^
A
A
A

Uppsägning av livmoderhalsen före leverans: hur man stimulerar med piller, övningar

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Livmodern är det viktigaste organet i kvinnokroppen, som ansvarar för barnets lager och födelse. Det är faktiskt ett muskulärt organ, en behållare för fostret. Det är representerat av tre delar - botten, kroppen, nacken. Livmoderhalsen är en del av livmodern, som är ansvarig för både arbetets start och för att inte gå vidare. För det första främjar det kvarhållandet av fostret, förhindrar nedkomst och födelse före förfallodagen. Då öppnas livmoderhalsen före leverans, vilket främjar födelsekanalen. Detta avgör om födelsen ska fortsätta normalt eller patologiskt. Livmodern måste vara mogen

Det är viktigt att varje kvinna känner till och förstår orsakerna, tecknen och mekanismen för att öppna livmodern, vilket gör det möjligt att skilja den patologiska processen från det naturliga. Med minst minimal kunskap kan en kvinna vidta åtgärder i rätt tid. Från kvinnans handlingar beror alltför mycket på - om du informerar din läkare om misstankar i tid, peka på de patologiska tecknen, kan du vidta åtgärder för att förebygga många patologier. Vid ett senare tillfälle kan den förberedande processen involveras aktivt.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Skäl

Traditionellt finns en uppdelning av alla möjliga orsaker till naturliga och patologiska. Den normala graviditeten åtföljs av ett slutet livmoderutrymme, vilket bidrar till att fostret är tillförlitligt kvarhållet, säkerställer full utveckling och skydd av effekterna. Senare är kanalen helt utsläppt och ger fosterets utdata. Anledningen till detta är förändringar i nacken, vilket leder till en partiell ersättning av muskelvävnad av bindemedlet. Kollagenfibrer är också aktivt formade, så att passagen blir mjukare och mer elastisk, vilket resulterar i att vävnaderna förvärvar en större förmåga att sträcka sig.

Anledningen till upplysningen är en minskning av längden och andra parametrar i nacken, vilket resulterar i att strukturen blir lös, en lumen bildas. Förberedelser är en tidig process, som börjar vid den 33: e veckan. Livmodern blir mer spröd och mjuk, fostrets position minskar. På insidan är det ett konstant tryck på livmodern, det börjar gradvis öppnas.

Men det finns många orsaker som bidrar till den patologiska processen. Om upplysningen sker före tidpunkten finns det risk för för tidig födsel, där barnet är absolut inte moget.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Hur man förbereder livmoderhalsen för att öppna?

I vardagliga övningar står experterna alltmer i anspråk på livmoderns omätning. Därför behövs förberedande åtgärder. Denna fråga är särskilt viktig vid 40 veckor, när födelsen ska börja, och moderkakan dör gradvis. Risken för hypoxi ökar dramatiskt. Med denna händelseförlopp utnyttjas artificiell stimulans.

På många sätt beror framgången på att förbereda sig för avslöjandet av kvinnan själv. Det bör bibehålla en hög aktivitetsnivå, var noga med att delta i fysiska övningar. Lasten måste doseras. Det finns många program för gravida kvinnor som främjar både fysisk och psykologisk förberedelse för förlossning. Fysiska övningar, specialdesignade komplex, stimulerar aktiviteten i livmoderns, receptors muskler.

Effekten av fysisk ansträngning förklaras av det faktum att livmodern är ett muskelorgan som också kräver träning. Det är nödvändigt att öva andningsövningar, andas in i magen, öva avslappning och meditativa tekniker som låter dig slappna av, koncentrera uppmärksamhet. Med hjälp av övningar kan du lära dig att styra avslappningen av vissa muskler och avkoppling av andra. Dessutom används speciella medel som hjälper till att öppna exempelvis ljus, tabletter. Deras åtgärder är inriktade på mjukning av vävnader, bildandet av bindvävsmellanläggningar.

Förbered livmodern för förlossning kan också vara medicinerad eller icke-medicinskt sätt. I det första fallet administreras läkemedlet på olika sätt. Oftast används lokala droger, vars verkan är baserat på stimulering och stimulering av receptorer. Till exempel, använd speciella läkemedel, tillgripa användningen av en stimulerande kateter, laminarstavar.

