^

Hälsa

Aerosol från scabies

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.08.2022
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Du torteras med skabb? För att bli av med det är det bara möjligt för en dag om det är korrekt att hämta en aerosol från en scabies.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Indikationer för användning av aerosoler från scabies

Scabies anses vara en ganska komplex sjukdom, som är svår att bota, trots att det idag finns många olika droger från den. Faktum är att praktiskt taget alla agenter agerar endast i det första steget i utvecklingen av fästet (metamorphic). Därför rekommenderas det inte att använda samma läkemedel en gång till.

Indikationer för användning av aerosoler från scabies är följande: om du märker på din kropp ett litet utslag som kliar lite, så kallade kliar rörelser började utvecklas.

Läs också: Salva från mange

Farmakodynamik

Eftersom den mest populära aerosolen från scabies är "Spregal" kommer dess farmakodynamik att beskrivas här. Sammansättningen av läkemedlet innefattar esdepallerin - ett speciellt gift, som används för att förfölja insekter. Verkan av detta medel har följande mekanism: katjonbytet i membran av nervceller störs. Åtgärden från esdepallerina förbättras med ytterligare en substans - piperonylbutoxid.

Farmakokinetik

Vi kommer att överväga farmakokinetiken för den mest populära aerosolen från scabies "Spregal". En timme efter att du sprayar läkemedlet på kroppen, finns dess substanser i blodet (särskilt esdepallerin). På en dag i blodplasman blir mängden ämnen minimal. Hos vissa patienter är koncentrationen inte ens uppenbar. Två dagar senare är inga komponenter i läkemedlet i kroppen märkbara.

Namn på aerosoler från scabies

Permetrin. Producerad i form av en spray. Det används ofta för att behandla scabies, löss. Bland de stora kontraindikationer för användning av detta läkemedel är: allergiska mot ämnen som ingår i denna produkt, ammande spädbarn barn läkemedlet inte rekommenderas för användning upp till ett år. Kan inte användas för andra hudförhållanden.

Ett par-plus. Detta verktyg är kombinerat och används för behandling av skabb och löss. När du använder, försök inte komma in i ögonen. Skillnaden mellan medel är dess goda tolerans.

A-PAR. Ett populärt desinfektionsmedel, som också har en antiparasitisk effekt. Som en del av aerosolen från scabies - esdepalletrin och piperonylbutoxid. Denna produkt är också utmärkt för desinfektion av kläder och hushållsartiklar. Det är oönskade att använda aerosol för gravida kvinnor och de som ammar.

Spregalь

Sammansättningen av läkemedlet innefattar en speciell substans - esdepallerin och butoxidpiperonila. På grund av detta passerar scabies mycket snabbt. Aerosol är lämplig för både vuxna och barn. Läkemedlet kan användas även för spädbarn, men stäng före dem en munnen full av servett. Applicera bättre på kvällen, så att sprayen fungerar på natten. Därefter tvättar du på rena kläder och tvättar inte i minst 12 timmar, tvättar sedan med tvål och torkar huden väl. De andra familjemedlemmarna är inte infekterade, det är också nödvändigt att behandla dem. Bland biverkningarna kan identifieras: en liten brännande känsla på huden.

Om det är nödvändigt att behandla barnets ansikte, kan du fukta bomullspinnen i en aerosol och torka av huden med den. Om du ofta behöver byta blöjor, ska läkemedlet sprutas igen på huden.

Under användning är det nödvändigt att hålla sprutkärlet med aerosol på ett avstånd av tjugo till trettio centimeter från kroppen. Först och främst måste du applicera på bagageutrymmet och sedan på händer och fötter. Vanligtvis, efter den första ansökningen, passerar scabies. Men om du fortsätter att få symptom på sjukdomen är det värt att fortsätta behandlingen.

Kontraindikationer för användningen av läkemedlet är:

  1. Intolerans mot läkemedelsämnen.
  2. Bronkit eller bronkial astma.

Observera att aerosolen kan appliceras på kroppen med en bomullspinne om du har astma eller bronkit.

Sättet att använda aerosoler från scabies

Vanligtvis appliceras aerosoler från scabies på kvällen så att de fungerar på natten. För att få ett effektivt resultat kan du inte tvätta i 12 timmar efter appliceringen av läkemedlet. Före sprutning, skaka alltid burken, peka mot kroppen på ett avstånd av 20 cm. När huden börjar lysa, gå till en annan del av kroppen. Det är bäst att börja med bagaget. Tvätta med tvål och vatten efter 12 timmar.

Användning av aerosoler från skabb under graviditeten

Under graviditeten är de flesta läkemedel kontraindicerade för användning. Men det här är inte fallet med den populära aerosolen "Spregal". Det kan användas även för små barn, ammande mödrar, liksom i alla trimester av graviditet.

Kontraindikationer för användning

Kontraindikationer för användning av aerosoler från skabb är som regel följande:

  1. Allergi mot ämnen i formuleringen.
  2. Personer med bronkial astma på grund av form av frisättning av läkemedlet.
  3. Patienter med bronkit (också på grund av frisättningsform).
  4. Vissa produkter kan inte användas under amning.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Biverkningar av aerosoler från scabies

Eftersom aerosol är det enklaste att använda läkemedel, vars ämnen inte absorberas av kroppen i stora mängder, har inga biverkningar upptäckts. I vissa fall finns det en lätt brinnande känsla på huden, som mycket snabbt passerar.

överdos

Hittills har fall av överdosering från användning av aerosoler från skabb inte hittats.

Interaktioner med andra droger

Aerosoler från scabies interagerar bra med andra droger.

Förvaringsförhållanden

Det är väldigt viktigt att lagra mediciner på rätt sätt. Detta gäller för aerosoler från scabies. Vanligtvis måste de lagras på en torr, mörk plats. Var noga med att läsa lagringsförhållandena före användning. Som regel skrivs de i instruktionerna till läkemedlet.

Utgångsdatum

Vanligtvis är utgångsdatumet för aerosoler från scabies inte mer än två år. Efter utgången av denna period, rekommenderas inte produkten. Utgångsdatumet anges på burken eller rutan från preparatet.

Uppmärksamhet!

För att förenkla uppfattningen av information, är denna instruktion för användning av läkemedlet "Aerosol från scabies" översatt och presenterat i en speciell form på grundval av officiella instruktioner för medicinsk användning av läkemedlet. Före användning läs anteckningen som kom direkt till medicinen.

Beskrivning tillhandahålls för informationsändamål och är inte en guide till självläkning. Behovet av detta läkemedel, syftet med behandlingsregimen, metoder och dos av läkemedlet bestäms enbart av den behandlande läkaren. Självmedicinering är farlig för din hälsa.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.