^

Graviditet och mediciner

I de flesta fall är begreppen graviditet och mediciner inte inkompatibla. Praktiskt taget alla läkemedel - med mycket få undantag - har kontraindikationer att använda under graviditet och amning. Ofta säger instruktionerna till drogerna att att ta dem under graviditeten borde vara uteslutande för läkarens recept. Ibland innehåller formuleringen en rekommendation till läkaren: Väg försiktigt den förväntade fördelen för moderen och de potentiella riskerna för fostret.

Rinofluimucil under graviditet

Läkemedel under graviditeten - även för behandling av förkylning - ska ordineras av den behandlande läkaren och, enligt formuleringen i instruktionerna, bedöma förhållandet mellan de förväntade fördelarna för den gravida kvinnan och den möjliga risken för det ofödda barnet.

Bärnstenssyra under graviditeten: kan jag dricka, hur ska jag ta?

Bärnstenssyra är en vit, salt-bitter kristaller i smak. Den fann dess tillämpning främst inom grödproduktion, som främjar växttillväxt, ökar deras produktivitet.

Jod under graviditeten

En gravid kvinna behöver en ökad jodhastighet, eftersom fostret till födsel tar detta element från moderns kropp. Och kvinnan själv på grund av ökningen av hormonell aktivitet behöver mer volym.

Betadin under graviditet i 1, 2 och 3 trimester

En effektiv lokal beredning baserad på jod med ett brett spektrum av antiseptisk aktivitet Betadin precis på grund av dess aktiva substans är inte det mest önskvärda verktyget för gravida kvinnor.

Paracetamol vid amning: dosering

Paracetamol är ett mycket populärt läkemedel som används för att behandla inte bara vuxna utan även barn och finns i medicinbröstet i nästan alla familjer. Sällan, behandling av förkylningar utan det.

Sorbifer durules under graviditeten: hur man tar?

Med järnens deltagande sker alla viktiga processer i människoliv: DNA-syntes, enzymer, proteiner, redoxreaktioner av vävnader och cirkulationssystem, andning, energimetabolism.

Dexametason under graviditet: för vad ordineras?

Graviditet är en period när du måste vara extremt selektiv om du tar mediciner. När allt kommer omkring kan även det mest "ofarliga" läkemedlet orsaka irreparabel skada på det utvecklande fostret, såväl som negativt påverka hela processen för graviditet.

Spray och droppar Derinat under graviditeten

Under graviditeten ordineras detta verktyg inte bara som ett terapeutiskt medel vid utvecklingen av sjukdomen, men också som ett förebyggande immunostimulerande, antiviralt medel. Dessutom används det i gynekologi för att förbereda sig för förlossning, normalisera slemhinnans tillstånd, förhindra infektion.

Glycerinsuppositorier under graviditet: bruksanvisningar

Under de första graviditetsfasen produceras progesteronhormon aktivt, vilket slappnar av de inre organens muskler, vilket förhindrar överexperation av uterus och minskar risken för abort.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.