^

Läkemedel som används för att reglera leverans

Läkemedel som används för att reglera födseln har ett mångsidigt syfte. I obstetrisk praxis använder man oftast smärtstillande medel, ett sätt att stimulera livmoderns kontraktil funktion eller omvänt att undertrycka det.

Medicin inkluderar också antikonvulsiva medel, förberedelser för kvinnor i arbete med högt blodtryck, hjärt-, cerebrala, nefrologiska störningar. Och i närvaro av kroniska inflammatoriska sjukdomar kan inte utan antimikrobiella och antibakteriella läkemedel.

Centrala och perifera kololinolytika (antispasmodika)

Excitation muskarin myometrium är förbättrad fosfoinositidhydrolys, aktivering av fosfolipas A2, aktivering av proteinkinas C, reduktionen.

Dopaminerga läkemedel

Levodopa. Dihydroxifenylalanin (DOPA eller DOPA) - biogen substans som bildas i kroppen av tyrosin och som är en prekursor av dopamin, som i sin tur omvandlas till noradrenalin och sedan till adrenalin.

Betablockerare och förlossning

Anaprilin (propranolol, obzidan, inderal). Anaprilin är en specifik beta-blockerare. Läkemedlet absorberas väl i mag-tarmkanalen, i samband med vilket det är mycket lämpligt för oral administrering. Den optimala dosen (koncentrationen av anaprilin i blodet efter att läkemedlet har tagits inuti bestäms i intervallet från 45 till 120 min.

Antiadrenerga läkemedel

Clopheline (hemiton, katapresan, klonidin) - har en uttalad hypotensiv effekt. Clopheline används i terapeutisk praxis för behandling av högt blodtryck. Det visade sig att graden av katekolaminer i blodet med sena toxemi hos gravida kvinnor ökar, och användningen av klonidin leder till hypotensiva, lugnande och små diuretiska effekter.

N-Kholinolitiki

Gangleron. Läkemedlet har ganglioblokiruyuschim, central holinoliticheskim, spasmolytisk och anestetisk verkan. Gangleron är en beständig substans som långsamt hydrolyserar i kroppen. Det dilaterar kärlen och orsakar en blodtryckssänkande effekt.

Spazmoanalgetik perfektion

Teoretiskt sett kan varje substans som i en proportionell dos försämras spasmen av släta muskler orsakade av acetylkolin användas som en antispasmodisk. I praktiken används långt ifrån alla antikolinerge substanser som antispasmodika.

Analgetika

Promedol (trimeperidinhydroklorid). Promedol är, som det är känt, ett syntetiskt substitut för morfin och har en uttalad analgetisk effekt. Reduktion av smärtskänslighet under påverkan av promedol utvecklas efter subkutan injektion efter 10-15 minuter.

Muskelavslappnande medel för central och perifer verkan

Under de senaste åren, i klinisk praxis, utbredd användning av muskelavslappnande medel av central verkan. På grund av det faktum att de i motsats till kringkopplingsmedel för perifera åtgärder inte inaktiverar spontan andning, påverkar inte heller kardiovaskulärsystemet och andra vitala organ och system.

Lugnare vid leverans

Från mindre lugnande trupp används trioxazine, nozepam, fenazepam, sibazon (seduksen, diaeepam) och andra. Trioxazine. Har en måttlig lugnande effekt, i kombination med aktivering, en viss ökning i humör utan dåsighet och intellektuell retardation, har ingen muskelavslappnande effekt.

Prostaglandiner

Sedan 1970 har naturliga prostaglandiner använts som terapeutiska medel i obstetrisk och gynekologisk praxis för mognad av livmoderhalsen och för tidig avslutning av graviditeten, med syftet att induktion och rhodostimulering.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.