^

Sätt att använda nässlor för att stärka och växa hår

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Oavsett syfte tas nässlor för hår färskt eller torkat, detta påverkar inte effektiviteten. Torra kan samlas oberoende eller köpas på apotek, i förpackning eller påsar. Det viktigaste är att observera metoden för applicering och dos. Till exempel krävs inte sköljning med torrt hår, ett extrakt från nässlorna är tillräckligt för att gnugga in i huden.

 • Hårskölj med avkok efter tvätt med schampo som matchar hårtypen. Buljongen framställs enligt speciella recept, med tillsats av ytterligare ingredienser. För skadat hår är coltsfoot lämpligt.

Förutom sköljning behöver håret masker. Näring tillhandahålls av en honung-havtornsblandning med nässlingsbuljong. Hon lyser också en torr frisyr, om citronsaft läggs till massan. För att stimulera produktionen av fett, som skyddar mot torrhet och sprödhet, bereds en avkok av nässlor och ekbark med tillsats av olivolja.

 • För enkelhets skull hälls den beredda lösningen i en sprayflaska. En sådan spray passar bra på håret och färgar inte andra rätter.

Det bör noteras att buljongen har en tonande effekt: blondiner efter nässlor kan förvandlas till grönhårig. Om en sådan omvandling är oönskad måste citronsaft eller äppelcidervin tillsättas i nässlasköljningen.

Hur man gör nässlor för hår?

För att användningen av nässlor för håret ska bli framgångsrik bör du skölja med en avkokning tre gånger i veckan. Vätskan för detta är gjord av en tidigare framställd buljong och tillsätter rätt mängd vatten. Sköljning görs efter att skampan har sköljts med rent vatten.

Hur man brygger nässlor för hår för att få den mest användbara produkten? Allt är väldigt enkelt: ta på 3 msk. Matskedar gräs, ånga i 0,5 l vatten och hålla på kaminen i 20 minuter. Den kylda och filtrerade vätskan är klar för användning.

 • För att bekämpa mjäll används en mer koncentrerad bas. Ett glas torra råmaterial bryggs i ett vattenbad i en halv liter vatten.

Effektiviteten ökar med tillsats av salvia, hästsvans, humlekottar, mynta, kardrot, ekbark eller kryddnejlika och längre infusion: upp till 2-3 timmar. 100 ml av lösningen kan sättas till schampot och spädas i ett förhållande på 1 till 10 för sköljning.

 • Minskar förlusten av en produkt som är beredd i en termos från rosmarin, kardrot och nässlor. Nässlor med calamus hjälper från grått hår.

Tvätta flätorna gör en lösning i proportionen av ett glas per liter varmt rent vatten. Vätskan ska fördelas jämnt över hela trådens längd. Skölj av med rent vatten krävs inte: låt torkmedlet förlänga sin verkan. Tvingade lockar ska inte heller torkas och torkas med en handduk. Det är bättre om håret förblir vått så länge som möjligt.

Nettle Hair Recipes

Många typer av användbara produkter är tillverkade av nässlor för hår. Och med tillägg av andra växtkomponenter - och ännu mer. Bland recept med nässlor för hår är de mest populära avkok. De sköljer håret efter schampo, tvättas med vatten. En lösning med nässlor för hår hälls långsamt på huvudet, och se till att det tvättas varje tråd och torkas utan att torka av håret.

Effektiva anti-skallighetmasker erhålls från nässlor och hästsvansrot. Under beredningen mals de torra ingredienserna till pulver, insisteras i kokande vatten på ett mörkt ställe i 6 timmar. Att gnugga infusionen minskar seborrheisk klåda och stärker rötterna.

Ett användbart botemedel mot oljigt hår är tillverkat av en massa som slås ner av en mixer och havssalt. Det visar sig att nässlonscrub, som försiktigt gnuggas i huvudet och hålls under en film och en handduk i en halvtimme. Skölj med vatten vid en behaglig temperatur.

 • Torra hår gillar inte salt, så det ersätts med honung. Applicera, blötlägg och skölj blandningen på samma sätt.

Hemma är det lätt att laga nässlorolja. Receptet är som följer:

 • Slipa färska råvaror med en mixer eller en köttkvarn utan att pressa saften. Häll massan med vegetabilisk olja, stäng diskarna tätt och förvara på en kall plats i 2 veckor. Rör om ibland, filtrera i slutet. Lägg till schampo när du tvättar eller gnider i hårrötterna. Verktyget eliminerar mjäll, stimulerar tillväxten av nytt hår, skyddar mot förlust.

