^
A
A
A

Efter 15 år förlorar folk helt intresse för sex

 
, Medicinsk redaktör
Senast recenserade: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Allt iLive-innehåll är mediekontrollerat eller faktiskt kontrollerat för att säkerställa så mycket faktuell noggrannhet som möjligt.

Vi har strikta sourcing riktlinjer och endast länk till välrenommerade media webbplatser, akademiska forskningsinstitut och, när det är möjligt, medicinsk peer granskad studier. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2] etc.) är klickbara länkar till dessa studier.

Om du anser att något av vårt innehåll är felaktigt, omodernt eller på annat sätt tveksamt, välj det och tryck på Ctrl + Enter.

09 March 2017, 09:00

I Storbritannien genomförde forskare ett experiment som gjorde det möjligt för dem att dra en viktig slutsats: om 15-20 år kommer sex bara att försvinna från människors liv.

Specialister som representerar University of Cambridge, undersökte livet för ett stort antal ungdomar och gifta par. Som ett resultat blev det klart att älskande män och kvinnor är mindre benägna att få samlag. Kön i den moderna människans liv ersätts framgångsrikt genom att titta på tv-serier, serier, datorspel och sociala nätverk. Unga människor lägger ofta i sängen i samma säng, men de har inte sexuell lust.

Om du jämför statistiken om sexuella relationer, som genomfördes för 30 år sedan, blir det tydligt att människor under denna tid började avleda sexuellt i 2 gånger mindre tid. Tidigare hade de genomsnittliga kärleksparen i Storbritannien sex, minst fem gånger i månaden. Hittills har denna indikator fallit till 2-3 gånger.

Om denna trend kvarstår, kommer folk helt enkelt sluta ge tid till kön i allmänhet, vilket alltid kommer att framkalla dominans av dödsgraden över födelsetal.

En liknande studie har tidigare genomförts av australiensiska forskare. Det är intressant att de också kom till ett så besvikelse resultat. Specialister-sociologer associerar sådana trender med en växande takt i livet, med "workaholism", med kronisk trötthetssyndrom och med snabbt förändrade prioriteringar för dagens ungdomar. Det är ingen hemlighet att en stor andel av människor i vår tid redan lider av den så kallade "Internet-missbruk". Ibland har sådana beroende personer fortfarande familjer. Men återvänder hem från jobbet sätter de först av allt på datorn. Bläddra i e-post, sociala nätverk, dataspel och bara surfing på Internet gör det svårt att koncentrera sig på nära människor, inklusive din andra hälft.

Det är intressant att nästan alla experter intervjuade män försäkrade som inte känner något missnöje på bristande sexliv, med mer än kompensera för bristen på fysisk närhet nätverksspel eller virtuell dialog. Kvinnor föredrar ofta att kön ser på favorit och oändliga serier, liksom tv-program.

Forskare ger en besvikelse prognos: kanske i 20-30 år kommer gifta par att bli gravida ett barn helt enkelt ta med spermier och andra biomaterial till reproduktionscentren. Moderns biomaterial kommer att användas för odling av stamceller, vilket följaktligen kommer att fungera som byggmaterial för produktion av ägg. De kommer att bli konstgjorda, och som ett resultat kan ett par ha ett friskt barn utan att tillgripa direkt sexuell kontakt.

Självklart vill jag verkligen tro att sådana prognoser av forskare bara är en bild av deras fantasi. Men andelen av skäl i det här är detsamma där. Därför är det bättre att dra vissa slutsatser innan det är för sent. För att rätta till situationen har mänskligheten fortfarande tid och möjligheter.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.