^

Grunderna för hälsosam kost

Rätter för pankreatit: vad kan och vad kan inte?

Standarddieten som föreskrivs för patienter med pankreatit är behandlingstabell nr 5, baserad på termiskt och mekaniskt skydd av matsmältningskanalen. Näring bör vara balanserad, med ett lågt innehåll av fetter och kolhydrater mot bakgrund av en hög andel proteiner.

Inälvor för pankreatit: korv, korv, dumplings, paté

Valet av slaktbiprodukter för patienter som lider av inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen är mycket begränsat. Faktum är att många slaktbiprodukter vid pankreatit kan orsaka en kraftig försämring av välbefinnandet.

Mejeriprodukter för pankreatit

Mjölk och olika produkter från det är älskade inte bara för smak, utan också för näringsvärde, närvaron i dem av protein som är nödvändigt för livet, inklusive albuminer och globuliner, essentiella fettsyror, laktos, vitaminer, mineraler, särskilt kalcium.

Frukt för pankreatit

Att återställa funktionen hos den inflammerade bukspottkörteln är endast möjligt genom att följa en speciell diet. För patienter med pankreatit har en kosttabell nr 5p tagits fram, eftersom det akuta tillståndet avtar ersätts det av nr 5 med mindre strikta kostregler.

Örter och kryddor för pankreatit

Det är användbart för alla som har stött på inflammation i bukspottkörteln att veta vilka örter och kryddor för pankreatit som kan och inte kan användas.

Äpplen för pankreatit: bakade, färska, torkade

Diagnosen pankreatit gör att du har ett speciellt förhållningssätt till din kost, eftersom. Patientens välbefinnande beror i stor utsträckning på detta. Samtidigt beror många matrestriktioner på otillräckligt intag av användbara ämnen som är nödvändiga för dess funktion, som är rikliga i frukt.

Choklad för gastrit

I vissa fall blir choklad en förbjuden efterrätt. Choklad för gastrit är från denna produktkategori. Varför?

Grönsaker för pankreatit: rekommendationer från dietister

En speciell kostmetod används också för att äta grönsaker som kan finnas i kosten - vid akut inflammation, dess remission eller kronisk form av pankreatit.

Kan gryta med gastrit?

För patienter med gastrit är de mest lämpliga metoderna för termisk kulinarisk behandling av mat under matlagning kokning (inklusive ångning) och stuvning.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.