Nässlingskomponenter ingår också i de färdiga produkterna från kända märken som tillverkar masker för återställande av skadade och tråkiga flätor. De kan köpas i kosmetiska butiker och onlinebutiker.

Nässlor buljong för hår

En av uppgifterna under beredningen av en nässlingsbuljong för hår är att neutralisera den brinnande känslan som orsakas av myrsyra. Denna ingrediens har stickande egenskaper som är välkända för alla som vågar "röra" nässlor. Vid kokande växtmaterial försvinner skärpan, därför är avkok inte-aggressiva och säkra i detta avseende.

 • Apotek nässlor för hår används vanligtvis, men färska örter är i vissa fall mer värdefulla. Exempelvis erhålls naturliga juicer och massa för masker från saftiga råmaterial.

Ett av recepten på buljongen framställs av 5 matskedar torkade löv per 500 ml kokande vatten. Efter 20 minuters kokning filtreras vätskan och tas ut i kylan. Tvättat hår fuktas, masseras vid rötterna, kammas längs längden. Skölj av den applicerade buljongen efter 7-10 minuter. Vätskan förvaras bäst i en mörk skål.

 • Buljongen måste användas med varje schampo för en fullständig sköljning av hår. Engångskampanjer är ineffektiva. Som ett resultat av sådana procedurer blir de rena, glänsande, luktande, starka.

Baserat på vatten bereds en alkoholbuljong. För honom tar de lika beredd buljong, alkohol och kokande vatten. Blandningen förinfunderas i 10 dagar på ett mörkt ställe. Filtrerad används för att gnugga - innan du tvättar håret. Det ingår också i sammansättningen av kosmetiska hårmasker.

Nässlor olja för hår

Från nässlor gör medel där de fördelaktiga egenskaperna för bladen, stjälkar, växternas rötter är koncentrerade. Tack vare sådana rika kompositioner är hår och hud läkt och får ett vackert och välvårdat utseende. Nässlor för hår används för vård, behandling, förebyggande av mjäll och olika sjukdomar. Hår skadat av termiska apparater, kemisk behandling, färgning behövs särskilt i sådana beredningar.

 • Nässlor olja för hår bereds från roten, tvättas och finhackas i bitar. 50 g olivolja kräver 30 g rot. För att extrahera användbara komponenter är det tillräckligt att insistera på rötterna i en vecka, varefter oljeverktyget är klart för användning.

Oljan gnuggas i huvudet så att den inom en timme ger huden och rötter hela paletten med användbara komponenter. Tvätta sedan håret med milt schampo. För att förhindra mjäll bör nässlor olja läggas till schampot, som används kontinuerligt. Hår kommer att tackas av prakt, täthet, glans.

 • Nettles unika egenskaper används aktivt av den kosmetiska industrin.

Tjock olja med effekten av keratinrätning, med skyddande, fuktgivande och närande egenskaper ger Fito Cosmetic. En liknande produkt "Goat Dereza" av samma märke har förnyelseförmåga, befästande, fuktgivande förmåga.

Tjocka oljor erhålls med kallpressad teknologi, varigenom växtens fördelar bevaras maximalt. En tjock konsistens hjälper till att omsluta varje hår med skyddande och näringsrika komponenter. Nålens komponenter kompletteras ofta med vitaminer och näringsämnen som finns i andra växter.

Burdock olja med nässlor för hår

En av de mest populära och effektiva alternativa åtgärderna är kardborreolja med nässlor för hår. Var och en av dessa växter har en gynnsam effekt på hårfästningen och förbättrar dess tillstånd. Tillsammans ger båda ingredienserna en dubbel effekt.

Fördelarna med nässlorolja för hår är följande:

 • förbättring av lokal blodcirkulation;
 • ökad tillväxt;
 • förebygga skallighet;
 • anrikning med vitaminer;
 • fuktgivande huden;
 • regenerering av mindre skador.

Tipsen upphör med att dissekera och bryta av, talgkörtlarnas funktion normaliseras oavsett hårtyp. Det finns en kumulativ effekt: ju längre du använder kardborreolja med ett nässlingsextrakt, desto friskare blir krullens skick och utseende.

Den vanliga appliceringsmetoden är att gnida och applicera på trådarna längs hela längden innan du tvättar håret. Förfarandet är bekvämare och effektivare om produkten värms upp till 35–40 grader. En "wrap" insvept i folie krävs för att motstå en halvtimme. Skölj sedan som vanligt med vatten och schampo.

