ut och exfoliera.

Antibakteriella såväl som svampdödande effekter har rapporterats för extrakt av U. Dioica (Iranian Herbal Pharmacopoea Committee, 2003; Dar et al., 2012), och det används i schampon för att bekämpa mjäll. [1]

Nässlor har en gynnsam effekt på hårbotten: eliminera irritation, mjäll och klåda, reglera fettinnehållet. Sköljningar förhindrar mjäll och grått hår, stimulerar tillväxt och densitet, optimerar blodcirkulationen och andning.

Alternativ medicin från olika länder behandlar många sjukdomar med nässlor: från anemi till reumatism, från att stoppa blödning till kvinnors problem. Stinging ogräs efterfrågas både som livsmedelsprodukt och djurfoder. Naturligtvis efter bearbetning, vilket är att eliminera klibbigheten.

De gynnsamma föreningarna som finns i nässlor anses vara mycket viktiga inom medicin och farmakologi. Exempelvis har homovanilylalkohol visat sig skydda mot hjärt-kärlsjukdomar,  [2] medan histamin påverkar hjärnsystemens komplexa fysiologi, som påverkar kognitiva processer, inklusive inlärning och minne,  [3] samt neurotransmittorer involverade i neuromoduleringsprocesser]. Fytosteroler minskar absorptionen av kolesterol i tarmen och därmed sänker kolesterolet i blodet. Scopoletin är ett stimulerande medel för lipoprotein lipasaktivitet och skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar. [4] Lignans förbättrar immunsvar. [5]

Nässlor har betydande antimikrobiell aktivitet mot gram-positiva och gram-negativa bakterier jämfört med standard och starka antimikrobiella föreningar såsom mikonazolnitrat, amoxicillin-clavulansyra, ofloxacin och netilmicin. [6] Resultaten indikerar den stora potentialen för denna växt att upptäcka nya effektiva föreningar. [7]. [8]

Nässlor kan hjälpa till att lindra symtom på artros och ledvärk, vanligtvis i händer, knän, höfter och rygg. Nässlor kan fungera i kombination med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), vilket gör att patienter kan minska användningen av NSAID. [9]

Infusioner av växten kan användas för blödning i näsan och menstruationen, diabetes, anemi, astma, håravfall och för att stimulera amning. Terpener och fenoler är de huvudsakliga grupperna förknippade med hämning av cancer, liksom med behandling av huvudvärk, reumatism och vissa hudsjukdomar. [10] Fenoler har också förknippats med hämning av åderförkalkning och cancer samt åldersrelaterade degenerativa störningar i hjärnan.

I en studie av Bourgeois et al. Användes Nettle för kosmetisk användning som ett anti-aging-komplex, inklusive hämning av kollagenas och elastasaktivitet. Dessa egenskaper kan tillskrivas ursolsyra och quercetin som finns i nässlagextrakt. 

Det växtbaserade extraktet av Urtica-växter är användbart för sjukdomar i urinblåsan, minskar postoperativ blodförlust och förhindrar hemorragisk och purulent inflammation efter adenomektomi. 

Nässlor från håravfall

Håravfall kan vara en normal fysiologisk eller patologisk process orsakad av ett antal skäl. Vitaminbrist, hypotermi, anemi, hormonell obalans, trauma - något av dessa tillstånd kan provocera en massiv "lämna" huvudet med hår. För att inte nämna specifika patologier och interna störningar.

 • Normalt växer håret i tre år, faller sedan ut, och ett nytt dyker upp på sin plats. Cirka 100 hårstrån faller ut per dag.

Om antalet borttagningar väsentligt överstiger denna siffra är detta en anledning till oro och tillämpning av åtgärder för att rädda flätorna. Nässlor från håravfall är det bästa alternativet för dem som litar på naturliga botemedel.

 • Det är osannolikt att någon tror att hårstrån har fallit ut, det kommer troligtvis att märkas på kammen eller borsten, när du tvättar håret eller som en frisör.

Efter att ha upptäckt detta fenomen rekommenderas det att besöka en läkare för att fastställa dess orsaker. Kanske kommer han att rekommendera nässlor för hår som en ytterligare behandling. När allt kommer omkring har dess fördelar bevisats genom den långvariga praxisen att använda örter för att stärka och förbättra håret.

