^

Hälsa

A
A
A

Sjukgymnastik för dermatit och dermatos

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

All dermatit och dermatoser, för vilka det inte finns några indikationer på sjukhusvistelse, måste behandlas i öppenvård eller öppenvård. I detta fall kompletteras metoderna för läkemedelsbehandling av denna patologi i form av extern applicering av lämpliga salvor och intag av olika läkemedel nödvändigtvis av möjliga metoder för fysioterapi.

En av de terapeutiska metoder universella yttre fysiska faktorer för dermatit och dermatos är en låg-energilaserstrålning på grund av dess inverkan patogenetiska konditionering på förhand bestämd prestation antiinflammatorisk, avsvällande, desensibilisering, immunocorrecting och regenerativ effekt, och förbättra den regionala blodcirkulationen.

Laserbestrålning utförs med användning av enheter som genererar rött ljus (våglängd 0,63 um) eller nära-infraröda (våglängd 0,8-0,9 um) portion av det optiska spektrumet, i kontinuerlig eller pulsad mod generera denna strålning. Exponeringsproceduren är avlägsen (0,5 cm clearance), stabil eller labil.

Bestråla exponerade hudområden. Före proceduren rengörs den påverkade hudytan från en fuktig serös eller purulent urladdning. I närvaro av skalor eller skorpor används infraröd strålning. Vid användning av pulserande infraröda emittrar är det tillåtet att applicera 2 till 3 lager gasväv eller bandage.

Bestrålning utförs på fälten, fånga hela den drabbade huden yta genom patologisk avsnitt konfiguration från periferin till centrum och frisk vävnad i området av 1 -. 1,5 cm är möjligt att använda en teknik för avsökning av en laserstråle vid en rörelsehastighet av radiatorn (stråle) av 1 cm / s.

APM NLI 1 - 5 mW / cm 2. I frekvensmoduleringskapacitet optimal LLR följande parametrar: närvaron av inflammatoriska reaktioner av det påverkas av de första 5 behandlingar med en frekvens av 80 Hz hud, är alla följande procedurer tills avslutad kurs av sjukgymnastik utförs vid en frekvens av 10 Hz.

Åtgärdstid på fältet upp till 5 min. Behandlingsförloppet 10-15 behandlas dagligen 1 gång om dagen på morgonen.

Upprepade kurser av laserexponering vid kroniska dermatologiska sjukdomar kan utföras efter 1 till 3 månader. Det bör noteras att för sjukdomar som neurodermatit och vissa former av eksem är den första behandlingen av laserterapi mycket effektiv. Med efterföljande upprepade kurser av denna metod för fysioterapi av dessa sjukdomar minskar dess terapeutiska effektivitet gradvis.

Klinisk erfarenhet vittnar om tillräcklig effektivitet vid applicering av dermatit och dermatoser av informationsvågsverkan genom apparaten "Azor-IK". Tekniken är avlägsen (gap 0,5 cm), labil.

Alla bestrålade hudytan hos den angripna delen av det patologiska konfiguration från periferin till centrum av bestrålning av friska vävnader i intervallet 1 - 1,5 cm, med en hastighetsomvandlare rörelse (stråle) av 1 cm / s.

I närvaro av en inflammatorisk reaktion i huden appliceras de första 5 procedurerna vid en frekvens av 80 Hz, alla efterföljande - vid en frekvens av 10 Hz.

Exponeringstiden för proceduren är upp till 30 min. Behandlingsförloppet - upp till 15 procedurer dagligen 1 gång om dagen på morgonen

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.