Burdock-olja i kombination med nässlingsprodukten är inte underlägsen vad gäller dyra industriprodukter. Det måste appliceras systematiskt, två gånger i veckan, tills de skurna ändarna har tagits bort och tjocka flätor växer tillbaka.

Nässlor och kardborre för hår

Calamus, kamomill, nässlor och kardborre för hår är idealiska örter. De innehåller ett komplex av komponenter som skapats av naturen själv specifikt för behandling, förebyggande och hårvård. Dessa växter är användbara i andra sinnen, men de kan helt enkelt inte ersättas för hår: de förbättrar deras tillstånd, stimulerar tillväxt och förstör mjäll. Det är ingen slump att växtbaserade kosttillskott, särskilt nässlor för hår, ingår i formlerna för de bästa kosmetiska produkterna från olika märken. Polyfenoler med antioxidantaktivitet är ofta närvarande i börda associerade med olika biologiska funktioner, inklusive hämning av enzymer associerade med åldrande av huden. [1],  [2] Flera experimentella studier har visat bevis av biologiska aktivitet kardborre extrakt, inklusive antioxidant, anti-fria radikaler-absorbent, antibakteriella och leverskyddande verkan. [3]

De huvudsakliga fördelarna med nätsladdande nässlor är hudtoning, skydd mot mjäll, aktivering av folliklar för att påskynda tillväxten. Burdock rot bidrar till reglering av svett och sebaceous körtlar, är ansvarig för att förebygga alopecia.

 • För hår, använd alkohol tinktur, som gnuggas över en natt, med en huvudtvätt nästa dag. Eller vätska på vatten - för att blöta och massera huvudet.

Gör en skölj och ett tvättmedel med tillsats av schampo från en burdrot.

Schampo, balsamspray med burdock och nässlor erbjuder att köpa populära onlinebutiker. Avon Fitou-schampo berikar lockar med naturliga ämnen som återställer strukturen och skyddar mot sprödhet. Hår av alla slag blir smidigt och silkeslen, elastiskt och starkt, rent och doftande.

Nässlaspray för hår

För att öka effektiviteten rekommenderas det att kombinera nässlor med hästsvans i lika stora proportioner. Hemma, från dessa komponenter är det inte svårt att förbereda en spray med nässlor för hår. För att göra detta kräver växtmaterial fyllda med kokande vatten natt eller minst några timmar. Portioner bör vara tillräckligt för en dag, det vill säga för dubbel användning - på morgonen och på kvällen, eftersom under lagring försvinner en del av näringsämnena. I extrema fall förvaras vätskan i kylen i högst 2 dagar.

Nässlor för hår i form av en spray appliceras på rötterna dagligen. För sprayning använd en flaska med en spray, det är mycket bekvämt att använda den för att bearbeta. Innan sprutning måste håret tvättas, annars förorenas det snabbt med fett.

 • Om daglig tvätt av någon anledning inte är möjlig, applicera sprayen ofta, men också på ett tvättat huvud. Effekten av dess användning kommer säkert att komma.

Belita-företaget erbjuder sin utveckling av nässlaspray. Produkten är avsedd för skötsel av tunna, spröda flätor. Förutom nässlingsextraktet innehåller det en speciell aminosyra, arginin, som är användbar för hårfästningen. Nässlor har skyddande, näringsrika, regenererande, strukturförbättrande egenskaper. Det appliceras på rena, torkade flätor.

Ovärderlig fördel i hårvård tillhandahålls av Nettle Hydrolat som produceras av Floya. Används för sprayning och hårmasker.

Näslehårserum med humle

Håravfall stör många människor, oavsett kön och ålder. Därför ägnar kosmetikaindustrin stor uppmärksamhet åt detta problem.

Näslehårserum med humle löser problemet helt och hållet. Läkemedlet innehåller aminosyror och vitaminer för att nära glödlamporna och stimulera tillväxten, minska mängden hår som faller ut. Den systematiska appliceringen av serum förnyar varje hår från rot till spets, stärker, gör det friskt, glansigt, starkt, strålande.

 • Servera med nässlor för hår Floresan appliceras på natten, på tvättade och fuktade trådar. En nebulisator hjälper till att göra proceduren bekväm och effektiv. Masseras så att serumet absorberas fullständigt. Spolning krävs inte.

Förutom extraktet av nässlor och humle innehåller produkten kardborre, varm paprika, D-panthenol, sojaprotein, keratin, Rhodiola rosea.