En buljong med nässlor sköljs med flätor som tvättas med tvättmedel. Förutom nässlor är kardborre eller kalamusrot, rosmarin och mynta användbara. En sked med ingredienser läggs i en skål, häll 2 liter kokande vatten, låt det brygga i cirka 2 timmar. Det är bättre om bryggningen sker i en termos under de mest gynnsamma förhållandena för denna process. Den på detta sätt beredda infusionen stärker rötter, ger glans och glans till frisyren.

Nässlor för fet hår

Du kan använda nässlor för hår i två typer: torrt apotek eller, under säsongen, nyplockad grön. Växten växer och behåller sina gynnsamma egenskaper under sommaren: från maj till augusti. För att klippa brinnande stjälkar med en vass kniv måste du skydda händerna med trånga handskar. Snart slutar växten att bränna, och bladen kommer från stjälkarna utan risk för brännskador.

 • Nässlor för oljigt hår används mer aktivt än för andra typer.

Som ett mjällskyddsmedel är det en effektiv naturlig medicin, irriterar inte huden, tvärtom, lindrar nuvarande klåda. Normalt hår kan också behandlas med nässlor, men med torrt hår är det bättre att vara försiktig eller leta efter ett annat botemedel.

 • För att eliminera överskott av fett är både blad och stjälkar lämpliga. För slipning placeras de i en mixer eller skrynklas med en träkavel, den resulterande saften gnides in i hårbotten med jämna cirkulära rörelser, hålls i upp till 15 minuter.

Skölj av den intensiva gröna färgen med rent vatten eller nässlor-infusion. Det bör ha en behaglig temperatur: för varm och kall vätska ger inte bara fördelar utan kan också provocera en ökning av fettinnehållet och mängden mjäll.

Med juice och "spannmål" från nässlor bör man veta att lockar målade i ljusa toner ändrar färg från detta utan anledning. Smutsiga gröna lockar kommer osannolikt inte att glädja blondiner, även om de upphör att vara feta och strös av mjäll. Därför är receptet bättre att använda brunhåriga kvinnor och brunetter.

Nässlor för hårväxt

Korrekt användning av nässlor för hårväxt bekräftar dess effektivitet. Detta är en riktig gåva av naturen för de som bryr sig om hårets utseende, ungdom och hälsa. Regelbunden användning av nässlasaft påskyndar alla processer som stärker folliklarna och stjälkar.

 • Under 5-6 procedurer med nässlor för hår sker underbara förändringar: manifestationer av mjäll och eksem försvinner, grått hår och hårets ändar tvärsnitt elimineras.

Nässlingsmasker ger hälsa, styrka, glans, påskyndar tillväxten, stärker strukturen, återställer den irriterade ytan. Om du är redo att förbereda dina egna råvaror, skär sedan stjälkarna i trädgården, trädgården, på fältet. För att inte ge chansen till miljöanpassade växter, förbikoppla täcken nära motorvägar eller bensinstationer. Skär i torrt väder när växter innehåller mindre fukt. Torka nässlan under markiserna och sprid ett tunt lager på tyg eller papper.

En användbar infusion för sköljning framställs i följande proportioner: 200 g råmaterial per 2 liter kokande vatten. Förvara i en förseglad behållare: första 15 minuter. över låg värme, sedan en halvtimme utan eld. Skölj ska göras varannan dag i en månad. Upprepning - efter tre veckors intervall. Förbättrar en hälsosam glansadditiv vid infusion av 2 msk. Matskedar vinäger.

Näslehårstärkande

Vad betyder förstärkning av nässlahår? Detta betyder att tillhandahålla profylax eller minska förlustens intensitet, om ett sådant fenomen redan finns. Detta kräver att hårsäckarna, rötterna och strukturen blir mer resistenta. Nässlor för hår används för detta ändamål på flera sätt. Det enklaste sättet att lägga till juice, olja, infusion till schampot, som ständigt tvättar håret, för att förbättra dess effektivitet.

 • Det bästa alternativet är att tvätta det växelvis: antingen med schampo eller nässlingsbuljong utan schampo.

