^

Hälsa

A
A
A

Vita flytningar hos män

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 10.11.2022
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

Inte alla sekret hos män indikerar patologi och utveckling av allvarliga sjukdomar; det finns också en fysiologisk sekretion från penis, vanligtvis genomskinlig. Tyvärr manifesteras sjukdomar i detta område inte alltid av uppenbara symtom, så vit flytning bör varna. Ett besök hos en urolog kommer att klargöra situationen och identifiera problemet i det inledande skedet, vilket är viktigt inte bara för en man utan också för hans familj eller sexuella partner.

Epidemiologi

Enligt statistiken infekteras mer än en miljon människor av sexuellt överförbara infektioner varje dag i världen. Så 2016 registrerade WHO 127 miljoner. Fall av klamydia, 87 miljoner. - gonorré, 156 miljoner. - trichomoniasis. I USA beror 8% av alla urologiska sjukdomar på prostatit.

Orsaker vita flytningar hos män

Uppkomsten av vita flytningar hos män har flera orsaker:

  • candidiasis (orsakad av Candida); [1]
  • mykoplasmos (provocerad av de minsta bakterierna - mykoplasmer); [2]
  • klamydia (klamydia invaderar cellen, förökar sig, förstör den); [3]
  • prostatit (inflammation i prostatan); [4]
  • gonorré (könssjukdom orsakad av gonokocker). [5]

Riskfaktorer

Bidrar till spridning av sexuellt överförbara infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, felaktig intimhygien, promiskuitet, oskyddade kontakter.

Patogenes

Var och en av dessa diagnoser har sin egen patogenes. Så, med candidiasis, fäster svampar vid epitelets väggar, koloniserar och tränger djupt in i det. Deras penetration i kroppen i 30-40% av fallen underlättas av sexuell kontakt med en infekterad partner.

Mykoplasmos, klamydia, gonorré - med en annan struktur av patogena mikroorganismer (med eller utan ett cellmembran), producerar de intracellulär parasitism, som i slutändan förstör cellen och orsakar inflammation.

Symtom vita flytningar hos män

Vita flytningar på kalsonger hos män är en ganska vanlig företeelse, vilket inte alltid indikerar hälsoproblem. De åtföljer sexuell upphetsning, deras utseende på morgonen indikerar morgonutsläpp, vilket är ganska normalt för unga män.

Vita flytningar hos män på huvudet är luktfria, orsakar inte obehag i de flesta fall, är fysiologiska till sin natur och bör inte orsaka oro.

De första tecknen på problem signaleras av vita flytningar med lukt. Detta kan vara en varningsklocka som indikerar infektion med gonorré. Dessutom finns det smärta i ljumsken, sveda vid urinering, feber.

En obehaglig lukt uppträder också med mykoplasmos, klamydia. Den senare är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomarna. Det är ofta asymptomatiskt under en längre tid, och sedan finns det vita glasartade flytningar från urinröret hos män och smärta vid urinering, klåda, smärta i pungen, ländryggen, testiklar.

Mykoplasmos ger liknande symtom: under tömningen av urinblåsan frigörs leukorré från urinröret, de upptäcks också på morgonen, urinering är svår och snabb, smärta känns i pungen som sträcker sig in i anus.

Om det uppträder vita skurar flytningar på penishuvudet hos män, med en tät koncentration och en sur lukt, och urineringsprocessen åtföljs av sveda, klåda, ömhet, är diagnosen förutsägbar - candidiasis eller trast. Sjukdomen påverkar huvudet och förhuden, under vilka vita flingor också samlas.

För prostatit, förutom vita flytningar, är uttalade kliniska manifestationer karakteristiska i form av feber, feber, frossa, smärta i nedre delen av ryggen, buken, i anus, tecken på allmän berusning (allmän svaghet, trötthet), smärta under avföring och urinering, kramper, sexuell dysfunktion, funktioner.

Komplikationer och konsekvenser

De flesta av de listade diagnoserna är farliga med konsekvenser och komplikationer. Således kan en akut inflammatorisk process i prostatakörteln leda till cystit, pyelonefrit och allmän blodförgiftning.

Bakteriella genitalinfektioner slutar ofta i infertilitet. Gonorré är farligt för utvecklingen av komplikationer som balanopostit, couperit, parauretrit, prostatit, vezekulit och bildandet av förträngning av urinröret. En mans sexuella funktion kan också påverkas.

Diagnostik vita flytningar hos män

Diagnos av sjukdomar åtföljda av vit flytning från penis består av en serie undersökningar, inklusive en läkares undersökning, tester, instrumentell undersökning. Patienten kommer att skickas för en allmän analys av urin och blod, för socker kommer de att ta ett utstryk för odling, vilket gör det möjligt att identifiera patogenen och dess reaktion på antibiotikan. Materialet för bakterioskopisk analys är en hemlighet från prostatakörteln, skrapar från urinröret.

En integrerad metod för att identifiera sjukdomen involverar datortomografi, ultraljud, urografi.

Differentiell diagnos

Många sjukdomar i det manliga könsorganet med vita flytningar har liknande symtom. Uppgiften med differentialdiagnos är att fastställa den sanna orsaken till ett sådant fenomen, att fastställa patogenen och direkta terapeutiska åtgärder för att förstöra den.

Behandling vita flytningar hos män

Sjukdomarna som anges ovan behandlas huvudsakligen med antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av verkan. Om intracellulära bakterier upptäcks skrivs ett antibiotikum ut som kan tränga in i cellen.