Enligt recensioner av kvinnor som använder serum är fördelarna till ett överkomligt pris, användarvänlighet, sammansättning, effektivitet. Nackdelarna inkluderar det faktum att inte alla tillverkarens löften uppfylls. I vissa fall blir huden fet och håret får inte ett friskt glöd. Och känslig hud kan reagera på röd paprika med akut irritation och utslag i ansiktet.

Näsla hårbalsam

Problemhår kräver särskild vård. Nälshårbalsam från populära tillverkare eliminerar framgångsrikt bristerna i sådant hår av olika ursprung och natur. Deras formler berikas med naturliga ingredienser som förnyar och stärker håret från rötter till ändar.

Produkten "Stärkande" med ett extrakt av nässlor för hår innehåller en avkok av medicinska örter för att förnya försvagat, tunt och sprött hår. Det appliceras på våta lockar, skummas genom massering och tvättas av efter 3 minuter.

 • Regelbundna procedurer ger glans, mjukhet, styrka, enkel utformning av trådarna i frisyren.

Cleons "Nettle" -balsam riktas till kvinnor som ständigt målar sina flätor. På grund av färgning förlorar de sin glans och mjukhet, utan vilka det inte finns något vackert hår.

Handlingen av nässlingsbuljong, baserad på vilken formeln skapas, förbättras av eteriska oljor. Tall, lavendel, salvia, rosmarin är utmärkta balsamingredienser som normaliserar näring, förbättrar hårets struktur och ger tillbaka dess mjukhet och styrka. Ämnet kitosan bildar en skyddande film, mjölksyra och sorbinsyra fuktar huden och hårbotten.

Nässlor balsam för alla hår kan tillverkas oberoende. För att göra detta bör du köpa en speciell bas i granulat, som upplöses i het nässlingsbuljong. Ett konserveringsmedel tillsätts, apotek vitaminer E och B, den färdiga balsam placeras i en flaska, bekväm för användning och förvaring.

Nässlahårmask

Tack vare hårmasker med nässlor kan du uppnå flera mål: stärka rötterna, återställa strukturen, normalisera oljeaktighet, eliminera mjäll, öka densiteten. Masker är tillverkade av färska och torra växter, ensamma eller i kombination med andra välgörande örter.

 • Färskt nässlor för hår i form av juice är den enklaste masken. Det kokas i en juicepress.

För en procedur räcker 2-3 matskedar färsk juice. När du har gnuglat in den i huden, linda in huvudet i en plastlock och låt stå i en timme.

 • Fett hår kommer att förbättra utseendet efter en mask med salt.

Bladen gnides på gröt, tillsätt vanligt salt eller havssalt, knådas och applicera på rötterna. Gnid lätt, linda in en hatt och låt stå i 15 minuter.

 • En intressant kombination är nässlarmask + yoghurt.

Blanda den gröna massan i mixern (du kan lägga mynta till nässlan) blanda med yoghurt eller kefir, applicera på vått hår och skölj efter 15 minuter.

 • Nässlor blandas väl med naturlig henna.

Torra råmaterial och färglös henna hälls med varmt vatten, späds ut till en homogen konsistens och äggula tillsätts. Efter 20 minuter tvättas massan av med schampo.

Utmärkta masker erhålls om du tar nässlor olja som bas, lägger till flytande honung, äggula, en kapsel av B-vitaminer. Isolera håret i 40 minuter och skölj sedan med schampo.

Pepper Nettle Hair Mask

För att stimulera tillväxt används ofta irriterande ämnen som orsakar en rusning av blod till huden och rötter. Det kan vara peppar som används i mat. Sensicares peppar och nässlor kosmetisk hårmask har en dubbel effekt: förutom att förbättra blodcirkulationen förhindrar den också mjäll och skallighet och stimulerar hårtäthet och styrka.

 • Nässla för hår i kombination med peppar är en icke-flytande massa som lätt kan fördelas över våta flätor, tidigare tvättade och kammade.

Huvudet täcks med en plastpåse i 10 minuter och tvättas sedan av med vatten med en behaglig temperatur. Efter masken blir håret mjukt, glansigt och luktar försiktigt färska örter och blommor.

Masken är utformad för att effektivt hjälpa alla hårtyper: näring och hudvård. I allmänhet utför masken närande, stimulerande, uppvärmande uppgifter, ger kvalitetsvård.

 • Extraktet av varm peppar påskyndar blodcirkulationen, stimulerar tillväxten och sätter vilande lökar, som är ansvariga för styrka och densitet, i ett aktivt tillstånd.
 • Nässlagextrakt förhindrar håravfall, sprödhet och svaghet och bildning av mjäll.
 • Konditioneringskomponenter mjukas, gör flätningar lydiga för kamning och styling.

