^

Hälsa

A
A
A

Dold penis

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Ett annat oupplöst problem i pediatrisk urologi är den så kallade gömda penisen. I detta problem dominerar den sociala aspekten i stället för den funktionella frågan.

Vuxna patienter med dold penis har en kosmetisk defekt, men varken urinering eller sitt sexuella liv bryts vanligtvis, förutom när anomali kombineras med fimos.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Formulär

Hittills finns det ingen synpunkt om klassificeringen av denna patologi, eftersom vissa urologer i allmänhet anser denna patologi ett alternativ för penisutveckling och utför därför ingen kirurgisk ingrepp. Ur de flesta urologernas synvinkel är latent penis en missbildning av manliga könsorganen, vilket i de flesta fall kräver en kirurgisk korrigering.

I de flesta kliniker har en klassificering av denna patologi utvecklats och genomförts.

En verkligt dold penis, där det finns ett uttalat hudunderskott av den verkliga fallusen, en distalt placerad upphängning av fallusligamentet och en kort, sinuous ligament.

"Fångad" penis, där det finns en viss brist på penisens yttre hud i kombination med förhudens stenos, vilket i själva verket leder till en drunknat fallus situation.

Andra dold penis - som en manifestation av den totala  fetma, fettvävnad i blygd regionen förskjuter huden och ser ut som en veckad tyg och vid tidpunkten för erektion fallos knäckt ned nästan helt.

Kombinerad vice, där en kombination av de tre ovanstående alternativen är möjlig.

Kombinerad variant av utvecklingsmissbildningar med hypospadier, epispadier, kryptorchidism, inguinal brok etc.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Vem ska du kontakta?

Behandling latent penis

I de allra flesta fall är inte kirurgiskt ingripande med den tredje formen av missbildningar visad. Endast i exceptionella situationer - vid akut begäran från patienten för optimal anpassning av det i samhället - är det nödvändigt att utföra operationen.

Operative ingripande börjar med fringing snitt runt ollonet, och sedan helt mobiliseras för att huden penosimfizarnogo vinkel och skär ligamentet uppskjutande fallos (lig. Suspensorium penis) och sling bunt. Sedan, vid 9, och klockan tre av ratten i en konditionerad införa två nodal sömmen mellan tunica härledd corpora cavernosa och penis huden locket vid gränsytan av dermis i pungen hos pipan. För detta ändamål används ett monofilament-icke-absorberbart suturmaterial. Det inre skiktet på förhudet delas upp och täckes av de mobiliserade klyfösa kropparna av själva huden.

Den latenta penis med den andra formen behandlas genom att eliminera ärr hos förhuden, vilket förhindrar att huvudet lämnar hela stammen.

Den mest problematiska är den dolda penis av den första varianten. Det sanna underskottet av bagagehöljet i vissa fall tillåter inte att lösa problemet över natten. Ibland är kirurger tvungna att tillgripa hormonterapi för att öka beståndet av plastmaterial. För att göra detta använd en dihydrotestosterongel i form av applikationer, vilket möjliggör en kort period (3-4 veckor) för att bygga upp tillräckligt med hudveck för plastfallus.

Efter flera veckor med användning av hormonella applikationer utförs operationen som beskrivs ovan.

I den postoperativa perioden avlägsnas urinen med användning av en uretralkateter i 5-7 dagar. Använd också ett kompressionsbandage, såning rekommenderas i upp till 6 månader eftersom det i detta fall utför en fixeringsroll. För vuxna patienter för detta ändamål, använd speciella penis expostorer, som används för 4 timmar om dagen i 6 månader.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.