Symptom

Så snart avslöjande processen har börjat, kan den passera absolut obemärkt. Ofta går kvinnor till sjukhuset, som redan har en öppning på 1-2 cm. Det förekommer så otvetydigt att en kvinna inte ens misstänker det. Detta är ett tecken på fysiologisk mognad. Sällan sipprar, sticker, känner tyngd.

Det symptom som mest exakt och tillförlitligt talar om närvaron av beskrivningen är utsöndringen av slemhinnan.

Ett farligt symptom kan vara passage av fostervätska, vilket indikerar behovet av akut inlägg, sjukhusavgift. Om födseln inte börjar inom 6-8 timmar, är det nödvändigt att stimulera öppningen, eftersom fostrets långvariga vistelse utan fostervätska har stor konsekvens för både barnet och moderen. Möjlig infektion, hypoxi, dödsfall.

Om upplysningen är patologisk, och inträffar långt innan leveransen, kan symtomen också förbises. Därför är det viktigt att konsultera en läkare i tid, så att han kan identifiera en möjlig patologi och förhindra det.

Inledningsskedet är helt osynligt. Endast om den slimiga korken har flyttat bort - detta betraktas som en indikator, vilket så tydligt som möjligt visar upplysningen.

Hur lång tid tar livmoderhalsen ut?

Det bestäms av huruvida kvinnan föder för första gången eller upprepade gånger. Pervading öppning kan uppnås efter 8-10 timmar. I generatorer reduceras denna process till 6-7 timmar.

Perioder och faser av cervikal dilatation

Tre perioder är kända. Inledningsskedet är latent. Kampen börjar. De är vanligtvis oregelbundna, inte starka. Sammandragningar är inte smärtsamma och inga signifikanta känslor uppstår. Ofta håller kvinnor som inte ligger i mammalsjukhuset ut denna period på sina fötter, gör sina vanliga saker och inte märker slagsmål. Den latenta perioden kan variera från flera timmar till flera dagar.

Vid denna tid kan man inte lyssna på förnimmelser. Att förvänta sammandragningar rekommenderas inte heller. Vi måste försöka att inte märka dem, men det är bättre att vara under överinseende av medicinsk personal. Vid den här tiden borde du försöka slappna av så mycket som möjligt. Du kan göra meditation, utföra andningsövningar, lyssna på lugnande musik eller bara sova. Du behöver inte slösa dina ansträngningar förgäves, du måste försöka bevara och multiplicera dem, eftersom de fortfarande kommer att ta mycket. Det finns fortfarande inget behov av medicinering. Men läkaren kan vidta åtgärder om det finns risk för komplikationer. Oftast tillgriper artificiell stimulans av förlossning.

Den andra perioden kallades fasen med aktivt avslöjande, åtföljd av processen i snabb takt. Kännetecknande för ökningen av intensiteten hos sammandragningar och en minskning av intervallet mellan dem. Det är i detta skede att fostervätskan strömmar och blåsan brister. Öppningen är 4-8 cm.

Gradvis, och ibland snabbt och snabbt, kommer den tredje etappen, och livmodern öppnar sig till fullo. Det borde finnas en läkare bredvid honom som kommer att övervaka.

Känslor när livmoderhalsen är öppen

Förändringar börjar från ca 38-40 veckor. Det finns en åldrande placenta, åtföljd av frisättning av hormoner, vilket stimulerar livmoderhalsen att öppna. Betydande omvandlingar sker i kroppen, men inga nya känslor upplevs. Ibland kan det finnas smärta, en känsla av tryck som indikerar en sänkning. Ibland känner kvinnor hormonellt misslyckande, vilket manifesterar sig i form av skarpa humörsvängningar, irritabilitet, ångest eller vice versa, eufori. Men dessa känslor passerar väldigt snabbt.

Senare, efter att fostret har sänkts tillräckligt, kan det finnas smärtsamma förnimmelser i underlivet, falska slagsmål, som representerar livmoderns prenatala hypertension. Under denna period börjar livmodern att krympa snabbt och gradvis utvecklas. Den första - den latenta uppsägningsperioden passerar vanligtvis utan smärta. Under den andra aktiva perioden finns det smärtsamma förnimmelser.

