^

Vetenskap och teknik

Intestinal mikroflora förbättrar hjärnans funktion

Det har länge varit känt att tarmmikrofloran påverkar inte bara matsmältnings- och metaboliska processer, utan också många andra funktioner i kroppen, inklusive hjärnaktivitet. 

01 October 2021, 08:55

Symptomen på multipel skleros varierar beroende på vädret

Den kliniska bilden vid multipel skleros visar sig tydligare med en kraftig förändring i luftfuktighet och omgivningstemperatur.

29 September 2021, 10:55

Influensavaccin kan användas för att förhindra komplikationer av coronavirus

Ett vaccin som skyddar mot säsongsinfluensa kan skydda en person från de farliga komplikationerna av COVID-19. Detta uppgav forskare under European Congress of Clinical Microbiology and Infections.

27 September 2021, 09:00

Är fitnessprylar användbara?

Välkända och populära fitnessapparater idag, såsom accelerometrar, stegräknare, fitnessmätare, är utformade för att förbättra användarens fysiska aktivitet och främja en hälsosam livsstil.

23 September 2021, 09:00

Brist på sömn kan leda till tidigt åldrande

Kvinnor som med ett barns tillkomst tvingas sova mindre än 7 timmar om dagen riskerar att åldras i förtid.

Vitamin K: Nya fördelar upptäckta

Om du regelbundet innehåller livsmedel som är berikade med vitamin K i din kost kan du tredubbla risken eller till och med förhindra utvecklingen av ateroskleros i det kardiovaskulära systemet. 

31 August 2021, 14:00

Den blivande mammas stressande tillstånd påverkar barnets kön

Om en kvinna upplevde allvarlig stress under planeringen eller befruktningen av ett barn, har hon en ökad sannolikhet för att få en tjej. Denna slutsats uttalades av spanska forskare som företräder Granadas universitet.

20 August 2021, 09:00

Tillverkare av kvinnliga hygienprodukter har förbättrat sina produkter

Kvinnliga hygienprodukter som dynor, våtservetter och tamponger kan nu utföra diagnostiska funktioner - i synnerhet bestämma förekomsten av en jäst urinvägsinfektion.

18 August 2021, 09:00

Juice hjälper dig att leva länge

Forskare vid University of Exeter i Storbritannien har upptäckt ytterligare hälsofördelar med färskpressad rödbetsjuice. 

12 August 2021, 09:00

Det finns redan ett botemedel mot coronaviruset

Det utvecklade verktyget kan kallas universellt: det verkar på hela sortimentet av betakoronavirus, inklusive SARS-CoV-1-viruset, SARS-CoV-2, liksom andra variationer som kan uppstå i framtiden.

11 June 2021, 09:00

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.