Vetenskap och teknik

Hur påverkar en lågkolesteroldiet hjärthälsan?

Kolesterol produceras främst i levern och kommer in i kroppen med mat. Vi pratar om ett fettliknande ämne som en person behöver i tillräckliga mängder, eftersom det spelar rollen som byggnadsmaterial för cellmembran.

17 March 2020, 12:45

Spara sporter från onkologi

Undvik fysisk inaktivitet och vara fysiskt aktiv - sådana rekommendationer kan höras från nästan alla läkare. Faktum är att många sjukdomar kan förebyggas och till och med botas endast genom regelbunden träning. 

05 March 2020, 09:25

Livet kan vara fem gånger längre

Livslängden för olika organismer kan också vara annorlunda, och detta beror på många faktorer. I decennier har forskare försökt göra framsteg när det gäller att förlänga livslängden och förebygga åldrande. 

03 March 2020, 11:06

Höga ljud nedsätter hörseln: hur undviks detta?

Som forskare förklarar ger specifika håriga öronstrukturer som finns i hörselorganet ljudvibrationer och för tillfället producerar glutamat - ett kemiskt ämne som hjälper till att överföra ljudimpulser till hjärnan.

26 February 2020, 09:12

Ärrfri sårläkning är möjlig

Forskare som representerar Helmholtz München Center börjar utveckla en ny metod för ärrlös sårläkning.

24 February 2020, 09:33

Kollagenproduktion beror på biorytmer

Processerna för kollagenproduktion och kombination av kollagenfibrer i kroppen är instabila och varierar beroende på tid på dygnet.

11 February 2020, 17:27

För att normalisera trycket kan du använda den blå bakgrundsbelysningen.

Som forskare fick reda på kan blått ljus stabilisera högt blodtryck: det finns inget behov av att ta några mediciner. Risken för biverkningar med denna typ av behandling är praktiskt taget noll.

11 February 2020, 17:18

Efter 30 år kan mänskligheten förstöras

Regelbundna mätningar av värmeindikatorer på jorden visar att planeten fortsätter att ackumulera värme i sig själv: alltså fortsätter den globala uppvärmningen och till och med accelererar, och dess takt låter oss inte tänka på positiva trender.

27 September 2019, 09:00

Nytt: hjärtattack patch

Forskare har uppfunnit en speciell hjärtaplåstring, som är ett fungerande muskelelement tillverkat på basis av levande mänskliga stamceller.

 

25 September 2019, 09:00

Immunocyter kan aktivera tumörtillväxt

 Forskare som representerar School of Medicine vid Washington University of St. Louis, noterade: immunocyter, utformade för att skydda kroppen från sjukdom, i vissa situationer kan de själva hjälpa cancerceller. 

23 September 2019, 09:00

ILive-portalen ger inte medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.
Informationen som publiceras på portalen är endast referens och bör inte användas utan att konsultera en specialist.
Läs noggrant regler och policy på webbplatsen. Du kan också kontakta oss!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alla rättigheter förbehållna.