Smärta

Upplysningen är uppdelad i två faser: latent och aktivt. Vanligtvis är latentfasen smärtfri, medan den andra aktiva redan passerar med en känsla av smärta. Faktum är att denna smärta är av naturlig natur, men nuförtiden kan inte alla kvinnor tolerera det, så läkare måste tillgripa anestesi. Vanligtvis inträffar intensiv smärta när öppningen är mer än 5 cm.

Val

Först kommer korken av. Gula slemutsläpp är också möjligt. Vid slutet av den aktiva fasen strömmar fostervätska. Om livmoderhalsen är öppen ca 8-10 cm, är detta ett aktuellt utflöde. Om öppningen är ca 7 cm - utflödet är tidigt. När nacken öppnas 10 cm eller mer och det finns inget utflöde av vatten, är det nödvändigt att utföra en amniotomi, vars ingång är genomborrad av blåsans vägg.  

trusted-source[15], [16], [17]

Illamående

Illamående ses sällan: som en reaktion på hormonförskjutningen. Med öppningen av nacken uppstår illamående sällan. Ibland kan det observeras som en reaktion på smärta eller som en bieffekt på effekterna av läkemedel.

Blod

Med upplysningen om blod händer inte. Utseendet av blod indikerar en patologisk process, brist på perineum, andra skador, blödning.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27]

Cervikal dilatation utan smärta och slagsmål

Smärtlöshet observeras i latentfasen. När upplysningen passerar in i nästa steg uppstår smärtsamma känslor. Patologisk upplysning passerar vanligen smärtfritt, därför är det nödvändigt att genomföra undersökningar i tid. Cervix kan öppna och utan strider, särskilt i latent tid.

trusted-source[28], [29], [30], [31], [32], [33]

Cervikal dilatation i primiparous

Varaktigheten bestäms av huruvida kvinnan är primipär, moth-bred. I primiparas finns det ingen sådan erfarenhet, organismen anpassar sig bara till nya och okända förhållanden för det. Ändring av aktivitet och nya förhållanden orsakar ytterligare stress i kroppen, som alla andra nya och oväntade aktiviteter. Kroppen spenderar en del av resurserna på anpassning till nya förhållanden. Muskelsystemet och bindväv är inte utbildade, nervimpulserna kommer in i livmodern intensivare och stimulerar dess kontraktila aktivitet. Detta ökar nog känsligheten och ömheten.

Psykologisk beredskap och självreglering ligger på en lägre nivå än i missförhållandet. Dessutom saknar brist på erfarenhet, okunnighet om vilka åtgärder som ska göras. Därför behöver du slappna av så mycket som möjligt och följ läkarens rekommendationer. I primiparas tar det upp till 8-10 timmar.

trusted-source[34], [35], [36], [37], [38], [39], [40], [41]

Cervikal dilatation i repetitiv

Hos dem som redan har fötts tidigare är livmodern mer förberedd, sträckt, aktiverad. Dessutom lagras minnet, vilket reproducerar processen för utvisning av fostret, liknande den tidigare erfarenheten. Kontraktionsaktiviteten regleras bättre av nervimpulser, eftersom reflexbågen redan har lagts och det finns en upplevelse som nervsystemet kan lita på för att producera reflexer. Processen blir mer reglerad och automatisk med samtidig anslutning av mekanismer för självreglering av organismen. Muskler i livmodern och bäckenregionen är också mer beredda, utvecklade och aktiverade. Därför tar det ca 6-7 timmar för återuppkomsten att helt öppna, varav 5-6 timmar spenderas i latentfasen, och den aktiva fasen varar endast 1-2 timmar. Processen är mindre smärtsam, bland annat på grund av fysisk och psykologisk beredskap för övergående smärta.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49]

Tidig öppning av livmodern i de tidiga stadierna

Det händer ofta att livmodern inte klarar sina funktioner och kan öppna för tidigt. Detta är fyllt med för tidiga födelser och missfall. Denna patologi kallades istmiko-cervical deficiency, där den funktionella aktiviteten i livmoderhalsen och livmodern är bruten. Låsfunktionen utförs inte, vilket gör att nacken mjuknar och förkortar, förlorar förmågan att stödja fostret. Oftast observeras detta fenomen i 2-3 trimestern. Om nacken förkortas till 25 mm vid 20-30 veckor är det en fråga om livmoderhals inkompetens.

