^

Medicinsk övervakning av gravida kvinnor

Medicinsk övervakning av gravida kvinnor genomförs från det ögonblick som det fastställdes graviditeten under alla nio månader. Dess mål är att hjälpa en gravid kvinna att upprätthålla ett normalt hälsotillstånd, vilket är ett oumbärligt tillstånd för bildandet av ett friskt foster.

Genomföra hälsokontroll, förlossningsläkare undersöker sina avgifter, utan komplikationer, en gång i månaden (under första hälften av graviditeten), och sedan början av den tredje trimestern, det vill säga 28 veckor - två gånger i månaden.

Mät blodtryck, viktökning och höjden av livmoderns stående, samt lyssna på fostrets hjärtslag, läkarna övervaka utvecklingen av framtida barn och hjälpa till att undvika eventuella komplikationer.

Värdet på metoden för att mäta basaltemperatur

Basaltemperatur är den som noteras när en person vaknar redan innan aktiviteten börjar. Den mäts i sängen, utan att gå upp, tar en termometer från nattduksbordet.

Normen för basaltemperatur under graviditeten: diagram

Om du följer grafen över basaltemperaturen under den första fasen av den kvinnliga cykeln när du planerar graviditet, kan du se hur den gradvis minskar under den första veckan

Första och andra sena graviditeter: vilka är svårigheterna?

Den första sena graviditeten anses vara ett allvarligt problem, eftersom chanserna att få barn minskar med åldern. Även om den barnafödande funktionen hos varje kvinna har vissa individuella egenskaper.

MOM under graviditet efter vecka

Bokstäverna MoM, som är obegripliga för patienter, betyder flera medianer, vilket betyder "multipel median" på engelska. Medianen i denna situation är en genomsnittlig indikator som motsvarar en viss graviditetsperiod. D

Diagnos av bruna sekret under graviditeten

Endast en läkare kan lugna en gravid kvinna eller sätta upp henne för det oundvikliga efter det att den slutliga diagnosen har gjorts, vilket kommer att klargöra situationen.

Analys av TSH under graviditet i 1, 2 och 3 trimester: tolkning av indikatorer

Kontroll av sköldkörtelfunktionen är mycket viktigt för friska kvinnor och kvinnor med redan befintlig sköldkörtelfunktion. När allt kommer omkring beror barnets utveckling på kvinnans många organ, inklusive sköldkörtelns funktion.

Basal temperatur vid graviditetens tillvägagångssätt: scheman på morgonen och på kvällen, normer eller priser

Nästan varje kvinna vet om förekomst av basaltemperatur. Men inte alla förstår vad som exakt pratar om, och av vilka skäl är basaltemperaturen under graviditeten så variabel. Låt oss försöka förklara i detalj och svara på de viktigaste frågorna som är relaterade till detta koncept.

Analys av AFP i graviditet: hur man utför och vad studien visar

Avvikelser i barnets utveckling under intrauterin tid tidigare kunde upptäckas först efter barnets utseende. Senare fanns det en ultraljud som gav tillräcklig information om brutna avvikelser från fostrets utveckling, från 10-14 veckor av graviditeten.

Förändringar i hCG vid ektopisk graviditet och deras diagnostiska värde

Under graviditeten uppstår flera förändringar i kvinnans kropp. Några av dem är synliga för det blotta ögat medan andra är så dolda att de bara kan identifieras genom ultraljud eller laboratoriediagnos.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.