^

Medicinsk expert av artikeln

Obstetrician-gynekolog, fertilitetsspecialist

Analys för hormoner under graviditeten

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 19.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Analys av hormoner under graviditeten är obligatorisk, vanligtvis utförs den så snart den gravida kvinnan registrerar sig i kvinnors samråd.

Även reanalys kan tilldelas i sådana fall:

 • Risken för missfall är hög. Särskilt om det i historien fanns redan missfall, bestående överträdelser av menstruationscykeln (orsaken till detta - den låga nivån av kvinnliga könshormoner i kroppen).
 • Risken för missfall eller delvis avlägsnande av moderkakan i en tidig ålder (5-12 veckor av graviditeten). I denna situation bör analysen för HG tas minst två gånger i veckan.
 • Hög sannolikhet för genetiska avvikelser hos det ofödda barnet. Om man misstänker en genetisk abnormitet, föreskrivs tre tester: alfa-fetoprotein (AFP), HG och estriolnivåer. Dessa tester gör det möjligt att få det mest tillförlitliga resultatet.

Innan du tar testet för hormoner behöver du äta något fett, sött på morgonen, 12 timmar före bloddonation. På tröskeln till varje belastning, kön, är det också nödvändigt att utesluta någon hyperemotionell belastning.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Analys av hCG under graviditeten

Analysen av hCG under graviditeten ger information om procentandelen av hormonet av koriongonadotropin. Definitionen av denna typ av hormon i blodet indikerar graviditet. Men förändringen i procenten av hgch indikerar patologier eller fysiologiska förändringar i en framtida mammas kropp. HCG produceras av cellerna i embryo skalet, det är tack vare det hormon som produceras att graviditeten inte slutar, och embryot stramar i livmoderhålan.

För att lämna analysen är det nödvändigt på morgonen, på tom mage. Om det inte finns något sätt att donera blod på morgonen, kan du ta det vid en annan tid, men innan det finns inget att äta 4-6 timmar. Hormonet börjar utstötas i kvinnans blod redan den 4: e sjätte dagen efter befruktning, dess procentandel i blodet är 25-150 mU / ml. Den maximala andelen hGH når 9-11 veckor av svangerskapet och är 21 000 - 291 000 mU / ml.

Andelen hCG ger möjlighet att bekräfta graviditeten vid ett tidigt tillfälle och bestämma mest precist perioden. Ett högt värde av hormonet observeras om:

 • Fostret har utvecklingsfel, Downs syndrom.
 • En gravid kvinna har diabetes mellitus.
 • Gravid gestos.
 • Artificiella gestagens användes.
 • Fertilitet fastställdes i flera graviditeter.

Den sänkta nivån av hg är:

 • Vid hot om missfall.
 • Med outvecklad graviditet.
 • Med fosterdöd eller fördröjning i sin utveckling.
 • När graviditeten är överdriven.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

Blodtest för TTG under graviditet

Analysen av blodet TTG vid graviditet spenderar för att uppskatta eller uppskatta hur sköldkörteln klarar av funktionen. Analysen av innehållet i sköldkörtelstimulerande hormon vid 24-28 veckors graviditet bör utföras för att:

 • Att upptäcka tyrotoxikos i en subklinisk manifestation.
 • Spåra resultatet av undertryckande behandling av sköldkörtelhypertrofi med sköldkörtelhormoner.
 • Tidig diagnos av tyrotoxikos och en droppe på TSH-nivån i en gravid kvinna.
 • Identifiera. Om framtida mamma har dolt diabetes av gravida kvinnor.

Blod för analys på TTG ska tas på morgonen, i tom mage, senast åtta måltider ska göras senast 8 timmar sedan. Innan du ger blodprovet, bör du inte börja medicinsk behandling, eftersom det kommer att påverka det slutliga resultatet. Om behandlingen redan har utförts är det bättre att donera blod två veckor efter avslutad behandling. Dagen före leverans kan inte vara fysiskt utarmad, och känslomässig hyperaktivitet är kontraindicerad, mat bör vara magert och inte för högt i kalorier. Det är också omöjligt att donera blod till TTG om följande procedurer utfördes dagen innan:

 • Rengografi, fluorografi.
 • USA.
 • Rektal undersökning.
 • Fysioterapeutiska förfaranden.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27], [28]

Trippelanalys under graviditeten

Den trefaldiga analysen under graviditeten utförs vid 16-18 veckors graviditet och måste göras av varje framtida mor. Testet innehåller en trippelstudie - studien av hCG-halten (0,5-2,0 MoM), AFP (0,5-2,0 MoM) och östol (0,5-2,0 MoM). Fluktuationer i nivån på dessa indikatorer i mindre utsträckning kommer att indikera bildandet i det framtida barnet av kromosomala abnormiteter och andra avvikelser i utvecklingen. Men analysdata är inte den slutliga diagnosen, med kvinnornas samtycke de utför en ytterligare analys - studien av fostervätska. Och om diagnosen bekräftas, då är frågan om fortsatt hantering av graviditeten, men i många fall, trots forskningsresultaten, födelsen av ganska friska barn.

Blod överlämnas för analys på en tom mage på morgonen. Den sista mottagningen av ljus, icke-näringsrik mat bör inte vara tidigare än 8 timmar sedan. Att sänka nivåerna av indikatorer för trippeltestet indikerar:

 • Nedsatt placenta, perenashivanii foster.
 • Patologier av det framtida barnets utveckling, diabetesmaternal.
 • Hög sannolikhet för missfall eller för tidig födsel.
 • Det låga värdet av östol indikerar utvecklingen av orgernäringsnäring hos fostret.

Ökningen i indikatornivån för trippeltestet indikerar följande avvikelser:

 • Hög hCG kan uppträda med överdelivering och felaktig graviditet, diabetes, mors gestos, hormonella droger under graviditeten.
 • Hög AFP inträffar med defekter i neuralröret och hjärnans utveckling hos det ofödda barnet, fosterdöd, hotet om att graviditeten avslutas.
 • Hög östol är när det bär ett stort barn, flera frukter.

Analys av hormoner under graviditeten gör det möjligt att förebygga eller på ett tidigt stadium identifiera avvikelser i fostret. Dessutom rekommenderas hormonell analys före barnets uppfattning, att vara medveten om de möjliga riskerna under graviditeten och att vara säker på framtida barns hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.