^

Hälsa

Diagnos av autoimmuna sjukdomar

Prov av Coombs

Direkt Coombs - antiglobulintest (agglutinering i gelén avslöjar kompletta bivalenta antikroppar), medelst vilken definierar antikroppsklass IgG och C3-komplementkomponenten på erytrocyt ytan.

Antikroppar mot Saccharomyces cerevisiae i blodet

Saccharomyces cerevisiae är unicellulära svampar, allmänt kända som "bakersjäst". Saccharomyces cerevisiae antikroppar till IgG-klassen och IgA riktad mot epitop oligomannanovogo mannan (fosfopeptidomannana) jästcellmembranet.

Antikroppar mot vävnadstransglutaminas i blodet

Vävnadstransglutaminas tillhör en familj av kalciumberoende acyltransferaser som katalyserar bildningen av tvärbindningar mellan proteiner. Det har nu fastställts att vävnads-transglutaminas är den huvudsakliga, om inte det enda endomysantigenet hos patienter med celiaki.

Antikroppar mot gliadinet i blodet

Förhöjda halter antikroppar mot gliadin i blodserumet kan detekteras hos 25% av patienterna med herpetiform dermatit och autoimmuna sjukdomar.

Antikroppar mot det rörformiga källarmembranet i blodet

Tubulointerstitiell nefrit är en inflammatorisk njursjukdom infektiösa natur med lokaliseringen av den patologiska processen i de interstitiella (interstitiell) vävnads- och lesion rörformiga apparat nefroner.

Antikroppar mot glomeruliets basala membran i blodet

Förekomsten av antikroppar mot glomeruliets basala membran (anti-BMC) är mest typisk för patienter med snabb progressiv glomerulonefrit (anti-BMC glomerulonefrit). Alla patienter med anti-BMC glomerulonefrit kan delas in i två grupper: endast med njurspatologi och Goodpastures sjukdom (50%), där den senare kombineras med lung.

Laboratoriediagnos av autoimmun njursjukdom

Glomerulonefrit är den vanligaste formen av primär njursjukdom med en övervägande skada av renal glomeruli. För närvarande är begreppet immunoinflammatorisk genes av denna sjukdom allmänt erkänd.

Antikroppar mot serumendotel

Antikroppar mot det vaskulära endotelet finns ofta i vaskulit, speciellt med Kawasaki-sjukdom. Det föreslås att antikroppar mot endotelet kan skada endotelceller genom komplementberoende cytolys eller antikroppsberoende cellulär cytotoxicitet.

Antikroppar mot myeloperoxidas av neutrofiler i blodet

Myeloperoxidas - ett protein med en molekylvikt av 59 tusen, som är en av de viktigaste faktorerna för att säkerställa skyddet av människors baktericid. Antikroppar mot myeloperoxidas av neutrofiler kan förekomma i vaskulit

Antikroppar mot ett protein som förbättrar neutrofilernas baktericida effekt

Proteinet, vilket förstärker den baktericidala verkan hos neutrofiler, är ett membranprotein av neutrofiler och monocyter. Dess huvudsakliga funktion är att binda endogener av bakterier. Antikroppar mot detta protein finns oftast i Crohns sjukdom och ulcerös kolit.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.