Naturliga blondiner bör veta att förstärkning kan kombineras med ljusare. Om du insisterar på nässlans blad lika med kamomillblommor och sköljer flätorna med en sådan vätska, upprätthålls deras naturliga skönhet ständigt. Denna procedur kan upprepas flera gånger i rad, varje gång inslagna hår för uppvärmning. Konstgjorda färgade lockar rekommenderas inte att utsättas för sådana manipulationer: de kan få en grönaktig nyans.

Att stärka oljigt hår och eliminera överflödigt talg är som följer.

 • Nässlor gröt från färska blad kombineras med en tesked naturligt havssalt. Smaker eller andra tillsatser är olämpliga. Efter att blandningen har hällts med varmt vatten, måste den förvaras tills den kyls och gnides i hårbotten med fina rörelser.

Nässlor för hårrötter

Korrekt användning av nässlor för hårrötter hjälper till att lösa det största problemet: att förhindra förlust, sprödhet, förstörelse av hårstrukturen. Grön massa innehåller den så kallade. "Skönhetsvitaminer", mineraler, flyktiga, organiska syror, har en gynnsam effekt på ytan på huden.

 • Nässlor för hår har en ovärderlig effekt: det lindrar klåda och skador, stärker lökarna och stavarna, minskar fettinnehållet. Håret växer bättre, blir mjukt, frodigt, glansigt.

Alla vet hur en stickande växt fungerar på människors hud. Blod rusar till kontaktpunkten och mättar varje punkt i huden med syre och näringsämnen. Mindre intensivt och utan smärta, men liknande processer uppstår när du applicerar juice eller infusion i hårbotten. Därför leder stimulering av blodtillförsel och näring av lökar och rötter till en förbättring av hårets tillstånd.

 • Vill du stärka håret är det viktigt att inte skada dem med analfabeter.

Så, det bör komma ihåg att nässlingsprocedurer torkar flätorna, därför, med en tendens till torrhet, gnides de beredda produkterna i huden, men appliceras inte på hela längden. När du tvättar, gnugga produkten i rötterna och i hela längden och massera hårbotten.

 • Ett bekvämt sätt att applicera lösningen på rötterna är att spruta med en sprutpistol.

För att inte färga lockarna i en obehaglig grönaktig färg, bör blondiner antingen lägga citronsaft till preparaten eller inte använda nässlor alls. Ett annat alternativ är att kombinera nässlor med kamomillblommor.

Nässlor för delade ändar

Modern kosmetologi använder aktivt nässlor för delade ändar. Torra löv och rötter används för beredning av preparat; hemma används också färska stjälkar och blad. Från nässlor råvaror förbereda en avkok, infusion, alkohol extrakt. Nässlor olja för skadat, sprött, övertorkat hår är den viktigaste medicinen. Det säljs på apotek, och om så önskas, kan det lätt förberedas hemma, från olivolja och torr nässlor. Efter 2 veckors infusion och filtrering är oljan klar.

 • Effektiv växling av näselpreparat påskyndar behandlingen av delade ändar. Det är också användbart att kombinera nässlor med andra komponenter som behövs för hår.

Vinäger, kamomillblommor, havssalt, burdock, äggula, B-vitamin, gelatin är underbara naturläkemedel som gör håret till en riktig dekor av en kvinna. Mineraler ökar ton och koffeintoner.

Branschen erbjuder ett urval av kosmetika, vars formulering innehåller nässlarkomponenter. Den samma namnet naturliga masken Dushka från den ukrainska tillverkaren är utformad för att återställa, näring och växa kvinnliga lockar. Den innehåller, förutom nässlor, viktiga hårkomponenter av primrose, kamelia, mandel, avokado, makadamia, vallmofrön.

Under påverkan av en sådan bukett aktiveras tillväxten av friska lockar, regenereringen av skadade kärnor och densiteten ökar. Styrka, glans, skötsel blir normen, om du använder produkten på nässlor minst en gång i veckan - på torrt hår, en timme innan du tvättar den. Dushka gnuggade in i huden och fördelades i trådar, linda in huvudet i en varm handduk och tvätta med schampo efter åldring.

