^
A
A
A

Det finns redan ett botemedel mot coronaviruset

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

11 June 2021, 09:00

Idag vet alla om en sådan patologi som COVID -19 - både barn och vuxna. Vi pratar om en infektionssjukdom som provoceras av SARS-CoV-2-coronaviruset, som identifierades 2019 och blir ett universellt problem på planeten. Efter att pandemin förklarats var forskarnas huvuduppgift att skapa ett vaccin som skyddar människor från infektion, samt att utveckla den mest effektiva behandlingen av sjukdomen. Vaccination lanserades snart, men fram till nu var ingenting känt om nya effektiva läkemedel. COVID-19 behandlades huvudsakligen med mediciner som Tamiflu, Dexamethason (kortikosteroid), Bamlanivimab, Kazirivimab och Imdevimab (monoklonala antikroppar), Avigan (Favilavir), Ivermectin, etc. Effekter, ibland ganska allvarliga.

På senare tid har australiensiska forskare gett världen nytt hopp genom att tillkännage skapandet av ett efterlängtat läkemedel. Det nya läkemedlet lindrar inte bara symtomen på coronavirusinfektion, utan minskar förekomsten av viruset i kroppen med 99,9%. Experter har redan framgångsrikt testat läkemedlet på gnagare i ett laboratorium.

Det nya läkemedlet utvecklades i nära samarbete med City of Hope Cancer and Diabetes Research Center och Griffith University Institute of Health. Forskare förklarar: det skapade läkemedlet botar coronavirusinfektion och påskyndar inte bara återhämtningen. Den grundläggande sammansättningen av läkemedlet beror på användningen av miRNA (liten störande RNA) -teknologi, som direkt kan påverka virusgenomet och orsaka dess död. Som ett resultat tappar patogenen helt sin förmåga att reproducera sig.

Testtest på gnagare har visat att behandling med miRNA -teknik dramatiskt minskar nivån av viruspatogenen i kroppen med nästan 100%. Dessutom kan basen för det terapeutiska läkemedlet lagras i upp till 12 månader vid + 4 ° C och upp till 4 veckor vid rumstemperatur.

Professor Macmillan, som deltog i skapandet av läkemedlet, uppmärksammar det faktum att användningen av ny teknik har lett till fullständig återhämtning av experimentella gnagare. Dessutom var det efter behandlingen inte möjligt att upptäcka viruset i deras lungor.

Det utvecklade verktyget kan kallas universellt: det verkar på hela sortimentet av betakoronavirus, inklusive SARS-CoV-1-viruset, SARS-CoV-2, liksom andra variationer som kan uppstå i framtiden.

Forskare har all anledning att tro att det skapade läkemedlet snart kan användas i terapeutiska behandlingar för patienter med coronavirusinfektion. För närvarande börjar forskare genomföra tester med deltagande av volontärer.

Resultaten av arbetet publiceras på Griffith University -sidan

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.