^

Hälsa

A
A
A

Candida balanopostit

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Candida balanoposthit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar prepuces inre lager.

Som regel lider candidiasis balanoposthit huvudet på penis. Utseendet på sjukdomen orsakas av svampar av släktet Candida. Denna typ av balanoposthit förekommer hos 70% av män med diabetes mellitus. Sjukdomen påverkar de patienter som genomgått antibakteriell behandling (i 78% av fallen). Förskottets nederlag går långsamt till hela penis.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Orsaker candida balanopostit

De främsta orsakerna till Candida balanoposthit:

 1. Sjukdomar som orsakar utseende av balanopostit:
  • Fel i immunsystemet, HIV-infektion.
  • Störningar i det endokrina systemet (diabetes mellitus, hormonell obalans, fetma, utvidgning av sköldkörteln).
  • Sjukdomar, vars behandling innefattar antibiotika, hormonella läkemedel eller genomgång av en strålningsexponering.
  • Förlängda infektiösa och inflammatoriska sjukdomar (gonorré, onkologiska sjukdomar, leukemi, tuberkulos).
 2. Orsaker oberoende av externa faktorer:
  • Mekanisk irritation av glanspenisen under lång tid (med tätt underkläder, skador).
  • Bristande överensstämmelse med reglerna för personlig hygien (får svampen från tarmarna).
  • Infektion från samlag från en sjuk partner.

Det är från orsaken till sjukdomen, beror på behandlingsschemat och läkarens rekommendationer som hjälper till att bli av med sjukdomen.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Symtom candida balanopostit

Candidiasis balanoposthit är mycket lättare att skilja sig från andra typer av inflammatorisk process. Detta beror på det faktum att en vit beläggning med denna typ av inflammation uppträder på glanspenisen, på grund av vilken sjukdomen har fått andra namnet - tröst. Sjukdomen kräver obligatorisk behandling, eftersom candidiasis balanopostit orsakar väldigt allvarliga konsekvenser. I sällsynta fall är sjukdomen asymptomatisk, vilket leder till att en smittad man smittar sexuella partners och inte ens misstänker det.

Följande symtom på Candida balanoposthit:

 • Rödhet och svullnad i könsorganet.
 • Smärtsamma känslor i ljummen.
 • Allvarlig klåda och brännande.
 • Vit ansvarsfrihet, som täcker huvudet på penis (vid avlägsnande av plack på huden visas en sida täckt av sår och microcrack).
 • Obehaglig lukt och smärta vid urinering.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Var gör det ont?

Formulär

Svampbalanopostit

Svampbalanoposthit är en inflammatorisk och infektionssjukdom som orsakas av  Candida svampar på  grund av en lesion i det urogenitala området. Huvudsymptomet hos svampbalanopostit är en smutsig vit urladdning av förhöjd konsistens, som uppträder vid urinering och ejakulering. Förutom utsöndringar har patienten sår, uttining av epidermis och sår på huvudet och penishalvön.

Den speciella egenskapen för denna form av inflammation är att den smärtsamma symptomatologin plötsligt uppträder, utan några orsaker till det. Som regel manifesteras de första symptomen i form av sår, svullnad och rodnad i glanspenisen. Om dessa symptom uppträder, sök genast läkare. Eftersom utan ordentlig behandling börjar symtomen förvärra, vilket medför en ökning av kroppstemperaturen och  smärta i ljumskområdet. En annan fara för svampbalanopostit är att sjukdomen kan orsaka sådana komplikationer som: gangren och deformering av penis, lymfadenit hos inguinal lymfkörtlar. Komplikationer av balanoposthit kan göra det omöjligt för ytterligare sexliv.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21]

Kronisk candidiasis balanoposthit

Kronisk candidiasis balanoposthit har en lång kurs som ofta återkommer, kännetecknas av perioder av förvärring, strömmar vågigt. Sjukdomen kan orsaka phimosis, på grund av inflammation på penisens hud verkar sår, vilket leder till en förminskning av förhuden. Särskilt farliga är fall av lymfadenit, granulom och lymfitit.

De huvudsakliga formerna för kronisk balanopostit:

 • Indurativ - kännetecknas av skrynkningen av glanspenis och förhud.
 • Yazvenno-hypertrofisk - patienten har sår som inte läker under lång tid, och den inflammatoriska processen växer.

Kronisk balanoposthit är typisk för patienter med venerala sjukdomar, kroniska lesioner av endokrina systemet (diabetes mellitus), svamp och herpetic infektioner.

trusted-source[22], [23], [24]

Vad behöver man undersöka?

Vem ska du kontakta?

Behandling candida balanopostit

Behandlingen av Candida balanoposthit beror på scenen av patientens utveckling av sjukdomen och orsakerna till inflammation. Behandlingen är som regel lokal, men i särskilt försummade fall föreskrivs patienter som antifungala läkemedel. En obligatorisk återställningsregel är efterlevnaden av intim hygien och regelbunden byte av sängkläder. Behandling av candidiasis balanoposthit bör ske både sexpartner, det vill säga både man och kvinna.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.