I det här fallet måste du vidta åtgärder för att rädda din graviditet. Utför vanligtvis aktiviteter som syftar till att förlänga graviditeten. Detta är en vänta-och-se-taktik, som gör det möjligt att vänta på fostrets mognad och möjligheten att vara utanför livmodern. Traditionell och icke-traditionell terapi används.

Cervikal dilatation vid 30, 40 veckor av svangerskapet

Ju närmare födelsen desto mer sannolikt är fostret moget. Följaktligen bär även för tidig födelse mindre fara. Livmoderhalsen bör gradvis expandera. Det perfekta alternativet, när omedelbart efter öppningen levereras, men i praktiken händer det ofta att livmoderhalsen öppnas och att arbetet ännu inte uppstår. Många kvinnor vet inte ens om avslöjandet och slår på sjukhuset. I det här fallet slutar de flesta födslar säkert. Hur stor utsträckning livmodern öppnades när den kommer in på sjukhuset påverkar inte leveransprocessen på något sätt. Det är viktigt att det avslöjas under födseln. Normalt uppträder öppningen med en hastighet av 1 cm per timme, i fallet med den återgenererade, är utvecklingshastigheten högre. Normalt blir livmoderhalsen mjuk och redo för leverans efter 37 veckor, och förberedelserna för detta livmoder börjar med ytterligare 30-32 veckor.

trusted-source[50], [51], [52], [53]

Grader av cervikal dilatation

Inledningsskedet är smärtfritt, med slagsmål. Det andra steget - graden av öppning ca 6-8 cm varar 4-5 timmar, slutar med en gradvis övergång till det tredje steget, under vilken det finns en fullständig snabb expansion. Detta stadium symboliserar arbetets början. Följaktligen finns det 3 grader öppning - den första (1-4 cm), mitten (4-8 cm), hela öppningen (8-10). Ibland krävs en öppning upp till 12 cm.

trusted-source[54], [55], [56], [57], [58], [59], [60]

Avgivning av livmoderhalsen på fingret, 1, 2, 3, 4 fingrar

Indikatorer på 10 cm anses vara normala för förlossning, vilket motsvarar 5 fingrar. Om livmodern är stängd, finns det ingen clearance, när palpationen kan doktorn inte flytta fingret inåt. Öppnande på fingerens golv innebär möjligheten att överföra fostrets hälft, med 1, 2, 3, 4 fingrar - respektive utrymme för 1,2,3,4 fingrar. Om hon saknar, åtminstone ett finger, kan livmodern anses vara mogen.

trusted-source[61], [62], [63], [64], [65], [66]

Full cervikal dilatation

Fullständig avslöjande är den tredje fasen, vilket säkerställer ett obehindrat utträde från barnet. Upplysningar från 10 cm kan anses vara kompletta. Ibland uppstår raster som kräver suturering. Om det finns ett hot, görs en brådskande kejsarsnitt.

Konsekvenser och komplikationer

Upplysning kan kompliceras av svaga sammandragningar, där livmoderhalsen inte är praktiskt öppnad, förblir i prenataltrinnet. Detta händer ofta med polyhydramnios och multipla graviditeter. Om livmoderutväxten uppträder, är dess bristningar, minskning av ton och kontraktil aktivitet möjliga. Detta leder också till en försvagning av arbetet, en risk för fosterhypoxi.

trusted-source[67], [68], [69], [70], [71]

Hur är livmoderhalsen dilaterad och kontrollerad?

Eftersom beskrivningen är asymptomatisk krävs forskning. I grund och botten undersöks de med hjälp av palpationsmetoden - obstetrikärproberna med ett finger. Upplysning bestäms av antalet fingrar som fritt kan passera genom nacken. Denna metod är föråldrad, men används fortfarande idag i nästan alla institutioner. Mer exakt är mätningen i centimeter. Vanligtvis, om ett finger är fri att passera en, säger den på utlämnande av 2-3 cm respektive 2 fingrar motsvara 3-4 cm fullständig redovisning säga när livmodern avslöjas till 4 fingrar eller 8 cm full information visuellt förvissa: .. När utjämning av nacken, tunna kanter och fri passage av 5 fingrar.