Nefla hårfärgning

Användning av nässlor för hår av blondiner kan leda till oväntade konsekvenser: ljusa trådar uppfattar färgen på en avkok eller mask och kan bli något grön. Det är osannolikt att varje kvinna är redo för en sådan radikal förändring i utseende, men oönskad grönning är inte svårt att förhindra: för detta ingår vinäger eller citronsaft i medicinska recept.

Vissa artiklar talar om färgning av hår med nässlor för att få en vacker kastanjefärg. Ett avkok görs från växten, som inte bara ändrar färg utan också gör håret starkt, starkt, glansigt, eliminerar mjäll, överflödigt fett och överdriven torrhet. Receptet är som följer:

 • För 100 g torra råvaror, ta en halv liters burk vatten och samma mängd vinäger. För att sjuda, utan att koka, i en halvtimme över låg värme, förvara i förpackade redskap i ytterligare 2 timmar. Filtrera ut.

Applicera enligt följande schema: efter tvättning, fukt håret, gnugga in rötterna dagligen på natten. Skuggens intensitet beror på gnidningens varaktighet, som kan utföras från en vecka till 2 månader.

För många intresserade läsare är det dock tveksamt att färga i en kastanj snarare än en grön ton. Kanske gäller det bara en viss färg och inte hår? Det finns ingenstans att klargöra information, förutom att kontrollera den med personlig erfarenhet. Utan tvekan hjälper en sådan procedur till att stärka, växa, eliminera mjäll och överflödigt fett.

Strängar från växtskörden av nässlor + kamomill ljusnar. Infusionen tvättas och lindas i hår, och efter torkning fuktas den flera gånger med kamomillvatten.

Nässlor för hårreparation

De återställande egenskaperna hos nässlor för hår manifesteras på grund av närvaron av vitamin A. Beredningar baserade på en brinnande växt kan återställa hälsan även till allvarligt skadade folliklar och stjälkar. Nässlingbehandlingar för hårrestaurering bidrar till mer aktiv tillväxt och förbättrar tillståndet för lockar och lockar.

 • I allmänhet har nässlor en komplex effekt. Förhindrar förlust, ger glans, ger elasticitet tillbaka.

Myrsyra, som finns i en växts hårstrån, sönderdelas vid hög temperatur i vatten och koldioxid. Vatten återfuktar flätorna, koldioxid förtränger föroreningar. Håret blir levande, glänsande, naturlig färg. Tack vare vitamin C näras kollagenfibrer, vilket ger ökad elasticitet längs hårets hela längd. K-vitamin upprätthåller en naturlig, naturlig, levande och levande nyans.

 • Detta gläder den brunhåriga kvinnan och brunetterna, men blondinen kan bli upprörd. Därför måste de antingen överge nässlor eller vidta försiktighetsåtgärder.

Planternas tanniner motstår mjäll och irritation. Dessutom blir trådarna mjuka och behagliga vid beröringen.

Flavonoider skyddar mot förlust, näring och berikar med användbara ämnen, särskilt under lågsäsongen. Organiska syror förhindrar klåda och tillhörande obehag.

Nässlor för hårdensitet

Förutom nässlor är kombinationer med andra medicinalväxter mycket användbara för hårtäthet. För detta ändamål används inte bara gröna markdelar utan också nässlorötter. I kombination med frukt av nasturtium ger de ett effektivt verktyg för att öka tätheten och prakten hos frisyrer.

 • En blandning av krossade nässlorötter och nasturtium placeras i en flaska vodka, inkuberas under en månad och skakas var femte dag. Gnid ofiltrerad tinktur två gånger i veckan.

Nässlor för hår med kardborreolja ökar ömsesidigt läkande egenskaper hos båda komponenterna. Använd följande recept för hårets täthet.

 • Enligt 1 msk. Sked med smör och honung för att kombinera med mosad grön nässlor (3-4 matskedar). Den blandade massan appliceras på rötterna och kombinerar åtgärder med massering. Täck huvudet med polyeten och en handduk, blöt i upp till en halvtimme. Masken är lämplig för alla hårtyper.

Man bör komma ihåg att människokroppen är ett integrerat system, en harmonisk mekanism. Vid funktionsfel i ett av organen inträffar kränkningar i andra delar. Hår är en typ av indikator som reflekterar tillståndet hos de inre organen. Att övervaka ditt hår hjälper inte bara att hjälpa dem i tid, utan också att upptäcka funktionsfel i kroppen.