Bristen på förpackningar för användaren betraktas som bristen på ett skyddande membran, liksom den utlovade uppvärmningseffekten, som förväntas av peppar som en aktiv komponent i masken.

Nässlor hår extrakt

Butiker med naturliga råvaror erbjuder färdiga nässlagextrakt för hår för kosmetiska ändamål. Till exempel ett vatten-alkohol-glycerin-extrakt innehållande användbara organiska syror, flyktiga, klorofyll, karotenoider, vegetabiliskt protein, vitaminer, proteiner, tanniner, mineraler. Som ingrediens ingår ämnet i olika koncentrationer i formlerna av krämer, masker, scrubs, schampon, tvålar, munvatten, massageblandningar, salvor.

Nässlor för hår i form av ett extrakt har följande egenskaper:

 • desinficerar, rengör, tonar huden;
 • motstår skallighet, mjäll och åldersrelaterade problem;
 • förbättrar mikrosirkulationen och metabolismen i epidermala celler;
 • stärker folliklar och stavar;
 • behandlar abscesser och kokar, läker skador på huden;
 • gör håret tjockt och glansigt.

Nässla "halvfabrikat" av olika nyanser (från grönt till brunt) används inte bara för hår. Det används i anti-celluliter-program, som en del av beredningar för att kontrollera insekter och för att skölja munhålan, för tillverkning av barn- och åldersrelaterade produkter, massageblandningar och salvor för irritationer.

Läkemedlet används också som ett internt botemedel. Det har ett milt laxerande, antiseptisk, hemostatisk effekt, sänker socker och ökar mängden hemoglobin.

Torra nässlor för hår

Kosmetika- och parfymindustrin använder både färska och torra nässlor för hår. Recept har kommit ner till oss från forntida tider - eftersom människor blev medvetna om de gynnsamma effekterna av en medicinalväxt på hårbotten och håret. Bland andra uppskattas de deodoriserande och antiseptiska egenskaperna hos nässlor för hår.

 • Torra nässlingsprodukter används internt och externt.

De innehåller mycket mer askorbinsyra än citrus och mer A-vitamin än morötter. Växten lindrar anemi, ökar försvaret, aktiverar ämnesomsättningen, läker sår och inflammationer. Förutom näringsämnen innehåller det pektin, fiber, antioxidanter, hormoner, organiska syror.

För behandling och kosmetiska ändamål, applicera alla delar av den torkade växten. Utåt - främst infusioner för att skölja ansikte och hår. Nässlor eliminerar hudfel, särskilt akne och mörka cirklar. Att skölja flätorna med infusion eliminerar mjäll, klåda, överskott av fettinnehåll i huvudet.

Nässlainfusion som används internt normaliserar matsmältningen, läker sår, eliminerar vitaminbrist. Åtgärden är indicerat för blödningsstörningar, svag immunitet, förkylning och hosta.

Nässlor infusion för hår

Oftast förbereds nässlorinfusion för hår för sköljning. Ett enkelt alternativ kan ersätta dyra läkemedel och salongprocedurer. Det räcker inte att vara för lat och förbereda ett alternativ som är optimalt för ett visst fall.

Nässlor för hår i form av infusion bereds av torrt gräs. Ta 3 msk. Matskedar i två glas vatten. De hällda råvarorna placeras i diskarna och täcks med en servett eller handduk. Sedan används den filtrerade vätskan för sitt avsedda syfte: för att skölja eller gnugga in i huvudet.

 • Vissa tillskott förbättrar nässlarnas kvalitet. Så avkok med tillsats av honung eller vinäger gör produkten starkare och effektivare.

Nässla-lindocka buljonger har en underbar effekt; skölj dem med långa trådar eller gnugga in i huden.

För matlagning, ta lika torra löv och finhackad rot. För en procedur räcker det med 3 matskedar av blandningen och 0,5 liter kokande vatten. Efter en halvtimme är infusionen klar för extern användning.

Nässlor stärker håret med kardborre och andra ingredienser: grönt te, rosmarin. De lika stora delarna av dessa komponenter ångas och infunderas i 20 minuter. Skölj med filtrerad vätska.

Nässlor tinktur för hår

Den systematiska användningen av nässlor för hår har en gynnsam effekt på deras tillstånd och utseende. Löv, juice, buljong, tinktur, mask - allt är lämpligt för detta ändamål, beroende på typen av hud och hår och det specifika problem som bör lösas. Tinkturen är effektiv mot ett antal sjukdomar: matsmältning, luftvägar, urinorgan, allergier, blödning, neuros, osteoporos, anemi, ledpatologier. Det används för att behandla brännskador, eksem, seborré, akne samt mjäll och förebyggande av alopecia.

