Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Antikroppar mot hemofil stång i serum

Medicinsk expert av artikeln

Infektionssjukdom
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 11.04.2020

Influensastången ( Haemophilus influenzae ) infekterar bara människor och är lokaliserad, främst i övre luftvägarna. Under de senaste 30-45 åren har incidensen av systemiska infektionsformer som orsakats av en bacillus av influensatyp b ökat med 4 gånger och började ofta erkänna fall av lesioner hos vuxna. Tilldelningen av influensastången i bakteriologiska kulturer från nasofarynx har ingen diagnostisk betydelse på grund av den breda spridningen av bärstavar bland friska människor (90%). För att diagnostisera infektion, undersök blod, urin, pleural och ledvätska, cerebrospinalvätska och andra.

För serologisk diagnos av sjukdomar som orsakas av pinneinfluensan används agglutination och utfällningsreaktioner. Bestämning av antikroppar mot hemofil stång i serum är en retrospektiv metod för att diagnostisera sjukdomen, eftersom det är nödvändigt att undersöka serumet i sjukdoms första veckan och efter 10-14 dagar. Ökningen i titer av antikroppar om 10-14 dagar anses vara diagnostisk med inte mindre än 4 gånger när man studerar parasera.

Definitionen av antikroppar mot den hemofila staven används för att diagnostisera infektioner vid följande sjukdomar:

  • kroniska purulenta inflammatoriska sjukdomar i lungorna (bronkiectatisk sjukdom, lungabscess, lunginflammation);
  • meningit;
  • septisk artrit, cellulit, epiglottit.

Metoderna för RIA och EIA kan användas för att välja patienter för vaccination mot influensa av bacillus typ B och för att bedöma dess effektivitet.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]


ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.