För att bedöma beskrivningen används biskopskalan, den gynekologiska undersökningen, under vilken mätningarna görs. Därefter presenteras de erhållna data i form av ett diagram där den generiska processen visualiseras. Schemat heter partogram för födseln. Det visar tydligt förändringarna, en kraftig ökning indikerar arbetets effektivitet.

Cervikal dilatation på ultraljud

Upplysning kan märkas på ultraljud. Det är nödvändigt att besöka planerade inspektioner, vilket gör det möjligt att identifiera patologi och vidta nödvändiga åtgärder.

trusted-source[72], [73], [74], [75], [76], [77]

Vem ska du kontakta?

Stimulering av cervikal dilatation

Detta innebär användning av olika metoder som påskyndar processen för att avslöjas. Tilldela läkemedel och icke-läkemedelsmetoder.

Hur man påskyndar livmoderhalsutvidgningen hemma?

Främjar en hög fysisk aktivitet. Mat bör innehålla ett stort antal färsk frukt och grönsaker. Du bör ta ett avkok av crimson löv eller te med tillsats av hallonblad. Det är viktigt att stimulera bröstvårtorna, massage öronlocket, lillfingeren. Sex hjälper till att öppna livmoderhalsen, eftersom det är en naturlig stimulans. Dessutom innehåller spermier ett stort antal prostaglandiner, som också är kraftfulla stimulanser.

Fysiska övningar är viktiga. Ett stort bidrag görs av squats. Klasser med speciella bollar, gymnastiska tillbehör har en positiv inverkan. Mycket viktigt är andningsövningar som inte bara stimulerar livmodern, förbättrar blodcirkulationen utan också utlöser ett antal biokemiska omvandlingar. Den hormonella bakgrunden och det neuropsykiska tillståndet förändras. Samtidigt slappna av de stressade områdena, och de avslappnade kommer i tonus. Det finns en korrekt reglering av muskelkontraktil aktivitet, inklusive livmoderkontraktioner. Andning, särskilt magen, stimulerar produktionen av prostaglandiner och nervimpulser, vilket direkt påverkar livmoderns aktivitet. Också, smidig muskler är utbildad och förstärkt.

Viktig meditation, avkopplande praxis, stannar i tystnad, uppmärksamhetskoncentration och inre kontemplation. Dessa är de grundläggande teknikerna för hatha yoga, som låter dig styra din egen kropp, medvetet reglera dina känslor och känslor. Andnings och avslappningsförfaranden lindrar onödig stress, stress. Som ett resultat avlägsnas muskelspänningen och smärtsamma förnimmelser går bort. Mental stämning spelar en viktig roll. Många kvinnor är rädda för smärta och medvetet eller omedvetet hämmar födelseprocessen. Andning och avkoppling gör det möjligt att avlägsna inre block, blockera rädsla och minska tröskelvärdet för smärtkänslighet.

Också visas aromaterapi sessioner, mottagande av ett varmt bad med eteriska oljor, färgterapi, vattenförfaranden, musikterapi, ljudvibrationsterapi.

Metoder för att öppna livmoderhalsen

Det finns konservativa metoder i vilka farmaceutiska medel som riktas mot stimulering används. Radikala metoder kan användas i nödfall: amniotomi, perineal incision. Det finns inte några mediciner: käppar av kelp, speciella katetrar, geler och oljor, ljus. Bra träning, sex, meditation, andningsteknik, lokala ljus.

Kateter och ballong för öppning av livmoderhalsen

En speciell kateter, som presenteras i form av ett rör med en ballong. Gå in i nacken i 24 timmar. Ballongen fylls gradvis med luft, den expanderar livmoderns väggar. Har många nackdelar.

Kan karakteriseras som en kateter som innehåller en ballong. Det fyller det med luft. Den sätts in för en dag, med en gradvis öppning, på grund av utvidgningen av nackväggen. Sannolikheten för infektion ökar betydligt.

trusted-source[78], [79], [80]

Gel för cervikal dilatation

En speciell gel introduceras i livmoderhalsen, som innehåller prostaglandiner. Det finns hormonell stimulering, effekten kan uppnås efter 2-3 timmar.