 • Nässlor tinktur för hår bereds enligt följande recept.

Placera bladen i en glasskål, häll vodka eller alkohol 70% i ett förhållande på 1: 1, motstå 10 till 14 dagar på ett mörkt ställe. Används för att gnugga i huvudet för att förbättra hårväxten. Håll på huvudet i 30-40 minuter. Ett sådant verktyg används också för behandling av leder, sår, blåmärken.

För tinkturer ska du köpa eller självständigt förbereda miljövänliga råvaror. Speciellt effektiv är användningen för förebyggande och behandling av skallighet. Det är sant att alkohol tinktur används inte för att ta hand om torra flätor.

Nässlansaft för hår

Nässlor främjar återhämtning efter många sjukdomar. Det används för vitaminbrist, luftvägar, till och med tuberkulos. Kosmetisk användning av växten är också mycket effektiv, särskilt för att förbättra hårets skick.

 • Exempelvis är nässlansaft för hår perfekt för att återställa strukturen. En läkande dryck, när den används korrekt, gör flätorna glänsande och friska.

Det är tack vare juicen som vi känner, i kontakt med huden, den brinnande effekten av nässlor. Skarpa villi, som täcker blad och stjälkar, används för att skydda mot djur som kan äta saftigt gräs. Vid kontakt med ytan bryts villierna, gräver i huden och injicerar deras juice, som innehåller myrsyra, histamin, organiska syror och andra komponenter.

 • Nässlor för hår ger mycket mer fördelar än de obehagliga känslor som kännas när du rör vid anläggningen.

Juice erhålls genom slipning av saftiga markdelar. Ta unga örter innan du blommar och lägg i en mixer. Den gröna massan pressas, den resulterande vätskan används för att behandla hårbotten - mot mjäll, skallighet och hårsvaghet.

Alternativ medicin behandlar också kvinnliga och hudsjukdomar med färsk juice, och officiell medicin använder de hemostatiska, koleretiska och vitaminiserande egenskaperna hos brinnande örter.

Näshårshampo

Nettles unika egenskaper för hår används till fullo av kosmetologer genom tiderna. Hela serien av produkter har skapats med hänsyn till alternativ erfarenhet och vetenskaplig forskning som innehåller ett förråd med användbara komponenter - för hud, hår, organ och kroppen som helhet.

Nässchampon för hår erbjuds av följande tillverkare:

 • Velta "Vår familj";
 • "Ren linje";
 • Förstärkning med en dubbel koncentration "Clean Line";
 • Belita-Vitex med luftkonditionering;
 • Med humle Nature House Italy;
 • Klorane med näslaekstrakt;
 • Kloran för oljigt hår;
 • Helande örter Skönhet Naturligt;
 • Balm Pirana;
 • "Cleansing" Yves Rocher;
 • Naturia Joanna Polen Grönt te;
 • Med skinka från Avon;
 • "Cleansing" Pharmacy Botanics;
 • aphrodite;
 • omgivningar;
 • Skötsel Logona;
 • Sulsen forte 2% Mirolla;
 • Med grönt äpple "Energy of Nature" av Schauma;
 • Villa;
 • Stärka och skydda mot BIO: s charm;
 • Med kardolja "Green Pharmacy";
 • Torrt schampo mot fett från Cloran;
 • Med honung "Effektiv volym och hårdensitet" från Parfums;
 • Gyttja med en kamomill Israel;
 • Pusya;
 • Med guarana för att växa och stärka STYX;
 • Med humle floresan;
 • Body & Soul;
 • Självreglerande DRNA;
 • Terapeutisk med rosmarin för mjäll Hälsa & skönhet;
 • Botanicus-kosmetika;
 • Lök från håravfall och skallighet 911+;
 • Special med lakritsrot från "Liberty";
 • Med citron från Oriflame;
 • Baserat på tvålroten från "Recipes of Granny Agafia";
 • Intensiv LaRossa-uppdatering;
 • Nässlaroma;
 • Med panthenol från Bio Bione;
 • Med fytokomplex från THALIA;
 • olja;
 • “Golden Silk” “Growth Activator” av Herbica.