Nyttiga egenskaper hos nässlor

Urtica dioica, eller dioica nässlor är den mest studerade växten. Effektiviteten i behandlingen av symtomatisk godartad prostatahyperplasi (BPH) är den mest studerade riktningen för denna växt, vilket främst beror på dess aktivitet av 5a-R-hämning. [11],  [12],  [13] Inhibering av 5α-reduktasinhibitorer förhindrar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT), höga nivåer av vilka är associerade med BPH. [14] Samma patogenes är också giltig för androgenetisk alopeci. [15],  [16] Även om nässlor blad används traditionellt för håravfall, vilket bekräftar de kliniska prövningar saknas fortfarande. I en studie genomförd med en kombination av växt extrakt, inklusive nässlor, konstaterades att denna kombination väsentligt ökar spridningen av humana dermala papillaceller i koncentrationer från 1,5% till 4,5%. Nässlor innehåller ß-sitosterol, som stimulerar angiogenes genom att öka syntesen av vaskulär endotelväxtfaktor (VEGF) och stödjer ny hårväxt. [17]

De otroliga fördelarna med nässlahår kan kallas otroliga! Så många komponenter samlas i det att även om det inte fanns några andra medicinalväxter, skulle mänskligheten likaså vara fluffig och tjockhårig, med vackert manligt hår och kvinnliga lockar. Om jag helt använde gåvorna generöst som erbjuds av den omgivande naturen. [18]

Studier av nässlans sammansättning visade att växter innehåller en betydande mängd biologiskt aktiva föreningar. Nässlor blad innehåller terpenoider,  [19] karotenoider, inklusive β-karoten, neoxantin, violaxantin, lutein, och lykopen, fettsyror, i synnerhet palmitinsyra, tsis.-9,12-linolsyra och α-linolensyra, olika polyfenolföreningar  [20],  [21]essentiella aminosyror, klorofyll, vitaminer, tanniner, kolhydrater, steroler, polysackarider, isolektiner och mineraler, varav det viktigaste är järn.

Färska blad innehåller höga halter av vitamin A, C, D, E, F, K och P samt vitamin B-komplex. [22] Det är också känt att bladen innehåller en särskilt stor mängd selen, zink, järn och magnesiummetaller. Rafajlovska et al. Noterade att bladen, stjälkar och rötter av nässlor innehöll mer kalcium än magnesium. Dessa två element fanns i mängder nästan tre gånger högre i blad än i stjälkar och rötter. Zink hittades vid de högsta koncentrationerna i bladen (27,44 mg / kg torrvikt), följt av koppar (17,47 mg / kg) och mangan (17,17 mg / kg). Det genomsnittliga koboltinnehållet var betydligt högre i bladen än i stjälkar och rötter. Nettelblad innehåller dessutom bor, natrium, jod, krom, koppar och svavel. 

Det totala fenolinnehållet i ett gram nässlingspulver är 129 mg GAE (motsvarande Gaelic acid), vilket är två gånger högre än fenolhalten i 100 ml tranbärsaft (66,61 mg GAE). Nässla har visat sig vara mättad med enskilda polyfenoler än andra vilda växter. Gaima och hans kollegor fann att innehållet i fenolföreningar i nässlor var betydligt högre än i maskrosblad. Vayich et al. Rapporterade att rutin är den dominerande fenolföreningen i nässlor. Med användning av ultraljudsekstraktion detekterades ferulinsyra, koffeinsyra, klorogena syror och synapinsyror i nässlor. 

Krauss och Spitteler identifierade arton fenolföreningar (inklusive homovanilylalkohol, vanillin, vaniljsyra och fenylpropaner) och nitton ligander (inklusive isobarisk, areresinol, secoisolaricresinol och neo-olivyl) i rotextrakt. Scopoletin, ett derivat av kumarin, har också hittats i nässlorötter. 

Växtens blad innehåller också karotenoider, främst ß-karoten, violaxantin, xantofyll, zeaxanthin, luteoxantin och luteinepoxid. Fem monoterpenoidkomponenter hittades också i nässlor: terpendioler, terpendiolglukosider, a-tokoferol.