Svampinfektioner behandlas med svampdödande medel. Smärtstillande och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel kan också användas.

Både intern administrering av läkemedel och lokal behandling används.

Vid behandling av gonorré används kombinerad antibiotikabehandling, bestående av följande läkemedel: ceftriaxon intramuskulärt och oralt tillsammans med azitromycin eller doxycyklin två gånger om dagen.

Ceftriaxon är ett III generationens antibiotikum med långvarig verkan, pulver till lösning. Injektionen görs en gång om dagen för 255 mg. Kan orsaka biverkningar i form av överkänslighetsreaktion, andnöd, bronkospasm, huvudvärk, yrsel, diarré. Kontraindicerat under graviditet och amning.

Azitromycin är ett bredspektrum antibakteriellt medel. Det används en gång i en dos på 1 g. Kan orsaka illamående, kräkningar, flatulens, magsmärtor, diarré, allmän svaghet, ångest, kramper, arytmi, takykardi. Ej föreskrivet för överkänslighet mot föreningar

Vid prostatit bestäms ett antibiotikum som är känsligt för de mikroorganismer som orsakat det. Det kan vara moxifloxacin, levofloxicin, minocyklin, kloramfenikol.

Moxifloxacin är ett läkemedel från gruppen kinoloner. Det administreras intravenöst en gång om dagen i form av långsamma infusioner på 400 mg, som varar 60 minuter. Efter några dagar kan du byta till orala piller. Behandlingsförloppet sträcker sig i genomsnitt från en till två veckor. Biverkningar inkluderar allergier, anemi, ett tillstånd av nervös spänning, dyspepsi, gastrit. Kontraindicerat för barn under 18 år, gravida kvinnor, ammande kvinnor, personer med allvarliga störningar av hjärtaktivitet, leverfunktion.

Sådana sexuellt överförda bakteriella infektioner som mykoplasmos, klamydia behandlas framgångsrikt främst med erytromycin och dess derivat - makrolider, varav en är fromilid.

Fromilid är ett syraresistent antibiotikum, dessutom har det en immunstimulerande effekt. Ta en tablett två gånger om dagen i 7-14 dagar. Läkemedlet är säkert att använda (har mindre än 1% biverkningar). Det är särskilt effektivt vid ledbehandling med cyprinol.

Candidiasis hos män behandlas huvudsakligen med lokala medel, såsom Zalain-kräm, Lomaxin 2%.

Zalain är ett syntetiskt svampdödande läkemedel. Den appliceras i ett tunt lager på ett rent tvättat organ morgon och kväll. Behandlingsförloppet kan vara upp till 4 veckor. Salvan tolereras väl, i sällsynta fall finns det klåda, rodnad, peeling.

Varje patologi är lättare att övervinna genom att stärka immunförsvaret. Skyddskrafter hjälper till att stärka vitamin-mineralkomplex och livsmedelsprodukter där vitaminer och mineraler är balanserade. För män bör de innehålla vitaminerna A, C, E, K1, grupp B, folsyra, biotin, jod, kalcium, magnesium, kalium, zink, selen, krom, etc.

Fysioterapeutiska procedurer används i stor utsträckning vid komplex behandling av prostatit. Behovet av dem uppstår på grund av det faktum att läkemedel inte tränger bra in i prostatakörteln, där deras koncentration är mycket svagare än i blodserumet. Sådana procedurer som fingermassage av prostatakörteln, dess elektriska stimulering, magnetoterapi, rektal och urethral värmebehandling kommer till undsättning.

För behandling av kronisk gonorré och dess komplikationer, värmande och medicinska kompresser, lerbehandling, användning av ozocerit, paraffin, UHF och elektrofores för inpackningar har funnit bred användning.

I andra fall används fysiska metoder för att stimulera immunitetsprocesserna, för att utföra anti-återfallsterapi.

Alternativa behandlingar för vita flytningar hos män involverar extern behandling av huvudet och förhuden på penis, samt intag av läkemedel som ökar kroppens motståndskraft.

Oftast används örter för detta. Den mest lämpliga för tvättning, applikationer är kamomill, ringblomma, johannesört, eukalyptus, ekbark, snöre. Det är bäst att förbereda avkok och infusioner från deras samlingar, som också kan tas oralt. Öka immuniteten echinacea, ginseng.

Homeopati kommer inte på något sätt att ersätta den medicinska behandlingen av vita flytningar hos män, men det kommer att spela sin positiva roll i den komplexa behandlingen av sjukdomar i underlivet och återställa balansen mellan fördelaktig mikroflora. Bland sådana läkemedel finns Natrium muriaticum, Sulfum, Kalium muriaticum, Sabal serrulyata. Utnämningar, administreringsmetoder och doser kan endast bestämmas av en homeopat.

Alla ovanstående diagnoser behandlas konservativt. Kirurgisk intervention tillgrips främst i fall där komplikationer uppstår och det är nödvändigt att återställa det normala utflödet av urin.

Förebyggande

För att förhindra diagnoser hos män som åtföljs av vita flytningar behövs inte så mycket: håll dig till en hälsosam livsstil, observera intim hygien, undvik stress, överansträngning, hypotermi, var selektiv vid samlag, använd skyddsutrustning när du är osäker på säkerheten för intimitet.

Makrolidantibiotika kan användas för att förhindra genital klamydiainfektion.

Prognos

Snabb och kompetent behandling kommer att rädda en man från patologiska sekret och kommer inte att ge farliga konsekvenser.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.