Nässlor och tusenskönor för hår

De som vill ha lyxiga flätor vet att de bör sköljas noggrant för att neutralisera påverkan av de aggressiva komponenterna som utgör schampon. Om tillväxten och tillståndet försämras rekommenderas att använda terapeutiska avkok. Nässlor och kamomill för hår är exakt vad effektiva avkok och infusioner görs av.

 • Olika hårstrån är lämpliga för olika örter och deras kombinationer. Nässlor för hår med högt fettinnehåll går bra med kamomill, malör, nuv, cinquefoil, hypericum, björk. Kombinationen av nässlor + kamomill stärker maximalt, stimulerar tillväxt, ger volym till frisyren.

Kamomill eliminerar fet seborré. Växter används främst i form av en sköljbuljong, vanligtvis två gånger i veckan. Efter snabb sköljning, även plumpa flätor ser välvårdade ut, försvinner vita skalar gradvis. [4]

Kamomill mjukar och återfuktar, förhindrar bildning av mjäll och främjar tillväxten av trådar. För att förbereda en liter infusion, ta 1 st. En sked med blommor, häll kokande vatten och låt stå i en halvtimme. Sådan sköljning rekommenderas efter varje tvättprocedur.

 • Du kan inte koka kamomill för att inte tappa värdefulla komponenter, särskilt kamazulen.

Tillsammans med nässlor förbättrar användbara ingredienser handlingen, kompletterar varandra och påskyndar ett positivt resultat: läka och förbättra utseendet på lockar.

Nässlor och citron för hår

Varför smälter nässlor och hår citron så bra att Oriflame erbjöd sina kunder samma schampo med samma namn? Faktum är att de aktiva substanserna som dessa produkter är rika på har en mycket gynnsam effekt på håret. Och detta beror på kompositionen.

 • Citrus eterisk olja innehåller fruktsyror med antioxidant och fuktgivande egenskaper. Under deras inflytande blir trådarna släta, mjuka, glänsande.
 • Nässlor huva bryr sig om hår. Det tar bort överflödigt fett, toner, berikar med mineraler.

Schampo med dessa egenskaper rengör djupt huden och håret, benägna att öka fettet, hjälper dem att hålla sig snygga, släta och strålande längre.

 • Nässlor för hår och citronsaft gör ett utmärkt skölj hem.

Det behövs eftersom enkel tvätt gör håret styvt, tråkigt, styggt - på grund av närvaron av salter, smuts, olika orenheter som finns kvar på hårstavarna och rötter. Växtbaserade sköljningar neutraliserar dessa föroreningar och vattenhårdhet, tvättar bort kemikalier och rengör varje hårfäste från en matt film. Efter sköljning är trådarna lätta att kamma, de blir lätta, elastiska och mjuka.

 • I synnerhet återställer citronsaft glans och lydnad mot hår, eliminerar överdrivet fettinnehåll. [5] Förhållandet mellan juice och vatten är 100 g per liter.

Nässköljning stärker, främjar hårets täthet och glans. Det är bättre att applicera på mörka lockar, eftersom ljus kan få oönskad färgning. För buljong ta torra eller färska råmaterial, häll kokande vatten och förvara i ett vattenbad. Koncentrerad vätska måste spädas med en liter vatten.

Nässlor frön för hår

Om vi talar om nässlor för hår, menar vi först av allt att stärka och läka flätorna. Använd dessa stjälkar, löv, torra råvaror för dessa ändamål.

 • Men i arsenal av alternativ medicin finns det också läkemedel som använder nässlor frön för hår. Mer exakt, mot håret. Eftersom nässlor frön tar bort hår.

De innehåller komponenter som bränner hår och med dem huden. Därför är denna procedur fylld med inflammation, klåda, irritation i huden. För att undvika sådana konsekvenser bör sådana manipulationer utföras särskilt noggrant.

 • Bränn nässlor bildar frön i juli - augusti.

40 g frön tas per portion av produkten som tar bort oönskat hår, tritureras och fylls med 100 g solrosolja. En kvalitetsprodukt ska infunderas i minst 8 veckor (enligt andra källor - 2 veckor). Efter filtrering hälls produkten i ett annat kärl och förvaras i kylan. Oljan är klar för regelbunden användning. Effekten uppstår när den appliceras två gånger om dagen.

 • Ett annat sätt att bli av med oönskat hår är att dagligen gnugga problemområdena med färskt nässlor.

Detta är effektivt, men inte alltid praktiskt, eftersom proceduren kräver tid och relevanta villkor. Växten kan också förhindra uppkomsten av tidigt grått hår.