Fysisk träning

Med träning är squats effektiva. Vridning och hoppa är kontraindicerade. I praktiken bör man sträva efter maximal avkoppling, kontrollera andning. Det är nödvändigt att utföra statiska övningar som utövar styrka av vilja och uthållighet. Det är bättre att utföra övningar i en avslappnad atmosfär, under avslappnande musik. Det finns många video tutorials för gravida kvinnor, där alla övningar visas tydligt, valt i optimal sekvens, smidigt passera in i en annan. I sådana videoklasser kombineras statiska och dynamiska komplex, andningsövningar och meditativa metoder effektivt.

Det bästa alternativet är yoga, pranayama (andning övningar och inre kontemplation), qigong, meditation, simning, aqua aerobics. Du kan registrera dig för speciella förberedande kurser för gravida kvinnor, som genomförs fysisk och psykisk träning för framtida mammor tar utbildning rum under överinseende av erfarna medarbetare som kan välja en enskild takt, motion regim. Särskilda gymnastikbollar, fitballs används. Hus kan utbildas även med hjälp av en vanlig trappa, med frekventa stigningar och nedstigningar.

Fysiska övningar blir effektivare om du börjar träna tidigt. Och ännu bättre - långt före graviditetens början. De utbildade musklerna är nyckeln till den snabba och framgångsrika öppningen av livmodern, eftersom det också är en muskel. Men om förberedelsen inte startades, även under planeringen av graviditeten, är det okej. Det är bättre att börja senare än att inte träna alls. De gynnar, även om du börjar regelbunden träning under de senaste veckorna.

Fitball för cervikal dilatation

I moderna kliniker har man länge rekommenderat att inte ta den traditionella positionen på horisontalplanet, men vertikalt. Det rekommenderas även sittande läge. Men ytan ska inte vara fast. Den perfekta fitballen är en stor uppblåsbar boll som används i sport, gymnastik. Om du sitter på den och utför speciella övningar, kan du slappna av de ansträngda områdena och dra på de områden som kommer att vara i tonus. Det är bättre att odla benen från varandra. Det finns en aktivering av nervös och hormonell aktivitet, livmodern är mer stimulerad. På förberedande kurser kan du gå igenom speciella träningsövningar och positioner på fitbole.

trusted-source[81], [82], [83], [84]

Krossar för cervikal dilatation

Squats stimulerar livmoderhalsen, både genom att aktivera den nervösa aktiviteten och mekaniskt. Det är nödvändigt att utföra vanliga squats eller sit-ups enligt ett speciellt system. Tiden ökar gradvis. Först måste du utföra varje steg i 10 sekunder. Ta sedan tiden till 1 minut för varje steg. I det första steget kryssar vi långsamt. Häfttiden bör vara 10 sekunder, det vill säga vi måste helt falla ner i 10 sekunder. Sedan sitter vi i denna position i ytterligare 10 sekunder, börja slappna av så mycket som möjligt. Då stiger vi delvis. Det är nödvändigt att stoppa i sådan position att höfterna var parallella med golvet. I denna position är vi 10 sekunder, sedan långsamt, i 10 på varandra följande sekunder går vi ner. Vi vilar, vi slappnar av i squat i ytterligare 10 sekunder. Starta en långsam uppgång i 10 sekunder. Sedan vila 10 sekunder och börja hoppa igen. När vi lyckats göra 10 sådana knep i ett tillvägagångssätt, gå till nästa steg - varaktigheten för varje steg ökar till 20 sekunder, sedan till 30, 40, 50 sekunder och en minut. När du satte dig 10 gånger i långsam takt bör du definitivt sätta dig ner i snabb takt. Hastigheten ska nå 50 knep per minut. Om det inte fungerar, är det bättre att inte hoppa helt, du kan bara delvis sänka. Gradvis måste du öka djupet på knäböjningar.

