^

Hälsa

Alternativa botemedel mot humant papillomvirus

, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Metoder för alternativ medicin används vid behandling av många sjukdomar, inklusive humant papillomvirus. Alternativ behandling syftar till att stärka immunförsvaret, förstöra hudens manifestationer av HPV och förhindra ytterligare spridning av infektionen.

 1. Ta i lika stora proportioner koriander (frukter), valerianrot, motherwort, oregano, lind, humlekottar och mint eller citronmelé. Mala alla ingredienser och häll 500 ml kokande vatten 30 g vegetabilisk samling. Medlet ska infunderas i 3-4 timmar. Därefter filtreras den och tas i små sippor hela dagen. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar.
 2. Samla ½ hinkar av hästkastanjfrukter (3-5 kg) och häll dem med brant kokande vatten. Medlet ska infunderas under 12-18 timmar. Infusionen dräneras och läggs till ett varmt bad, vilket bör tas inom 30 minuter i 10-14 dagar dagligen. Efter vattenförfaranden bör hudtillväxten försiktigt dabas med en mjuk handduk och bearbetas med celandine juice.
 3. För att stärka immunförsvaret, ta i lika stora proportioner nässla, hundros, plantain, maskrosrot, melissa och horsetailfält. Mala alla ingredienser och 100 gram samling häll 1 liter kokande vatten. Drycken ska infunderas i 4-6 timmar. Efter töjning, ta 250 ml 3-4 gånger om dagen i en vecka. Efter en veckors paus ska behandlingen fortsättas.

För behandling av papillom och kondylom kan essentiella oljor användas. De har en uttalad antiviral och immunostimulerande effekt, ökar skyddet av huden mot olika patogener.

Att bearbeta tillväxten använder eterisk olja av tea tree, kryddnejlika, eukalyptus, citron, cederträ. De listade oljorna kan blandas. Behandlingsförloppet ska vara minst 10-14 dagars daglig behandling med papillom, vårtor eller kondylom. Efter sådan behandling försvinner tillväxten helt.

Innan du använder alternativa terapier bör du kontakta din läkare. Det bör också noteras att vissa icke-traditionella droger ökar effektiviteten hos konventionella terapier.

Gurkmeja mot humant papillomavirus

Nya studier har visat att användningen av gurkmeja minskar risken för ondartad skada på kroppen och utvecklingen av virussjukdomar, särskilt papillomatos. Kryddan innehåller en substans - curcumin, som reglerar tillväxten av gener som är associerade med onkologiska och infektiösa patologier.

Curcumin reducerar uttrycket av oncoprotein Human papillomavirus och främjar cancercellernas död. Kliniska studier har utförts för livmoderhalscancer, vilket orsakar vissa stammar av papillomavirus. Gurkmeja har en uttalad cytotoxisk aktivitet mot HPVs 16 och 18 genotyper.

Användningen av kryddor främjar histologiska förbättringar i precancerösa förhållanden. Det vill säga, gurkmeja är ett slags förebyggande verktyg för cancer och HPV-infektion. Den uttalade terapeutiska effekten mot infektiösa manifestationer av HPV är olja från gurkmeja och borneola. Spice kan läggas till olika rätter eller konsumeras dagligen för 1 tesked, tvättas med varmt vatten.

Örterbehandling

Användningen av medicinska örter i HPV syftar till att stimulera immunsystemet och lokal behandling av tumörer.

 • Riv av den friska celandine och peka på saften av växten på neoplasmen. Förfarandet bör utföras i 14 dagar varannan dag. De behandlade tillväxterna torkar upp och faller av sig själva. Metoden kan endast användas för att behandla huden.
 • Ta löv av treårig aloe eller calanchoe, skölj noga och skära med. Fäst växten på papillom eller vårtor och säkra med en plåster i form av en kompress. Aloe måste hållas i 4 timmar, och calanchoe - 8-10 timmar. Behandlingsförloppet är 10-14 dagar.
 • Mala ett par vitlöksklyftor och mixa med en sked mjöl eller någon grädde. Sätt vitlökblandningen på uppbyggnaden i 3-4 timmar och tvätta huden med tvål. Förfarandet utförs 5-7 gånger i 10 dagar. Neoplasmer disassocierar sig inom en månad.
 • Grind 2-3 gröna valnötter till det mjuka tillståndet och fyll dem med petroleum i ett 2: 1-förhållande. Produkten ska infunderas i 21 dagar på en mörk, kall plats i en sluten behållare. Sedan filtreras den och används för att behandla drabbade vävnader 1-2 gånger om dagen.
 • För att ta bort nya papillom, ta 1 ägg äggvita och vispa det i ett skum. Applicera produkten på skiktet efter lager, det vill säga när det första lagret av proteinet torkar, applicera en sekund och så vidare. Förfarandet varar 1-2 timmar. Sessioner bör genomföras inom 5-7 dagar. Efter sådan behandling torkar papillomaerna upp.

Behandling med örter ska ske efter samråd med läkaren, eftersom växterna har kontraindikationer och biverkningar, så att de kan vara farliga om de används felaktigt.

Vitaminer

Vitaminterapi är en obligatorisk komponent i behandlingen av humant papillomavirus. Behovet av det beror på det faktum att det är försvagningen av immunsystemet som leder till aktiveringen av viruset i kroppen och utseendet av dess kliniska symptom.

Enligt forskningen spelar vitaminerna A, C och E. En särskild roll vid behandling av HPV.

 • A - har antioxidantaktivitet, vilket hjälper till att skydda celler från förstörelse. Bristen på retinol i kroppen leder till en ökning av organismens känslighet för patogener. Användningen av detta vitamin förstärker immunsystemet och förhindrar utseende av papillom. Retinol i flytande form kan användas för lokal behandling av hudtillväxt.
 • E-tokoferol förbättrar hudens tillstånd och accelererar deras helande. Intaget av detta vitamin förbättrar immunsystemets funktion, förhindrar infektion med infektionen. Komprimerar med en lösning av E-vitamin är effektiva vid bekämpning av papillom på huden.
 • C - askorbinsyra har en antiviral effekt, minskar infektionsaktiviteten. Vitamin rekommenderas att ta i form av tabletter och äta mat med högt innehåll av detta ämne.

Det finns också multivitaminkomplex som kan användas för att stärka immunsystemets skyddande egenskaper: Vitrum, Alfabet, Perfectil, Complevit, Duavit och andra.

Intag av vitaminer accelererar läkningsprocessen och minskar risken för återkommande sjukdom, och normaliserar också immunsystemets funktion.

Homeopati

En annan metod för behandling av humant papillomvirus är homeopatiska medel. Homeopati hjälper till att återställa balansen mellan alla kroppssystem, stärker immuniteten och etablerar metaboliska processer, stimulerar regenereringsprocesser.

Homeopatiska preparat:

 • Antimonium crudum - gula papillom med tät struktur. Hjälper med plantarvårdar och uppbyggnad på extremiteterna.
 • Argentum nitricum - papillom och kondylom på huden och slemhinnorna. Läkemedlet är effektivt för att påverka struphuvudet och tumörerna i munhålan.
 • Causticum - Hudfel i ansiktet, händerna, nacken.
 • Thuja occidentalis - hjälper till med papillom av lokalisering.

Alla homeopatiska läkemedel bör väljas av en läkare som föreskriver doseringen och kontrollerar behandlingsprocessen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.