Nässla för hår är oundgängligt, det är till och med konstigt att inte alla förstår detta. Innehåller karotenoider, antioxidanter, flavonoider, C-vitamin, mineraler, organiska syror, antiinflammatoriska, uppvärmning, soling, antibakteriella komponenter som påverkar håret enligt följande:

 • neutralisera gifter och fria radikaler;
 • anrikad med pantotensyra;
 • minska irritation, klåda;
 • återfuktar hudens yta;
 • uppdatera celler;
 • blockera produktionen av "skallighet hormon";
 • motstå fett, mjäll, seborré;
 • utvidga blodkärlen, förbättra näring av folliklar;
 • näringsrötter, vilket stimulerar hårväxt.

Användbara ämnen extraheras från nässlor under framställningen av hemmagjorda sköljningar. För dem tar de torkade eller färska råvaror, ibland lägger de till en annan användbar dryck: salvia, kamomill, kardbotten, rosmarin, lavendel, citronmeliss och rödgylt. Kompositionen beror på situationen och hårtypen.

Som ett resultat av den kombinerade verkan av dessa ämnen blir håret starkare, starkare, glansig, frodig. Vad som krävs för att uppnå med nässlor.

Kontra

Känslighet, sår och eventuell kränkning av hudens integritet är en kontraindikation för extern användning av frön eller nässlasaft för hår.

 • Nässlor bör inte tas internt för blödning orsakad av kvinnliga problem eller njursvikt.

Avkok, pulver, infusioner är kontraindicerade vid högt blodtryck, ökad blodkoagulering, åderförkalkning samt kvinnor i position. Därför, utan att rådfråga en läkare, är det bättre att inte använda växten.

Korrekt användning av gräset förhindrar utveckling av möjliga komplikationer. För att förhindra sådana fenomen bör man veta att nässlor har en torkeffekt och gör torrt hår hårdare. För att undvika detta är det bättre att inte skölja dem utan bara gnida tinkturen i rötterna.

Blondiner riskerar att få en ful nyans, så det är bättre för dem att inte använda nässlor för hår eller att lägga till citronsaft för att neutralisera gröna pigment i ett avkok.

Recensioner

I recensionerna rapporterar kvinnor inte bara personliga upplevelser med nässlor utan delar också hemligheterna för självupphandling av råvaror. Nässlor för hår, många kallar den enda frälsningen, ett utmärkt alternativ till industriprodukter. Använd avkok, oljor, självgjorda masker.

Resultat

Positiva resultat erhålls oavsett råmaterialtyp: vare sig det är färskt nässlor, klipps för hand eller torkas av apotekare, vilket apotek erbjuder. Nässlor för hår är en utmärkt produkt som eliminerar problem och främjar tillväxt, läkning och stärkande flätor. De blir blanka, välvårdade, silkeslen, släta. Mjäll, klåda och irritation i samband med dess närvaro försvinner.

 • Hår är berikat med värdefulla näringsämnen, kammar väl och lyser vackert.

Kom ihåg kvinnor från tidigare århundraden med höga frisyrer för damer och flickor med glänsande lockar eller tjocka långa flätor. Men de använde uteslutande alternativa medel, först och främst nässlor, och inte schampon-balsam-balsam som är moderna idag!

Vissa källor rapporterar att håret förändras efter den första applikationen. För att erhålla önskat resultat krävs det faktiskt längre förfaranden. Förutom sköljning är nässlingsmasker effektiva, särskilt med tillsats av vitamin och näringsämnen.

På grund av användningen av nässlingpreparat försvinner mjäll och ibland minskar mängden grått hår till och med.

Ogräs, stickande och bita alla som rör det - sådant är känt för de flesta av oss nässlor. Men bakom den skarpa "karaktären" och immuniteten ligger mycket bra. Användningen av nässlor för hår är ett tydligt bevis på detta. Att skölja eller gnugga nässlor hanterar perfekt alla brister i hårbotten. Lite tålamod - och alla kan fladda med en frisyr som både vänner och fiender kommer att avundas.


Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Nässlor från håravfall och tillväxt" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.