Meditation för cervikal dilatation

Den "Shavasana" som används i yoga är effektiv. Det är nödvändigt att ligga i ryggen, benen och armarna lite för att sprida sig. Ögon är täckta. Du kan inkludera avkopplande musik, doftlampa. Naturens ljud, särskilt ljudet av havsvågan, ljudets ljud, vattenfallet, passar väl. Det kan finnas fågelsång, djurljud, instrumentalmusik. Vi måste försöka slappna av så mycket som möjligt, inte tänka på någonting. Musklerna bör vara avslappnad medvetet och rikta uppmärksamhet åt dem. Först glider vi uppmärksamheten på benen. Vi känner hur musklerna i benen slappar av, blir mjuka, tunga. Avkoppling täcker fingertopparna, det förstås på shinen, på låret. Patella droppar. Bäckenregionen, perineum, livmodern slappnar av. Båda benen är avslappnade, bäckenområdet är avslappnat, gradvis avspänningen täcker buken, tillbaka, slappnar av ländarna, musklerna längs ryggraden. Avkopplar bröstkorg, händer. Släckning av händer stiger från fingertopparna, glider över cysten, armbågar, underarm, slappnar av armbågen, axeln, kragen.

Återigen, uppmärksamma hela kroppen, känna avkopplingen i varje område. Särskild uppmärksamhet bör ägnas personen: känna hur pannan, näsan, ögonen, öronen, kinderna slappar av. Hakan är avslappnad, nedre käften är avslappnad och kan vara lite årig. Mina ögon är stängda. Du är fortfarande och avslappnad, hela din kropp är tung. Det finns inga tankar i mitt huvud. Det finns bara tystnad. Om tankar kommer, måste de släppas, fördröja inte. Denna meditation bör vara minst 30 minuter. För maximalt finns inga begränsningar. Helst måste du ta upp till tre timmar. Efter detta måste du ligga ner, rusa inte för att komma upp. Du kan dricka te, växtbaserade avkok. Perfekt för te från hallonblad.

För meditation finns det också videolektioner och ljudmaterial, som beskriver alla nyanser och ger meditation av meditation. Den långsamma, lugna rösten hos experten kontrollerar din uppmärksamhet smidigt, riktar honom till rätt ställe, påminner om behovet av avkoppling och frånvaron av tankar. Rösten följer inte alla meditation: den kombinerar effektivt med stunderna av tystnad, en speciell bakgrund och musikaliskt ackompanjemang väljs. Rytmen förstärks, lugnar ner, vilket skapar önskad nyckel.

Förberedelser för cervikal dilatation

Applicera en mängd olika droger. Oxytocin, intramuskulär introduktion av synestrol, suppositorium med prostaglandin visade sig vara väletablerad. Ange även enzaprost intravenöst. Användningen av syntetiskt prostaglandin är tillåtet. Dosering och mångfald administrering kan endast bestämmas av en läkare, eftersom den är strikt individuell, bestämd av resultaten från partografen.

Tabletter

Tillämpad miropriston. Det stimulerar mytriums kontraktile aktivitet. Det tas på 1 tablett med 24-timmars intervall, under en strikt övervakning av en läkare.

Oxytocin-MEZ används ofta för att stimulera öppningen av livmodern, rodovozbuzhdeniya. Det är en lösning för intramuskulär och intravenös administrering.

Öppningen kan underlättas av en no-shpa, som är ett antispasmodiskt läkemedel, slappnar av musklerna och gör dem mer elastiska. Det ordineras för 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen eller som injektioner.

Papaverin kan användas både i form av injektioner och i form av tabletter. Dosen beror på öppningshastigheten och livmoderns tillstånd och bestäms uteslutande efter palpation och gynekologisk undersökning. Hjälper till att minska trycket och slappna av glattmuskel.

Kaulofillum 30 är ett homeopatiskt medel som används för att stimulera födseln. Med honom är födelse mycket enklare, vilket minskar smärtgränsen. Ett verktyg av indiskt ursprung, som länge har använts i indisk medicin. Försvinner signifikant risken för kejsarsnitt, behovet av oxytocin försvinner. Eliminerar skakningar, trötthet och törst, ger styrka.

Castorolja när den tas in främjar snabb expansion. I tidiga stadier har abortiva egenskaper.

Många kvinnor efter urladdning från sjukhuset säger att de fick för många injektioner. Och ingen vet vilka förberedelser som används för detta. För att undvika onödig rädsla är det bättre att förstå detta.

Först och främst injiceras droger för smärtlindring. Dessa är narkotiska läkemedel som administreras på olika sätt. Oftast - intramuskulärt, intravenöst. Epidural anestesi (injektion i ryggen) används också. Det är den säkraste typen av anestesi, eftersom det inte påverkar antingen kontraktil aktivitet eller foster, kommer läkemedlet inte in i blodomloppet. Andra arter används vanligen endast om 2-3 timmar är kvar före barnets födelse, utesluter detta risken att utveckla hypoxi.

