^

Hälsa

Allmän information

Torr och våt gangren i tårna vid diabetes mellitus

Ett av de allvarliga problemen i samband med kronisk hyperglykemi (högt blodsocker) är koldbrand vid diabetes, som förekommer hos patienter med denna metaboliska sjukdom på grund av dålig blodtillförsel till vävnader och försämrad trofism.

Funktionshinder i typ 1 och 2 diabetes

I allmänhet hjälper en funktionshindras status patienterna att anpassa sig till livsförhållandena, särskilt i svåra former, ger en lämplig nivå av skydd och garantier, materiella och medicinska förmåner, gör vissa sociala tjänster och fördelar tillgängliga.

Trofiska sår med diabetes på benen

Diabetes är en komplex sjukdom som uppenbarar sig inte bara genom att öka sockernivån. Funktionen hos många organ är störd, hudens innervation och trofism försämras. Tyvärr är denna process svår att behandla och kan uppstå igen på samma plats.

Prediabetes hos vuxna och barn

Om en sådan sjukdom som diabetes mellitus skrev och pratade så mycket att inte ha en uppfattning om honom kan bara ett mycket litet barn. Men i medicinsk praxis finns också en sådan sak som prediabetes (eller prediabetes), som tydligt är kopplad till den tidigare diagnosen, men skiljer sig fortfarande markant från den.

Diagnos av diabetes mellitus

I enlighet med definitionen av diabetes som ett syndrom av kronisk hyperglykemi, som föreslagits av WHO år 981, är det viktigaste diagnostiska testet att bestämma nivån av glukos i blodet.

Diagnos av diabetisk nefropati

Hitta och inställningssteget diabetesnefropati baserat på anamnes data (längd och typ-diabetes), laboratorietester (detektering av mikroalbuminuri, proteinuri, azotemi och uremi).

Diagnos av diabetisk neuropati

Diagnos av diabetisk neuropati läggs på grundval av respektive klagomål, anamnes av diabetes 1:e eller 2:e typ, data som standardiserade klinisk undersökning och instrumentella studier (inklusive kvantitativ sensorisk elektrofysiologiska (elektromyografi) och avtofunktsionalnye tester).

Orsakerna och patogenesen av diabetisk neuropati

Frekvensen av olika former av neuropati bland patienter med diabetes mellitus når 65-80%. Diabetisk neuropati utvecklas i alla åldrar, men kliniska manifestationer är vanligare hos personer äldre än 50 år.

Diagnos av diabetes mellitus hos barn

Praktiskt taget alla barn med ny diagnostiserad sjukdom har vissa kliniska symptom. Hyperglykemi och glukosuri bekräftar diagnosen diabetes mellitus. Halten glukos i plasma av venöst blod är högre än 11,1 mmol / l. Dessutom diagnostiserades de flesta barn med ketonuri. Ibland diagnostiseras ett barn med en ökning av glukoskoncentrationen över 8 mmol / l i frånvaro av symtom på diabetes mellitus.

Vad orsakar diabetes hos barn?

Det föreslås att både genetisk predisposition och miljöfaktorer är viktiga vid utvecklingen av diabetes mellitus. En genetisk predisposition för typ 1-diabetes är förenat med en ogynnsam kombination av normala gener, som ligger i olika loci på olika kromosomer, av vilka de flesta styr de olika länkar i kroppen av autoimmuna processer.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.