Som redan nämnts kan utbränning av hårrötterna med nässlingskoncentrat vara farligt, därför är det inte lämpligt för personer med ökad hudkänslighet eller i närvaro av kontraindikationer för nässlor.

Ekbark och nässlor för hår

Bland de långvariga alternativa recepten förtjänar användningen av ekbark och nässlor för hår uppmärksamhet. Ekbark är ett välkänt terapeutiskt medel som ger glans, påskyndar tillväxt, läker huden, eliminerar överskott av fet hår.

 • Det skördas under svullnad av njurarna, avskärande från unga friska kvistar, utan tillväxt och sprickor. På apotek säljs bara en sådan bark.

I kombination med nässlor för hår är ekskal bäst för brunetter, eftersom båda komponenterna har en tonande effekt, vars skugga kanske inte tilltalar skönhåriga människor.

På basis av barken framställs masker, sköljningar, balsamar med garvning och antibakteriella egenskaper. För att öka tillväxten, tillsätt torkad nässlor (1 matsked per 40 g bark).

För att förbereda det enklaste sköljmedlet hälls torra råmaterial i ett glas varmt vatten, kokas över låg värme i 20 minuter, varefter den filtrerade vätskan bringas till en volym av 1 liter. Den färdiga produkten används för att tvätta håret efter tvätt med schampo.

Oavsett hur effektiv växtmedlet är, bör du inte förvänta dig ett omedelbart resultat av det. Men efter en månads kurs kommer håret nödvändigtvis att bli glansigt, få en vacker nyans och volym.

Nässlor, kryddnejlikor och kardborreolja för hår

Den färdiga produkten med nässlor, kryddnejlikor och kardborreolja för håret "Golden Silk" säljs i specialavdelningar i apotek och företagsbutiker. Produkten från den kosmetiska fabriken "Alternativt hantverk" stärker rötter och återställer stavarnas struktur, tjänar till att förhindra mjäll, klåda, irritation och ger silkeslen lockar. Alla dessa uppgifter utförs framgångsrikt av de beståndsdelar som erhållits från nässlor och kardborre, liksom majsolja och E-vitamin.

De aktiva ingredienserna härrörande från kryddnejlikor är inte bara ett populärt smaksättnings- och matsmak, utan värderas också för deras antibakteriella, lugnande och regenererande egenskaper. [6]

 • Eterisk olja med en unik arom erhålls från olika delar av trädet, men den mest värdefulla för hemmabruk erhålls från njurarna.

Det irriterar inte huden och verkar inte bara på kroppen utan också på en persons känslomässiga tillstånd. Det har också egenskaperna till ett afrodisiakum. I kosmetiska formler går det bra med salvia, ros, bergamot, grapefrukt.

Nässlor olja för hår appliceras jämnt på rötter och trådar, fördelas med en kam och åldras på huvudet under en handduk i 20-30 minuter. Sedan tvättas det lätt med schampo utan att belasta håret. För effektivitet bör förfarandet utföras en eller två gånger i veckan tills önskat resultat visas.

Vid applicering måste man vara försiktig för att förhindra kontakt med ämnet i ögonen. Och ta också hänsyn till sannolikheten för en individuell reaktion på enskilda komponenter.

Ricinolja med nässlor för hår

Varför anses ricinolja med nässlor för hår vara ett av de mest effektiva medlen? Faktum är att alternativa medel har passerat den ålderdomliga "försöksperioden", och om idag har glömts, på grund av överflödet av industrikosmetika, är detta inte förtjänat.

Baserat på vegetabiliska oljor och nässlor för hår är det enkelt att förbereda olika produkter som omfattande påverkar tillståndet och typen av frisyr. Bränslor med nässlor bördigolja säljs färdigt. Kombinationen av komponenter gör deras fördelar maximalt:

 • blodcirkulationen i huden förbättras;
 • nya hårstrån börjar växa;
 • faller ut stoppar;
 • anrikning med vitaminer;
 • huden är fuktig, små sår och irritationer försvinner om de var;
 • tips sluta dissekera.

Vid regelbunden användning läkar både torrt och oljigt hår. Den kumulativa effekten fungerar: ju längre procedurer, desto bättre ser trådarna ut.

 • Det vanliga sättet är att gnida nässlarhjulet i huden och smörja trådarna längs hela längden innan tvätt.

Värm ämnet till 40 grader innan du applicerar, linda in det smörda huvudet i en halvtimme med en film. Tvätta som vanligt med schampovatten. För att öka effektiviteten kan du lägga till lökskal och honung, och för blondiner - en halv citronsaft så att håret inte blir oönskat.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.