Med generisk svaghet används droger för stimulering. För ett skott tar ofta amniotomi - en punktering av fostretsblåsan. Beroende på situationen används symptomatiska läkemedel - för att minska ödem, tryck, hjärtklappning, för att stimulera fostret.

Om anfallen är långa och smärtsamma, men oförutsedda, försvagar kvinnan. Hon injiceras med ett läkemedel för att sova, vila, vilket gör att du snabbt kan återställa styrkan. Denna dröm varar i 2 timmar. Efter honom intensifierar arbetsverksamheten.

Ofta används injektioner för att förhindra eller sluta blöda. Vid kirurgisk ingrepp används också många injektioner. Injektionerna är gjorda för avlägsnande av efterbördens, postnatala vila.

Att stimulera utplaceringen av en dropper. Basen för den är fysiologisk saltlösning eller glukos, vilket säkerställer underhåll och uppladdning av kroppen. Om nödvändigt tillsättes droger med olika åtgärder till dropparna.

Suppositorier för cervikal dilatation före leverans

De används för intravaginal administration med högt innehåll av syntetiskt prostaglandin. Deras effektivitet är hög: resultatet uppnås om 2-3 timmar.  

Laminaria stavar för att öppna livmoderhalsen före leverans

De är pinnar gjorda av havet kelp. Alger i torkad form, liten storlek, sätts in i nacken. Gradvis absorberas av fukt och expanderar, livmoderhalsen expanderar också. Sätt i så många pinnar som krävs för full fyllning.

Manuell cervikal dilatation

Det innebär den artificiella öppningen genom introduktion och expansion av fingret under gynekologisk undersökning.

Pessary och boll som utsträcker livmoderhalsen

Det används för att förhindra tidig upptäckt och retention av graviditet. Pessary är representerad i form av en plastanordning, ger stöd till organ. Den är formad av flera ringar som förbinder med varandra. Ger pålitligt stöd, kan utföras även på poliklinisk basis. Varaktighet - flera minuter. För introduktionen smörjs ringen med gel och injiceras i slidan. Efter proceduren är kön kontraindicerat. Varje 2-3 veckor måste du övervaka tillståndet för den vaginala mikrofloran och utföra ultraljud.

För mekanisk öppning och stimulering av livmodern införs en speciell plastboll i nacken och lämnar en dag.

Hallonblad för att öppna livmoderhalsen

Hallon lämnar mycket effektivt öppna livmoderhalsen. Kan användas som en del av te eller som avkok.

Cervical Disclosure i Rogovina

Det fullständiga namnet är metoden för Rogovin-Zanchenko. Detta är en extern mätmetod som gör att man kan uppskatta graden av öppning av den yttre halsen. På böjens höjd mäter avståndet från xiphoidprocessen till botten av livmodern, i centimeter. De erhållna figurerna subtraheras från 10 cm, höjden erhålles. Metoden är ungefärlig.

Hur förhindrar cervikal dilatation under graviditeten?

Applicera medel för förlängning: sängstöd. Emosionell lugn, droger, särskilt lugnande medel. Behandling är obligatorisk, syftar till att framställa ytaktivt medel i fostrets lungor, vilket accelererar deras mognad. Kirurgiska behandlingsmetoder är också möjliga, i synnerhet suturering av livmoderhalsen eller användningen av en speciell obstetrisk pessar.

Ring på livmoderhalsen från öppningen

För att förhindra för tidig erektion sätts en speciell plastring i livmodern. Det minskar lasten. Introduktionen kan utföras på poliklinik, på en tom blåsan. Till livmodern inte kontrakt, före proceduren kan du dricka spasmolytisk. Ringen smörjs med glycerin och injiceras i vagina. Utveckla sedan i rätt riktning. Läkaren ska göra allt som behövs. Patienten behöver bara besöka den bakteriologiska undersökningen var 2-3 veckor. Du kan också inte ha sex. Uppsägning av livmoderhalsen före leverans  sker naturligt, eftersom ringen tidigare har tagits bort.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.